Yurtdışından Alınan Telefona Pasaport Kaydı

solace

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler dostlar birkaç gündür kafamı kurcalayan bir soru var; yurt dışından alınan bir cep telefonunun IMEI kaydı yaptırılması gerekiyor ancak bu kayıt telefonu beraberinde getiren kişinin pasaportuna mı yapılmak zorunda yoksa başka bir kişinin T.C. pasaportuna yapılsa da oluyor mu?

Ülkeye giriş yapmış bir pasaport gerekiyor. Ve kayıt ettirilen pasaport sahibinin adına olan abonelik ile çalışıyor. Kanunda böyle diye biliyorum. Ama iPhone değilse genelde yine kişiye ait olan eski bir akıllı telefonun IMEI numarasını Android cihazlarda IMEI değişimi yaparak 100-200 liraya bu işi çözenler olduğunu duydum. Gidip 3310 IMEI numarasını LTE kullanan bir cihaza değişim yaptırırsanız BTK bu 3310'a nasıl 4G sinyali gidiyor diyerek yine sizin IMEI adresinizi yasaklar. :D

Hayır. Telefonu kim kullanacaksa yani hat sahibi kim ise onun adına kayıt yapılması gerekiyor artık. Son düzenleme böyle. Yani pasaport sahibi ile sim kart sahibi aynı kişi olmak zorunda. Kayıt ücreti de 1800₺ civarı bir şey oldu. 2000 TL’ye doğru gidiyor valla.

Birşey soracağım peki bu bir sürü Sahibinden.com da kayıtsız cihaz var. Bu durum nasıl oluyor bilginiz var mı ?
Kayıt eden alsın. Yani kayıt işlemi, vergi yurt dışından alınınca bir kaç yüz lira kar olduğu için onlarda satıyorlar. Kayıt işlemi 1838 TL.

Bir şey soracağım peki bu bir sürü Sahibinden.com’da kayıtsız cihaz var. Bu durum nasıl oluyor bilginiz var mı?
Pasaportun vardır yurtdışına çıktığın mesela. Kayıtsız cihazı alır kendi pasaportuna kaydettirip kullanabilirsin. Yani pasaport olayı sana kalmış ben sana sadece cihaz veririm gibi bir mantık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı