Yurtta eşyalarım çalındı

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
11 Mart günü (Covid-19 nedeniyle üniversitelerin tatil edildiği gün ) Arkadaşımla doğum günümü kutlamak için İstanbul'a dönmüştüm. Döndüğümde tatil ilan edildi. Ben de dönüş olarak 15 Mart gününe bilet almıştım. Eşyalarımı almak için Konya ya döndüğümde yurdumuz pandemi yurdu yapılmış ve umre kafilesi yerleştiriliyordu. Eşyalarımı almama kesinlikle izin vermediler ve eli boş döndüm. Odamda kilitsiz dolapta Galaxy J7 Prime telefon , Mi 9 SE yedek parçaları ve şifonyerimde saatim vardı. 1 hazirana kadar eşyalarımızı almamıza kesinlikle müsaade edilmedi. Bugün eşyalarımı almaya geldiğimde bu eşyalarımı yerinde bulamadım. Yurt müdürüne tutanak tutturdum ancak telefonun yurtta olduğunu kanıtlayamayız dedi. Ayrıca uçak koleksiyonumun (iki uçak) bazı parçaları da kayıp. Ne yapabilirim hakkımı nasıl arayabilirim? Cep telefonunun faturası mevcut saatimin faturası mevcut. Yurdumuz pandemi yurdu ilan edilmesi anı oldu. Saat 7 de yurdu boşaltmışlar ve ben 12 de Konya ya gelebildim. 6 ay kaldığım yurtta en az 2000 öğrenci var ve dolabımı kilitlemesem bile hatta laptopu masaüstünde bırakmama rağmen en ufak bir hırsızlık olmamıştı. 1000 TL'ye yakın bir zararım var. Tavsiyeleriniz neler?

Twitter üzerinden KYK DESTEK hesabına yazmanızı tavsiye ederim. Açıkçası giden gitmiştir size karşı bir ödeme falan yapılacağını sanmam. Siz yine de şikayetçi olmaktan vazgeçmeyin. Sorumsuz devlet yurtları haddini bilsin.

Telefon Android. Google zaman çizelgesi (ya da adı her ne ise) açıksa bilgisayar üzerinden de konum geçmişine bakılabiliyor. Kanıt olarak kullanabilirsin. Hatta alan kişi götürdüğü yerde sıfırladıysa orayı bile öğrenme şansın var.
Telefon işinden pek anlamam ama kutusu da sendedir herhalde. IMEI numaran elindeyse o da iş yapabilir.

Telefon Android. Google zaman çizelgesi (ya da adı her ne ise) açıksa bilgisayar üzerinden de konum geçmişine bakılabiliyor. Kanıt olarak kullanabilirsin. Hatta alan kişi götürdüğü yerde sıfırladıysa orayı bile öğrenme şansın var.
Cihazı ben sıfırlamıştım :( Google hesabı bile ekli değil :(
IMEI , KUTU, FATURA mevcut.

6 ay kaldığım yurtta en az 2000 öğrenci var ve dolabımı kilitlemesem bile hatta laptopu masaüstünde bırakmama rağmen en ufak bir hırsızlık olmamıştı.

Eğer dolabın acık olsa idi eşyalarınız komple kaldırılırdı, bir torbaya konulur ve kaldırılır. Eğer açık olmayan kitli bir dolap ise muhtemelen ellenmemiştir, bu şekilde kalmıştır.

Muhtemelen de odanız da kalan kişi tarafından dolabınız kurcalanıştır. Bu da o insanın ayıbı hırsız olarak kendi vicdanına hesap versin..
Sorumsuz devlet yurtları haddini bilsin.

Devlete mi had bildireceksiniz? Olağan üstü bir durum söz konusu oldu ve böyle durumlar da olağan üstü hareketler meydana gelir. Bizim bir vatandaşımız tarafından yapılan bir hırsızlık yüzünden yüzbinlerce öğrenciye neredeyse 'bedava' bakan devlet yurtlarına mı had bildireceksiniz ? Bence siz haddinizi bilin.
-

Siz yine de gerekli olan başvurularınızı / bildirilerinizi ve hali hazır da bulunduğunuz il de olan bölge müdürlüğünüz ile paylaşım bu durumu, bir cözüm yolu bulunmaya calışılacaktır illaki..

Bu arada ben de İzmir'de bir yurtta calışıyorum, bir bir bucuk ay önce bizim yurdumuz da karantina yurdu görevini tamamlayıp bitirdi..

'Bedava' bakan devlet yurtlarına mı had bildireceksiniz?

Sen nerede bedava devlet yurdu gördün? En kötüsü 168 lira para alıyor. Öğrenciyim ve neyin nasıl işlediğini biliyorum. Binlerce öğrencinin eşyalarının çalındığını görün. Milletin bilgisayarı, kumbarası hatta iç çamaşırını bile çalmışlar burada konuşuyorsun. Devlet misin sen? Ben devlete mi laf yaptım?

Ayrıca senin neredeyse bedava dediğin yurtlar İzmir'de Çiğli ve İnciraltı'nda bulunuyor. 168 lira yurt parası yemek hariç üstüne günde 2 kere aktarma + İzban parası ödüyorsun. Ne çok seviyorsunuz devlet malını...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer dolabın acık olsa idi eşyalarınız komple kaldırılırdı, bir torbaya konulur ve kaldırılır. Eğer açık olmayan kitli bir dolap ise muhtemelen ellenmemiştir, bu şekilde kalmıştır.

Muhtemelen de odanız da kalan kişi tarafından dolabınız kurcalanıştır. Bu da o insanın ayıbı hırsız olarak kendi vicdanına hesap versin..

Devlete mi had bildireceksiniz? Olağan üstü bir durum söz konusu oldu ve böyle durumlar da olağan üstü hareketler meydana gelir. Bizim bir vatandaşımız tarafından yapılan bir hırsızlık yüzünden yüzbinlerce öğrenciye neredeyse 'bedava' bakan devlet yurtlarına mı had bildireceksiniz ? Bence siz haddinizi bilin.
-

Siz yine de gerekli olan başvurularınızı / bildirilerinizi ve hali hazır da bulunduğunuz il de olan bölge müdürlüğünüz ile paylaşım bu durumu, bir cözüm yolu bulunmaya calışılacaktır illaki..

Bu arada ben de İzmir'de bir yurtta calışıyorum, bir bir bucuk ay önce bizim yurdumuz da karantina yurdu görevini tamamlayıp bitirdi..
Rica etsem nereye nasıl başvuracağım konusunda yardım eder misiniz?

Rica etsem nereye nasıl başvuracağım konusunda yardım eder misiniz?
Bu kişiden yardım bulamazsınız. Ben size zaten ilk yazıda KYK DESTEK diye belirttim. Twitter üzerinden çok hızlı bir şekilde ilgileniyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı