Zalman ZM-T7 alınır mı?

Bütçe
300-350

Gameover06

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, bütçem tahmin edebileceğiniz üzere 300-350 TL arası olduğundan iyi soğutan bir kasa arıyorum. İçinde fan olması önemli değil.
i5 9400F ve RX570 ekran kartım mevcut. Sizce bu ürün soğutma konusunda nasıldır?
Başka önerebileceğiniz kasa var mıdır?
Şunu da belirteyim kasam Casper Excalibur'un kendi kasası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z7 küçük, cam değil akrilik, ik fan ile geliyor.
MSI MAG Forge 100M daha iyi olur.

Kusura bakmayın çok soru soruyorum bir şey daha soracağım.
Babam Casper Excalibur bir oyuncu bilgisayarı almış bana hiç sormadan içindeki bileşenler ekran kartı ve işlemci güzel anakart idare eder fakat kasadan mıdır bilmem oyunlarda bir ısınma söz konusu.
Belki fanlardandır diye ekstra 3 tane fan taktım ama gene sonuç aynı.
Sizce bu önerdiğiniz kasa Excalibur'un kasasından ne kadar iyidir?
Sonuçta ön tarafı mesh ama alınca aynı değerleri görmekten korkuyorum.

Casper kasa nasıl bir model bilmiyorum, yorum yapmam yanlış olur.
Kasa kapağını açıp oyun oynadığınız zaman ısı farkı ne kadar oluyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-09-21 024000.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-21 024000.png
    251,1 KB · Görüntüleme: 54
Kasa değişiminde birebir aynı sonucu almasanız da birkaç derece düşecektir.
İşlemci ve ekran kartı kaç derece oluyor oyunda? Stok işlemci soğutucusu mu kullanıyorsunuz?

Kasa değişiminde birebir aynı sonucu almasanız da birkaç derece düşecektir.
İşlemci ve ekran kartı kaç derece oluyor oyunda? Stok işlemci soğutucusu mu kullanıyorsunuz?

GTA 5'den örnek vermek gerekirse işlemci 70-75 arası ekran kartı 75-82 arası.
Stok soğutucu var termal macunu yeni değiştirdim.

Aslında çok aşırı yüksek değil ısı seviyeleri. İşlemci için kule tipi soğutucu değişimi ve undervolt yapılabilir.
Ekran kartı için de undervolt yapılabilir.
Örnek konular; Rehber: RX 580 Undervolt Rehberi

Aslında çok aşırı yüksek değil ısı seviyeleri. İşlemci için kule tipi soğutucu değişimi ve undervolt yapılabilir.
Ekran kartı için de undervolt yapılabilir.
Örnek konular; Rehber: RX 580 Undervolt Rehberi

Cevabın için çok teşekkür ederim.
Ekran kartı için undervolt yaptığımda -100'e çeksem dahi drop yiyorum ve PC kapanıyor ya da ben bir şeyleri yanlış yapıyorum.

Cevabın için çok teşekkür ederim.
Ekran kartı için undervolt yaptığımda -100'e çeksem dahi drop yiyorum ve PC kapanıyor ya da ben bir şeyleri yanlış yapıyorum.

İşlemci konusunda Turbo Boost u kapatınca 10 derece düşüyor fakat performans dan ödün vermiş oluyorum.

Intel işlemci konusunda tecrübem yok, ekran kartı için doğrudan -100 yapmayın azar azar düşürün ve test edin.

Undervolt işlemi öncesinde BIOS ayarlarını sıfırlayın, XMP özelliğini de açmayın, sonrasında undervolt deneyin.

RX580 kullanıyorum undervolt yapmak istediğimde XMP profili yüzünden bir süre WattMan hatası ile uğraştım, daha sonra 3600MHz olan RAM'leri 3533MHz yaptım ve sorun çözüldü.

Bütün CPU, GPU'lar aynı oranda overclock veya undervolt olmaz, silikon kalitesine de bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı