Z kuşağı ve yaşlılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Katılım
13 Mayıs 2023
Mesajlar
18
Şu an günümüzdeki gençlerin ben artık iyice edepsiz olduklarını ileride bunlar yüzünden fuhuş, sapıklık, cinsellik vs. bunların iyice artacağını düşünüyorum. Sadece ülkem için söylemiyorum, bütün dünya için söylüyorum bunu. Ben 20 yaşında bir gencim. Bu zamana kadar kimlerden zorbalık, dışlanma falan gördüysem yaşıtlarımdan gördüm bayağı. Orta yaşlı veya yaşlı amca ve teyzelerin çoğu bana böyle davranmadılar. Bir de bu yaşlıların çoğu AKP'ye oy veriyorlar. Ülkemizin gençleri kurtaracak bu ülkeyi diyenlere söylüyorum: Uben bunlar yüzünden çekmediğim çile kalmadı. Hele özellikle okulda. Uzun lafın kısası bu ülkeyi kimse kurtaramayacak gibi geliyor bana. Atatürk'ün tek yanıldığı söz bu olabilir "bütün ümidim gençliktedir." gerisini size bırakıyorum. Ben söyleceklerimi söyledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Z kuşağı ve yaşlılar = Yin ile Yang
 
Orta yaşlı adam neden zorbalık yapsın ki zaten? Yaşıtlar arasında zorbalıklar olur, bu da ailesinin yetiştirmesi ile alakalı bir durum.

Fuhuş, sapıklık ve cinselliği ülkeye dolan mültecilere değil de ülkenin gençlerine yıkman biraz garip kaçmış bu arada.

Türkiye'de yaşamayıp bu ülke için oy kullanabilen insanların da konuşulması gerektiğini düşünüyorum.
 
Genelleme yapmak daha doğru olur. 5 parmağımın 5'i de aynı değil. Kimseyi yaşına göre değerlendiremem, değerlendiremezsiniz. Ayrıca da X,Y,Z Boomer falan filan diye insanları insanlardan soyutlamak yanlıştır. Türklerin çoğunluğunu incelediğinizde temel özelliklerin aynı olduğunu görürsünüz.

Deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. Yaşlılar genel olarak zort kuşağından daha iyidir. Oran olarak baktığımızda aklı başında yaşlı, aklı başında zorttan daha çoktur.

"Z" harfini verdiğiniz varlıklar ahlakından, gerçeklerden, birbirinden uzaktır. Evcilleşmemiş sokak hayvanlarından farksızdır. Düşünmez, sorgulamaz, empati kuramaz, bilinçsizdirler; kolay etkilenebilirler. Ahlakını geliştirmeye, ilim almaya, insan sevmeye gerek duymazlar çünkü buz dağının dibindekiler bunu istiyor, yaşam koşullarını ona göre ayarlıyor...
 
Moda gibi şeyler böyle işler. Herkes birbirine çok benziyor. Aynı giyiniyor, aynı düşünüyor... Sen onlara katılmazsan... Katılmazsın.
Herkes birbirine benziyorsa, bunun zorbalıkla ilgisi ne? Onlar gibi olmadığın için sorun dışlanmansa, gayet iyi bir durum. Farklı olmuş oluyorsun.

Burada çoğunluk aynı profil fotoğrafını kullanmaya başlamış mesela, gelip de profil fotoğrafın farklı olduğu için zorbalığa uğruyor musun? Hayır.

İnsanların birbirlerine benzemesi de dediğin gibi kendi tercihleridir. Onlardan olmak için değişen kişinin de yine kendi tercihidir. Bunu da sadece eleştirebilirsin, değiştiremezsin.
 
Son düzenleme:
Herkes birbirine benziyorsa, bunun zorbalıkla ilgisi ne? Onlar gibi olmadığın için sorun dışlanmansa, gayet iyi bir durum. Farklı olmuş oluyorsun.

Burada çoğunluk aynı profil fotoğrafını kullanmaya başlamış mesela, gelip de profil fotoğrafın farklı olduğu için zorbalığa uğruyor musun? Hayır.
Anlaşılan o ki sen de...

Ben, benzerlik derken bu film evrenindeki gibi iğrendirici benzerlikten bahsediyordum.
OIP.jpg


Farklı düşüncelere, farklı ilgi alanlarına... Zararsız olduğu halde saygı duymuyorsan, herkesi kendine göre kıyaslayıp zorbalıyorsan sorunun vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı