Zaman, varlık ve yokluk kavramları

runawayjd

Megapat
Konuyu basite indirgeyip kolay anlaşılması için mutluluk ve mutsuzluk üzerinden örnek vereyim, mutlu olabilmemiz için ne kadar mutsuz olduğumuz aşağı yukarı orantısaldır, bu olay üzerinden bir şeyin var olabilmesi için yokluk kavramının mümkün olabilmesi gerekiyor, var olduğumuzun mümkün olacağını düşünmüyorum çünkü bir şeyin yok olabilmesinin var olabileceğini düşünmüyorum. Bu cümle çelişkili olsa da başta belirttiğim mutsuzluk olayına geliyor, var olabilmeyi bu kadar tanımlayabiliyorken yok olmanın var olması mantık dışı geliyor, tam da bu kısımda yaratıcının var olup olmadığı sorusu yatıyor. Var olmak zorunluluk ise yokluğun da var olabilmesi gerekir.

Zaman, varlık ve yokluğun ilizyon bulmuş hali olabilir mi?

Konuyu basite indirgeyip kolay anlaşılması için mutluluk ve mutsuzluk üzerinden örnek vereyim, mutlu olabilmemiz için ne kadar mutsuz olduğumuz aşağı yukarı orantısaldır, bu olay üzerinden bir şeyin var olabilmesi için yokluk kavramının mümkün olabilmesi gerekiyor, var olduğumuzun mümkün olacağını düşünmüyorum çünkü bir şeyin yok olabilmesinin var olabileceğini düşünmüyorum. Bu cümle çelişkili olsa da başta belirttiğim mutsuzluk olayına geliyor, var olabilmeyi bu kadar tanımlayabiliyorken yok olmanın var olması mantık dışı geliyor, tam da bu kısımda yaratıcının var olup olmadığı sorusu yatıyor. Var olmak zorunluluk ise yokluğun da var olabilmesi gerekir.

Zaman, varlık ve yokluğun ilizyon bulmuş hali olabilir mi?
Beynimiz izin verdikçe evreni anlamlandırıyoruz. Aslında evrende varlık diye bir kavram yok dolayısıyla yokluk diye bir kavram da yok. Biz işleri kolaylaştırmak için onları uydurduk. Tek gerçek olan şey ise zaman. Bütün mekan algımız , varlık algımız, yokluk algımız onun üstüne kurulu. Bu evrende anlamlandırmaya çalıştığımız tek şey aslında zaman.

Beynimiz izin verdikçe evreni anlamlandırıyoruz. Aslında evrende varlık diye bir kavram yok dolayısıyla yokluk diye bir kavram da yok. Biz işleri kolaylaştırmak için onları uydurduk. Tek gerçek olan şey ise zaman. Bütün mekan algımız, varlık algımız, yokluk algımız onun üstüne kurulu. Bu evrende anlamlandırmaya çalıştığımız tek şey aslında zaman.

Zaman eşittir enerji ise o halde zaman dışı kavramlarının da mümkün olması gerekir.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı