Yurtta beslenme nasıl olmalı?

BeratYavuz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam lafi fazla uzatmadan anlatayim bu sene sinav senem ve universiteye gideceğim, yurtta kalacagim ama beslenme konusunda ne yapacağımdan emin degilim, salona yazılacağım ama yurttaki yemekler yerine kendi düzenini kurduğum beslenme programini orada da devam ettirnek istiyorum. Bunun icin ne önerirsiniz, sabahlari yulaf, her aksam da tavuk veya et urunlerinin çıkmayacağını düşünüyorum. Bu konuda bana tavsiyeleriniz nelerdir? Sunu da belirteyim BESYO okuyacagim ve antrenörlük uzerinden kariyer yapacagim yani vucut gelistirme benim icin bir hobi degil meslegim olacak bir şey.

KYK yurtta yapabilmen zor biraz.

Et yemekleri her gün çıkıyor.

Ama anladığım kadariyla çoğu zaman sporcu beslenmesine uygun yemekler cikmiyor. Bu arada ben her günde et ciktigini düşünmüyorum, genelde bence hep sebze ve baklagillerden yemekler yapılıyordur degil mi?

KYK yurtta yapabilmen zor biraz.

Et yemekleri her gün çıkıyor.

Hocam şöle bir şey düşündüm. Kafe veya restoran gibi bir yerde calisacagim zaten %100.Orada rica etsem ögünlerimi orada hazirlamama izin verirler mi? Boyle seyler oluyor mu? Gerekirse paradan kissalar olur mu?

Ama anladığım kadariyla çoğu zaman sporcu beslenmesine uygun yemekler cikmiyor. Bu arada ben her günde et ciktigini düşünmüyorum, genelde bence hep sebze ve baklagillerden yemekler yapılıyordur degil mi?

Hocam şöle bir şey düşündüm. Kafe veya restoran gibi bir yerde calisacagim zaten %100.Orada rica etsem ögünlerimi orada hazirlamama izin verirler mi? Boyle seyler oluyor mu? Gerekirse paradan kissalar olur mu?

Bu siteden bakabilirsin. Kafe ve restoranların izin vereceklerini pek zannetmiyorum.

Arkadaşlar selam lafi fazla uzatmadan anlatayim bu sene sinav senem ve universiteye gideceğim, yurtta kalacagim ama beslenme konusunda ne yapacağımdan emin degilim, salona yazılacağım ama yurttaki yemekler yerine kendi düzenini kurduğum beslenme programini orada da devam ettirnek istiyorum. Bunun icin ne önerirsiniz, sabahlari yulaf, her aksam da tavuk veya et urunlerinin çıkmayacağını düşünüyorum. Bu konuda bana tavsiyeleriniz nelerdir? Sunu da belirteyim BESYO okuyacagim ve antrenörlük uzerinden kariyer yapacagim yani vucut gelistirme benim icin bir hobi degil meslegim olacak bir şey.

Protein tozu alabilirsin ekstradan haftanın sadece 1 günü etsiz yemek çıkıyor tavuk vb çıktığı gün ekstra ücretle alabiliyorsun okulların yemekhaneleri var karb ihtiyacını pirinçunu vb gibi şeylerden karşılayabilirsin.

Hiçbir zaman supplement,öğünün yerini tutamaz. Ne kadar kötü beslenirsen de beslen,spor yaptığın sürece gelişirsin. Ama hedeflerin varsa,taktik ve öğünler değişmek zorundadır.
Arkadaş dediği gibi protein tozu alabilirsin (Et,tavuk,balık,yumurta'nın) yerini tutamasa da,hiç çoktan iyidir. Ama ana mental,sadece spor yapmaktır. İstersen ev yemekleri ye,sadece iyi spor yap. Yine şuan ki haline göre gelişirsin,sakın yemek mantığı seni spordan uzaklaştırmasın.
Sadece tatmin etmeyebilir düzensiz beslenme ve fizik hızlı toplanmayabilir. Ama eninde sonunda toparlarsın öğünlerini,sen spor yap.
Eğer ki KYK da,et yemekleri olur,protein ağırlık yemek bulabilirsen spor çıkışı yiyebilirsin.
Günlük protein ve karbonhidratını tamamlamaya çalış. Güçlendikçe,karbonhidratı arttırırsın.

Hiçbir zaman supplement, öğünün yerini tutamaz. Ne kadar kötü beslenirsen de beslen, spor yaptığın sürece gelişirsin. Ama hedeflerin varsa, taktik ve öğünler değişmek zorundadır.
Arkadaş dediği gibi protein tozu alabilirsin (et, tavuk, balık, yumurta'nın) yerini tutamasa da, hiç çoktan iyidir. Ama ana mental, sadece spor yapmaktır. İstersen ev yemekleri ye, sadece iyi spor yap. Yine şu anki haline göre gelişirsin, sakın yemek mantığı seni spordan uzaklaştırmasın.
Sadece tatmin etmeyebilir düzensiz beslenme ve fizik hızlı toplanmayabilir. Ama eninde sonunda toparlarsın öğünlerini, sen spor yap.
Eğer ki KYK da, et yemekleri olur, protein ağırlık yemek bulabilirsen spor çıkışı yiyebilirsin.
Günlük protein ve karbonhidratını tamamlamaya çalış. Güçlendikçe, karbonhidratı arttırırsın.

Sağ olun hocam dedilerinize dikkat edecegim, evin yerini tutmayacak ama mezun olana kadar idare edecegiz artik.Ne olursa olsun Bahaneye yer yok!💪

Erkek adamsin, kasma bu kadar. Erkek yurtlarinin cogunda kimse umursamiyor ne yaptigini, ne zaman yaptigini. Arkadaslarim odaya elektrikli ocak ve tost makinesi almislardi. Bizim odaya gecen yildan kalan dolap kilidini kirmaya gelen gorevliler bizim ketildan kendilerine cay koyup bu kadar acilmayin demislerdi sadece. Yan odadaki lavuklar soslu makarna yapiyorlardi odaya. Bizzat kendim elimde 5L alkol dolu siseyle yurda girmistim, memleketten komposto deyip. Guvenlik gulup gecmisti.

Erkek adamsin, kasma bu kadar. Erkek yurtlarinin cogunda kimse umursamiyor ne yaptigini, ne zaman yaptigini. Arkadaslarim odaya elektrikli ocak ve tost makinesi almislardi. Bizim odaya gecen yildan kalan dolap kilidini kirmaya gelen gorevliler bizim ketildan kendilerine cay koyup bu kadar acilmayin demislerdi sadece. Yan odadaki lavuklar soslu makarna yapiyorlardi odaya. Bizzat kendim elimde 5L alkol dolu siseyle yurda girmistim, memleketten komposto deyip. Guvenlik gulup gecmisti.
Vay anasını umarim aynisi benim de basima gelir ne diyeyim:D Gecen gun gordum,Buharli pisiriciler var. alirsam isimi gayetde görür ama yakalanip el konmasindan korkmus ve bu düşünceyi rafa kaldirmistim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı