Zalman CNPS12X İşlemci soğutucusundan ses geliyor

HUNTER

Kilopat
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
754
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar kısa süre önce Zalman CNPS12X işlemci soğutucusunu aldım. İlk günlerde bir sıkıntı yoktu ama son birkaç gündür Pc açıldıktan sonra 10 dakikaya kadar soğutucudan sesler geliyor. Sanki fanı bir yere turkuyormuş gibi. Kontrol ettim hiçbir kabloya falan temas etmiyor. Biraz daha yakından inceledim ve sesin soğutucunun ortasındaki yani iki soğutma bloğunun arasındaki fandan geldiği kararına vardım. Ve bence fan metal yapraklardan birisine değiyor gibi. Tabi olmayadabilir bu.

Soğutucuda üst kısmında bulunan plastik parçayı içe doğru (işlemciye doğru) bastırdığımda ses ortadan kayboluyor. ( Bahsettiğim plastik parçayı aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz) yaklaşık 10 dakikda sonrada yavaş yavaş ses kesiliyor. Bunun herhangi bir zararı olabilir mi? Bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım? Daha önce Bu soğutucuyu kullananlar var mı acaba aramızda? (Fotoğraf montaj aşamasında çekilen bir fotoğraf olduğundan kablolar düzensiz, Sonrasında kablolar hiçbir parçaya değmeyecek şekilde düzenlenmiştir.)

scbkq.jpg
 
Çalışırken daha detaylı inceleyip hangi plakaya sürttüğünü bulacaksın ve bu plakayı yamultacaksın. Ya da fanı ortalayacaksın.

Fanı ortalamayı denedim ama milimetre kımıldamıyor. Zalman'ın kırılan fan değiştirilememesi durumu geçerli olduğundan pek de sert davranmadım, ama deneyim bi tekrar :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı