Telefonu yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş birinin üzerine kayıt yaptırabiliyorsunuz. Pasaporta 2 yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 120 günü geçmişse ya yeniden yurtdışında gidiş dönüş yapmanız ya da yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş ve üzerine son 2 yıldır telefon kaydedilmemiş birini bulmanız gerekiyor.
E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ile ilgili bir evrak istenmiyor. Abone merkezinden kayıt yaptıracağınız zaman pasaport sahibinin bizzat pasaportuyla veya yurtdışı çıkış ve dönüş makbuzuyla başvuru yapması gerekiyor.
Getirilen telefonun açılması için vergisinin ödenmesi gerekiyor. Telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabiliyorsunuz. Telefon harcı yatırırken, cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, kayıt yapacağınız pasaport sahibinin ad ve soyadı, TC Kimlik numarası lazım. Kayıt edilmeyen telefon 120 günde kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor.
Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor. Yurtdışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır: