Z kuşağının sevilmemesi

Kendinden büyüklere abisi falan çekmeye devam et. Reelde cidden ters birine denk gelirsin seni kuşaktan kuşağa geçirir.
''Reelde cidden ters birine denk gelirsin seni kuşaktan kuşağa geçirir.'' sözünden sonra tartışılacak birisi olmadığını anladım.
Ben ters biri değilim dışarda ters adam çok var. Gitsin onlara çeksin abisi ne yaparlar ona bu dediğim hayal değil hakikat.
Ben sadece soru cevabı verdim sen üstüne alındın. Bunları kabul etmemen normal zaten.
Ben alınmadım, sen başından beri benim hakkımda konuşuyorsun.
Ben bitiriyorum burada, sen devam ettirebilirsin "abisi."
 
Bana katılırsınız katılmazsınız bilemiyorum.
Ama hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum.
İzninizle.
Kendi düşüncelerimi dile getireceğim.

Twitter'daki bir kesim aşırı boş konuşuyor yani her şeye isyan ediyorlar karşı çıkıyorlar.

Bazı şeyleri saçma bir şekilde savunuyorlar.

Örnek veriyorum LGBT gibi şeyleri gözümüze gözümüze sokuyorlar.

Cinselliği de öyle 2 kelimelerinden biri cinsellik oluyor.

Keza siyaset içinde geçerli bu durum.
Bazı insanlar bilip konuşuyor araştırıp konuşuyor onlara lafım yok lakin.

Koyun sürüsüde çok ya haksız olduğu yer de bile bir şeylere sallıyalım da yeter ki bir şeye sallamış olalım kafasındalar.
Kendileride naptıklarını bilmiyorlar.

Parti tutanlar mesela kendi tarafının kötü yönlerini görmüyorlar her kesim için geçerli bu hep diğerini kötülemeye çalışıyorlar.
Objektif bir biçimde bakmıyorlar olaylara.
Saygı çerçevesinde tartışmıyor iki tarafta.
Küfürler hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor.

Ve tabii ki feministler hepsi geçerli değil ama bazılarının o sözcüğün kelime anlamını bilmediklerine eminim.

Eşitlik adı altında kendilerini yüceltmeleri pohpohlamaları kendilerinden başka kimseyi görmemeleri onları davalarında haklı kılmıyor.
 
Çünkü "Z KUŞAĞI" diye seslenip alaycı ve üstten baktıkları topluluk işin sonunda alamadığı teknolojik cihaza, bağlanamadığı kaliteli internete, alamadığı kaliteli ve eşitlikçi eğitime, oynayamadığı oyuna ve oyun konsoluna bakıyor. Yurtdışındaki yaşıtları kadar kolay yapamadığı tatile, kavuşamadıkları huzura bakıyor. Hem de iç çeke çeke.

İnançla, milli duygu sömürüsüyle, yalan haberle güdemediklerini fark ettikleri için, onları aslında çok iyi bir şey olan "bağımsızlık" ve "bireysellik" ile suçluyorlar. Dik başlı olduklarını, bencil olduklarını söylüyorlar çünkü bencil olmasa çok kolay yönlendirecekler. (Tıpkı ülkeyi bu hale getirenlere müsaade eden büyükler(imiz) gibi) .

Çağın gerekliliklerine doğuştan adapte olabildikleri için "zorluk çekmeden" bir şeye kavuşmamız gözlerine batıyor. Onlara kalsa un almak için 5 km yürütürler. Halbuki telefonla yerinden kalkmadan isteyebiliyorsun, kapına geliyor falan filan. Tabii ki bu sadece ufak bir örnek. Büyükler istiyor ki, en az onlar kadar acı ve zorluk çekelim. Z kuşağı da bu zorluğun saçma ve çağdışı olduğunu biliyor. Bu da onlara "her şeyi hazır bekliyorlar, armut piş ağzıma düş!" diye ayıplamaları ve "niç niç niç, gençlik nereye gidiyor!" diye kötülemeleri için hak veriyor. (Ya da onlar bu hakkı kendilerinde görüyor)

Kısacası, din, dil, ırk gibi klasik propaganda yöntemlerinin şu ana kadar işe yaramadığı tek topluluk olduğunu fark ettiklerinden beri ötekileştirmeye ve dışlamaya başladılar.
 
17 yaşındayım. Sorgulamadan hareket yaptığım çok azdır. İki gündür bir hanımefendiyi görüyorum, neymiş gençler yaşamak istediği hayatı yaşıyormuş, zaten evde kalmak istiyormuşuz yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızdaymış gibi söylemlerde bulunuyor. Bilmem farkında mıdır onun nesli yüzünden gelecek kaygısı içinde boğuşan, acaba evlenebilecek miyim? Evlensem sevdiklerimi mutlu edebilecek miyim? Sınavlarımı bu zor dönemde nasıl yürüteceğim? Üniversiteye giremezsem ne yapacağım? Üniversiteye gitmeli miyim? Şu zamanda "Türkiye'de" çocuk istemeli miyiz? Hayallerimi gerçekleştirebilecek miyim? Aşılanabilecek miyiz? Öğretmenler neden aşılanmadı? Gibi sorular içinde boğuşuyoruz. (soruları daha da uzatabilirdim ama siz kardeşlerim anlamışsınızdır nelerden bahsettiğimi.) Fakat bu hanımefendi gibi düşünen nice insan var. Benim ailem dahi Z kuşağının bu gidişini desteklemiyor. Bizi neden anlamıyorlar? Siz ne düşünüyorsunuz sizce biz mi yanlış yapıyoruz?
Özür dileyerek konuya giriyorum mesaj başlığı dikkatimi çekti. Diğer mesajları üstün körü okudum.
Ama benim gözümde ''Z'' kuşağı tabiri caizse gümbür gümbür geliyor. Çok daha bilinçli ve ne istediğinin farkında X-Y kuşağına göre daha rahat görünebilirler. Ama hayallerine ulaşmaları diğer kuşaklara göre çok daha zor ve bunun farkındalar. Hayalden kastımda öyle ütopik şeyler değil 1 Ev 1 Araba yılda bir yurt dışı tatili vs.. Durum böyle olunca da, şimdilik rahat olabilirler ama ileride yaşayacakları hayatı bir çoğu tam göremiyor. İşte tam olarak bu belirsizlik 'Z' kuşağını bitiriyor. Kim ne derse desin benim gözümde özellikle 'X-Y' kuşakları düzgün bir gelecek bırakamadılar, bırakamadık. Tüm kalbimle buna inanıyorum ki 'Z' kuşağı bu durumu düzeltecek kuşak.
 
Şunu da belirtmek isterim boğaziçi eylemlerinde herkesi mağdur görmeleri öğrenciler arasına giren teröristleri görmezden gelip polisimize karşı cephe almaları falan aşırı canımı sıkmıştır.

Bunu Z kuşağına anlat cahil iktidar yalakası olursun. Kendileri millete istediğini diyor göz var görüyoruz.
 

Geri
Yukarı