Yurtdışında eğitim görmek

Castiel

Hectopat
Yer
Bursa
Merhabalar, 11. Sınıf dil öğrencisiyim. Intermediate'ın biraz üstünde bir seviyem var. Bu yazda yurtdışında bulunmak istiyorum dilimi geliştirmek için. 2 seçeneğim var, Ingiltere ve Amerika. Sizce hangisi daha yararlı olur? Babamın samimi bir arkadaşının ortağı Amerika'da yaşıyor. Onun yanına gitmek istiyorum aslında. Ingiltere çok pahalı bildiğiniz gibi, 3 aylık bir program 10.000-15.000$ arası. Dil Kursları saçma geliyor, halkın arasına girmek daha etkili bence yoksa derstede ingilizce konuşuyoruz zaten sürekli. Tecrübesi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Amerikada konuşulan dil, Türkiye'de gördüğünden biraz farklıdır. Yani sokaktaki dili anlaman biraz güç olabilir. İngiltere'de konuşulan dil daha sade ve telaffuzunu anlaman kolay olur. Ama benim tavsiyem Amerika'ya gitmen yönünde. İngiltere'den daha yararlı olacağını düşünüyorum.

2 ay kaldığımda alışıcağımı düşünüyorum. British biraz daha kibar American ingilizcesine göre. En azından Supernatural ve Sherlock'u izlediğinizde bu farka çok kolay ulaşabiliyorsunuz :) o kadar para verip ingiltereden ingilizce kursundan dönmüş gibi olmaktan korkuyorum. Tam bi hayal kırıklığı olur. Yaza kadar bir gelişme olmazsa Amerika'ya gideceğim gibi görünüyor. Vize çıkartmak zor mudur peki bir bilgin var mı?

Eğitim için gideceksen iki ülke hızlıca vize verir. Gezmeye gideceğim dersen, gene verirler yaşından dolayı. Amerika'ya gidip görmen daha iyi olur, beki ileride okumak isteyeceğin bir üniversiteyi gezme şansın olur. İngiltere yakın, problem olmaz, gidersin 4 saatte ulaşıyorsun ülkeye ve bira içemeyeceksen bir anlamı yok :)

Dil farklarına gelecek olursak, ben British ile büyüdüm ve ona alışığım; anlaşılabilirlik olarak: British > American = Australian English

Daha fazla kelime dağarcığı kullanımında İngilizler halk olarak daha az bozuklar ve daha fazla kelime kullanıyorlar günlük. Senin nasıl insanlarla nasıl ortamlara gireceğine bağlı elbette bu iletişim. ABD'ye gitmen daha iyi olacaktır diye düşünüyorum, daha açıklar aklen. Tabi şundan birkaç kademe daha üstüyle iletişim kurman gerek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hani tarafın sesi daha hoş geliyor sana? Elemanın sesi geliyorsa iki kat espiriye maruz kalabilirsin :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görebileceğin yer ve farklı kültürden dolayı, Hollywood reklamlarının perde arkasını görme ihtimalinden dolayı tabi Amerika Yapıştırılmış Devletlerine gitmen faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Work and Travel ile gitme şansın varsa, o da iyi bir seçenek, zaten çalışacağın için sürekli iletişim kurman gerekecek insanlarla. Eğer belli bir ingilizce seviyesine sahipsen ve ülkeyi de yakından tanımak istiyorsan, bence güzel bir opsiyon.Dil kurslarında, özellikle yaz aylarında fiaytlar artıyor ve toplam maliyet konaklamayla ve diğer masraflarla çok yüksek rakamlara ulaşıyor.Ben sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.Üniversite eğitiminde 1 yıl hazırlık okuyacağına, o bir yılı ya dondur ya da üniversitelerden bilgi al ve o senenin tamamını yurtdışında geçir.Amerika ya da İngiltere, o senin seçimin.Dönüşte de hazırlık atlama sınavına gir ya da gelmeden TOEFL yap ve onu hazırlık atlama sınavı yerine saydır. Çünkü Türkiye'deki belli birkaç üniversite dışında verilen hazırlık eğitimi ne yazık ki sadece teoride kalıyor, şu ana kadar hiç şakır şakır ingilizce konuşan görmedim. Hatta ODTÜ hazırlığı bitirip arkadaşlarla yaz tatiline gittiğimizi hatırlarım, tıkanıp kalıyorlardı.Dediğim gibi 3 aydansa daha uzun bir süre git ve tam anlamıyla öğrenince dön, kısa süreli gideceksen turist olarak ya da work and travel ile gitmeni tavsiye ederim.

Şuan b2 seviyesindesiyim. Amerikada bir aile dostumuz kalıyor. Work and Travel ilede gidilebilir fakat öyle çok zorluk çekeceğimi düşünüyorum.en iyisi turist olmak heralde. Seneye haziran sınava gireceğim. Eğer bir üniversite yi kazanirsam, büyük ihtimal hazırlığa kalmam. 3 ay yeterli olmaz mı diyorsunuz? Ya genede bir farkim olur diye düşünüyorum Fatih Terim gibi ingilizce konuşanlardan. :) hem daha Türkiye dışına çıkamadım. Yurtdışına da gitmek istiyorum, onun içinde güzel bor fırsat..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı