Z kuşağını nasıl buluyorsunuz?

baran_glados

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Z kuşağını nasıl buluyorsunuz?

Z kuşağını kapsayan yıllar: 1997-2012 (bazı kaynaklara göre 1995-2010)

Kendimde Z kuşağı olarak hiç iyi bulmuyorum. Herkesi belli bir kalıba sokmaya çalışanlar mı dersin. Sosyal medyayı herkesten çok önemsiyen mi dersin var da var.

Sosyal medyada aktif tayfayı ve keko olanları saymazsak çok kötü değil fikrimce. Sosyal medyada çok fazla algi oluşturuyor ve herkesi belli kalıplara sokmaya çalışıp sürekli bir tarafta olma ve kendiyle aynı düşünmeyeni aşağılama olayı çok fazla var.

Normal olmayan çoğu şeyi normallestirmeye ve bunu "medeniyet" adı altında yapmaya çalışma olayı da aşırı fazla.

Fakat bunların yanında farkındalığı bence yüksek olan ve yaşadıkları hayat şartlarının sebebin bilen ve sorunu çözmeye çalışan bir nesil olma kısmı sayılabilecek en büyük artıdır.

Ben de Z kuşağındanım ve her konuda aşırıya kaçmayan çoğu gencin bu ülkede çoğu şeyi değiştirebileceğini düşünüyorum. Ayrıca insanların kötülediği kadar da kötü bir kuşak olduğumuzu düşünmüyorum.

Ağzımdan aldınız.

Kendi kuşağını aşağılamayı seven (kendileri dahil olmayacak şekilde elbette) üyeleri bulunan bir insan grubu. Kuşaktaki diğer insanların dinlediği müziği beğenmezler, konuşma tarzını beğenmezler, davranışlarını beğenmezler... Sık sık Youtube'da eski şarkıların yorumlarına "ben biraz tuhafım galiba" yazan elemanlarca triplere girerler. Ya dostum sen sabah akşam Tiktok'ta Instagram'da gezersen nasıl insanları bulmayı bekliyorsun? Tabii ki üslupsuz konuşan sosyal medya bağımlılarını bulacaksın. Benim etrafımdaki Z kuşağı mensupları neden öyle değiller? Kendi halinde takılan efendi efendi insanlarız. Her yerde gördüğüm bu Z kuşağı karalamaları kabak tadı vermeye başladı.

Z kuşağı mükemmel bir kuşak, hiçbir yanlışı yok demiyorum ama önceki kuşağa on bastıkları kesin. Hakkını aramayı kısmen daha iyi beceren, araştırma yapmaya daha çok önem veren bir nesil. Gelecek nesiller daha da iyi olurlar umarım.

Sosyal medya ile beyinleri yıkanmış, iyi insanların dışlandığı zavallı bir nesil.
Toruna torbaya karışmadıysan (ki hiç sanmıyorum) sen de bu kuşaktansın farkındasın değil mi? İyi insanların dışlanması toplumla alakalı bu kuşakla değil bunu artık her kuşak direkt toplum yapıyor. Sosyal medya savsatasına da inanmıyorum herkesin kullandığı uygulamalar bunlar. Ağzı olan konuşuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…