Z kuşağının Avrupa sevgisi

Ülkenin ekonomisi ve refah düzeyi kötü durumda, bunda çoğu kişi ben de dahil hemfikir. Ancak şöyle bir gerçek var ki Avrupa da Avrupa diye ağlayan genç kesim Avrupa hakkında hiçbir şey bilmiyor. Gidip yaşayacağım diyor ya, Avrupa seni dört gözle bekliyor gel diye zaten. Daha gitmeden görmeden öyle söylemesi kolay.

Yav arkadaş adam diyor ki birisi siyasal islamcılıkla oy toplarken çalıp çırpıyor. Sana örnek bir cümle: Japon'lar ahlakları ile çoğu Müslüman'dan daha ahlaklıdır, daha Müslüman'dır. Ayrıca dinsiz dediğin adam olmasa filistinden hallice olurduk.
1. si, Musluman biri, Tek ve bir ilah olan Allah'a ve onun kulu ve peygamberi Muhammed (s.a.v)'e inanir.
Dedigin Japonlar, ahlaki acidan daha iyidir. Ama daha Muslumandir diyemezsin. Cunku onlarin cogu ateist veya buddist. Yani Kuran ve Islam'a gore Musluman degiller.

2. si, sen neyin nasil olacagini bilemezsin. Ataturk olmasa ne olurdu kimse bilemez, neden, Ataturk'un olmamasi durumu olmadi cunku.

18 yaşındayım aileden dolayı çok şükür ekonomik sıkıntılar çekmiyorum ama çekseydimde ülkemden başka ülkeye gitmek için bu kadar uğraşmazdım sanırm düzelsin diye uğraşırdım. Atalarımız bu topraklar için az mı emek verdi Cengiz Han'dan tut Atatürk'e kadar misal bu insanlar uğraştı o kadar hiç mi sıkıntı çekmediler. Ama şu an bakıyorum yaşıtlarıma gitmeyecek olan bile abi Avrupa'ya huzur, ucuz, rahat ya bence de alım gücü olarak üstünler. Fakat Z kuşağı öyle bir kafasında kurmuşki Avrupa'yı her şey bedava. Ben bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
İki cips bir kolaya 62 TL ödedim bugün😀 Yemeyeyim değil mi cips ve kola lüks çünkü.

Ülkenin ekonomisi ve refah düzeyi kötü durumda, bunda çoğu kişi ben de dahil hemfikir. Ancak şöyle bir gerçek var ki Avrupa da Avrupa diye ağlayan genç kesim Avrupa hakkında hiçbir şey bilmiyor. Gidip yaşayacağım diyor ya, Avrupa seni dört gözle bekliyor gel diye zaten. Daha gitmeden görmeden öyle söylemesi kolay.
Vize vatandaşlık vb. Konusunda haklısınız, bi kitle var Youtube shorts'tan 10 dolara haftalık ev alışverişi videolarını görüp gaza geliyorlar.

Vize vatandaşlık vb. Konusunda haklısınız, bi kitle var Youtube shorts'tan 10 dolara haftalık ev alışverişi videolarını görüp gaza geliyorlar.
Hocam vize kısmına zaten değinmiyorum bile. Çok sinir bozucu. Zannediyorlar ki Avrupa'ya ayak bastıkları anda refah seviyeleri tavan yapacak, sanıyorlar ki hayat orada çok çok daha ucuz ve kolay. Bizim ülkemizle kıyaslayınca iyi yanları olabilir ama bunlar çok ütopik bakıyorlar olaya. Dediğiniz gibi sosyal medyanın etkisi büyük bu algıda.

Hocam vize kısmına zaten değinmiyorum bile. Çok sinir bozucu. Zannediyorlar ki Avrupa'ya ayak bastıkları anda refah seviyeleri tavan yapacak, sanıyorlar ki hayat orada çok çok daha ucuz ve kolay. Bizim ülkemizle kıyaslayınca iyi yanları olabilir ama bunlar çok ütopik bakıyorlar olaya. Dediğiniz gibi sosyal medyanın etkisi büyük bu algıda.
Algıyı geç yalnız yaşamaya alışık olmayan bir vatandaşın yurtdışında rahat yaşaması çok zor bi ihtimal.

18 yaşındayım aileden dolayı çok şükür ekonomik sıkıntılar çekmiyorum ama çekseydimde ülkemden başka ülkeye gitmek için bu kadar uğraşmazdım sanırm düzelsin diye uğraşırdım. Atalarımız bu topraklar için az mı emek verdi cengiz Han'dan tut Atatürk'e kadar misal bu insanlar uğraştı o kadar hiç mi sıkıntı çekmediler. Ama şu an bakıyorum yaşıtlarıma gitmeyecek olan bile abi Avrupa'ya huzur, ucuz, rahat ya bence de alım gücü olarak üstünler. Fakat Z kuşağı öyle bir kafasında kurmuşki Avrupa'yı her şey bedava. Ben bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.

Durumunun iyi olduğunu yazmızsın. Belli ki gençlerin yaşadığı durumu görmüyorsun, kimseyi eleştirmeye hakkın yok. Saçma ve tartışma amaçlı açılan bir konu olmuş.

Yav arkadaş adam diyor ki birisi siyasal islamcılıkla oy toplarken çalıp çırpıyor. Sana örnek bir cümle: Japon'lar ahlakları ile çoğu Müslüman'dan daha ahlaklıdır, daha Müslüman'dır. Ayrıca dinsiz dediğin adam olmasa filistinden hallice olurduk.
Sağol dostum uğraştırmadın beni.

Dostum tamam orada hayat beleş değil zorlukları var ama oranın zorlukları burası ile eşit değil, orada asgari ücretli 2500 Euro maaş alsa minimum, 1000 Euro'ya kendine bir ev tutar, market alışverişiydi oydu faturaydı falan derken, hobi falan da katarsak, ona hiç yoktan parayı çok yese bile 500 Euro kalır, orada 500 Euro biriktirerek 1 yılda hiç yoktan bir araba alır, ama burada asgari ücretlinin bırakın biriktirip araba almasını kiraya para yetmiyor, bir adam kalksa bugün 18 yaşında bir işe girse 8500 TL maaş ile ev kirası İstanbul'da en kötü 1+1 en kötü semt 7000 TL bakın en kötü semt en kötü ev diyorum, hadi o evi tuttu faturası falan derken internet doğalgaz elektrik su o bu aidat falan 1 maaşı bitti dostum, o adam bırak para biriktirip araba almayı karnını doyuramayacak o 1 ay boyunca hobi sıfır bakın üstteki Avrupada'ki adam 1000 Euro ödedi kira market alışverişiydi hobisiydi gezmesiydi hepsini kattım adama 500 Euro kaldı bizim adam karnını doyuramadı geç hobiyi geç para biriktirmeyi, şimdi kalkıp gençler nasıl burada yaşamak istesin, bana kalkıp İstanbul'da yaşamasın dersen harbi gülerim, küçük şehirlerde iş imkanı yok çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı