Z kuşağından ümitliyim

Z kuşağından ümitli misin?

• Evet

Oy: 44 60,3%
  • Hayır

Oy: 29 39,7%

• Oy verenlerin toplamı
    73
Z kuşağından ümitli misin? Bütün gününü sosyal medyada harcayan ve beğeni için saçma sapan hareketler yapan kuşaktan mı ümitlisin? Küfürsüz cümleleri yok. Aile diye kavram yok kafalarında.
Hepsi öyle değil.
Z kuşağındanım, TikTok ve Reels kullanıyorum ancak futbol ve araba videoları için falan.

Ben değilim ancak Z kuşağına özel bir durum değil. Eski neslin de çöp olduğunu düşünüyorum gelecek olan yeni neslin de. Disclaimer koyayım; kimsenin vatan millet duygularına laf etmiyorum, baktığım kriterlerden birisi değil bu. İnsanların çöp olduğunu düşünüyorum çünkü samimiyet ve yoldaşlık kavramları maalesef yok olmuş durumda. Böyle olunca herkes kendisi için mücadele ediyor. Koca dünyada free-for-all takılıyoruz. Bu şekilde bir yere varamayacağımızı düşünüyorum.

Yeni nesillerin şöyle bir ekstra sıkıntısı var ancak. Sosyal mecralar tarafından çok ama çok kolay bir şekilde yönlendiriliyorlar. Giyimler, davranışlar... her şey sahte. Eskiden en azından böyle mecralar olmadığı için insanlar bir daha kendileriydiler.

Hem evet, hem hayır.
Kendim Z kuşağıyım şahsen benim nesilin yarısı bilgisiz, cahil, sorgulamayan tipler.
Diğer yarısıda sorgulayan, öğrenen ve kendisini geliştiren kısımda.
Şahsen zeki kısmın büyümesini istiyorum ama şu anki küçük yaştaki çocuklar telefonla büyüyorlar ve internetin kötü tarafları ile takıldıkları için beyinleri patates püresi gibi oluyor.
Ailelerin kararlarına göre ya zeki ve çalışkan bireyler ya da para için orasını burasını oynatan tipler oluşacak.

Z kuşağıyım ve Z kuşağı olduğum için kendimden utanıyorum, TikTok ve Instagram ne zaman adam akıllı yer haline gelirse, o zaman gurur duyarım

TikTok kullanan, aptal aptal hareketler yapan insan topluluğundan bir cacık olmaz. Genel olarak çoğu böyle, aklını kullanabilen kişiler çok az. Boşuna ümitlenmemek en iyisi bence.

Hayatı, insanları ve toplumu a-b-z-ğ gibi kuşaklara bölmeyi bir sosyolog olarak doğru bulmuyorum.

İstikrar ve süreklilik gençlerde olması gereken bir özellik değildir tüm toplumun istikrarlı olması gerekir.

Zihniyet, kültüreldir. Aktarılır. Üretim olmadan, riya olmadan, ahlak ve etik olmadan değil gençler, toplum ayakta duramaz.

Beni eleştirmeyin. Ben şeriat gelsin de demiyorum bilim tek kurtarıcı da demiyorum. Aslında sorun inanç boyutunda da değil.

Herkes, bir şeyler üretmeden her şeye sahip olmak istiyor. Bu yanlıştır.

Fakat genel eleştirim sosyal medya gençlerimizi -ki bende 22 yaşındayım- zehirliyor.

Büyüklere saygı denen bir şeyin olmadığı kuşak. Eskiden de vardı saygısızlık yapan insanlar fakat bu oran Z kuşağında daha fazla ben ne iyisini yaparım ben daha iyi bilirim gibi bencillik, egoist davranışlar, karşı taraftaki insanı küçümseme. Genel olarak böyle fakat aralarında akıllı başında, üretken, değerlerini bilen var mı ? Elbette var ama kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı