Yuvarlak anahtar ne kadar akıma dayanabilir?

Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar. Üçlü priz için anahtar yapmak istiyorum. Elimde aşağıdakine çok benzer anahtarlar var. Bu anahtarlarla 220V anahtarlama yapılabilir mi? (Üçlü prizde sabit olarak monitör, Raspberry Pi, 12V LED adaptörü takılı oluyor.)
1616593378240.png

@SideWinder @cengover_ekin @Akif9748 @Affansen @Yeni Teknik Sembol

Arkadaşlar selamlar. Üçlü priz için anahtar yapmak istiyorum. Elimde aşağıdakine çok benzer anahtarlar var. Bu anahtarlarla 220v anahtarlama yapılabilir mi? (üçlü prizde sabit olarak monitör, Raspberry Pi, 12v LED adaptörü takılı oluyor.)

@SideWinder @cengover_ekin @Akif9748 @Affansen @Yeni Teknik Sembol

Ürünün üzerinde kod varsa ürün koduyla arayıp datasheetine bakmalısın akım değeri için.

Hocam, bu ürünlere değil de doğrudan anahtarlı üçlü krizlere baksanız olmaz mı? Siz de bakmışsınız zaten, değerleri çok düşük, eriyip gider.
Hocam elimde zaten var, yenisini almadan kendim yapmak istiyorum. Birde bir yerden söktüğüm 250V 40A gibi bir anahtar var. Sanırım bu olur. Birazdan bakıp geri dönerim.
İnternette bulduğum bir anahtar modelinde 250v AC elektrikte 6 amper akıma kadar desteklediği yazıyor. Ama aynı üretici mi bilemiyorum.

Eki Görüntüle 938697
Bendeki değerler de aynıymış.

Bu anahtarı üçlü prizle kullanmak güvenli olmaz. Direkt bir tane anahtarlı priz alın.

Hem faz hem de nötrü kesmen gerekecek zira, sağlıklı bir anahtarlama için. Bu anahtarı kullanırsan, aynı anda faz ya da nötrden sadece birini kesebileceksin. Es kaza nötrü kesersen ve faz takılı kalırsa, çarpılabilirsin, priz elektriksiz sanıp.

Bu anahtarı üçlü prizle kullanmak güvenli olmaz. Direkt bir tane anahtarlı priz alın.

Hem faz hem de nötrü kesmen gerekecek zira, sağlıklı bir anahtarlama için. Bu anahtarı kullanırsan, aynı anda faz ya da nötrden sadece birini kesebileceksin. Es kaza nötrü kesersen ve faz takılı kalırsa, çarpılabilirsin, priz elektriksiz sanıp.
Tehlikeli hocam, tehlikeli, bir priz için riske gerek yok, direkt anahtarlısını al.
Peki kontrol kalemi ile bakıp fazı anahtarlasam sadece. Zaten üzerindekilerin hep takılı kalması için anahtar yapmak istiyorum. Her gün tak-çıkar zor oluyor.
Ayrıca şöyle bir anahtar da var. Yaylı. bastığımda basılı kalıyor, tekrar basınca kapatıyor. Kapasitesi de yeterli gibi.
IMG_20210324_181027.jpg
IMG_20210324_180724.jpg
@cengover_ekin

Prizi ters takarsan fazladığın kablo nötre, nötr diye kabul ettiğin kablo da faza dönüşür. :) AC hatlarda, her kablo için anahtarlama yaoılır:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı