Zamlanmadan alınması gereken oyunlar

NNUE

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2022
Mesajlar
7.305
Makaleler
1
Çözümler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600, Asus Prime B550m-K, Sapphire Pulse 6700 XT, Kingston Fury 3200 MHz CL16 2x16 32 GB Ram
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Fiyatları ülkemizde çok daha ucuza satılan oyunları listeleyeceğim genel olarak zamlanmama ihtimalleri tabii ki var. Fakat oyunların bence hepsi illaki zamlanacak ama ne zaman zamlanacak bilemeyiz. Oyunların indirimli fiyatlarını da söyledim fakat beklemek tabii ki bir risk bu riski alıp almamak size kalmış indirime girmesini beklerken zamlanadabilir.


Anlatmama gerek olduğunu düşünmüyorum almayan kaldıysa bu fiyata hemen alsın indirim 2 Şubat'da bitiyor.


Bence piyasadaki hala en iyi açık dünya oyunu budur. Almayan yoktur zaten Epic'de bedava dağıtmıştı. 2 Şubat'da indirimi bitiyor.


GTA serisinin en ciddi oyunu diyebiliriz çok daha karanlık bir tona sahip ve GTA serisindeki en iyi hikayeyi barındırıyor bence. Optimizasyon sorunları da günümüzde azaldı. İndirim 2 Şubat'da sonlanacak.


Crysis serisini 50 TL gibi bir rakama alabilmek büyük bir nimet. Oyunda Türkçe seslendirme bile var. Sandbox türünü bizlere tanıtan oyundur. İndirim 9 Şubat'da bitiyor.


Borderlands 2'de bence serinin en iyi oyunudur. İndirimde GOTY sürümü 11 TL'ye düşüyor. Grafikleri kendine has yıllar geçse bile eskimiyor ve oyunun mizah yönü de epey kuvvetli Looter-shooter türünün en iyilerinden diyebiliriz rahatlıkla.


FPS'den devam edelim fakat bu sefer çok farklı bir oyun var karşımızda. Bu oyunda uzayda cüceleri kontrol edip canavarları vurduğumuz bir oyun. Arkadaşlarla keyfi 5 kat artıyor diyebilirim. Farklı bir tarz arayanlar için kaliteli bir FPS. İndirimde 51 TL'ye kadar düşüyor.


Satisfactory birinci şahıstan oynadığınız bir fabrika inşa etme oyunu en basit tabiri ile. Arkadaşla oynanınca daha da zevkli oluyor. Şu anda erken erişimde olduğuna bakmayın hiçbir sıkıntısı yok oyunun. İndirimde 30 TL'ye kadar düşüyor.


Kılıç aksiyonunu en gerçekçi yapan oyun diyebilirim. Listede en az bilinen oyun sanırım. Oyun henüz erken erişimde daha hikaye modu yapılmadı. Yakın zamanda zaten zamlandı fakat bence erken erişimden çıkınca tekrar zamlanacak bu yüzden en azından ilk indirime girdiğinde almanızı tavsiye ederim.


Raft'ın diğer hayatta kalma oyunlarından farkı oyunun suda geçmesi. İndirimde 20 TL'ye düşüyor. Arkadaşlarınızla çok daha keyifli bir hayatta kalma oyunu.


ASTRONEER'da bir hayatta kalma oyunu. Farklı dünyaları keşfedip şekillendirdiğimiz bir dünya sunuyor.


Hayatta kalma oyunlarına devam ediyoruz. Birçok kişi ve bana göre de türün en iyisidir. Hazır yenisi de yoldayken almayan kalmasın bence. Evimizi inşa edip bir sürü eşya craft edebildiğimiz ve en önemlisi de orman da yamyam avlayabildiğimiz bir oyun. İndirimde sadece 8 TL'ye alabilirsiniz.


Uzun süredir aradığım bir tattı oynadığım dönemde. Beklentim de pek olmayınca oyunun başından çok memnun ayrılmıştım. Ben sadece saf aksiyon bekleyip hikaye adına herhangi bir şey beklemezken oyun bir askerin duygularını en iyi şekilde yansıtmayı başarmış. Tam bir underrated. İndirimde 10 TL.


Hikayesini tam olarak anlamak için internete bakmanız gereken bir gerilim oyunu. Gerilim oyunlarında çıtayı arşa çıkarmış bir oyun. Hikayesi özellikle başlarda çok iyi. Sonlarına doğru her ne kadar beğenmesem de genel anlamda kaliteli bir hikayeye sahip. İndirimde 7 TL'ye kadar düşüyor.


Splinter Cell serisi ile beraber en iyi gizlilik oyunları serisinden Hitman serisinin bir oyunu absolution. Hikaye tarafında son üçlemeden daha başarılı bulduğum bir oyun. Klasik Hitman diyebiliriz bir düşmanı farklı yollarla gizli şekilde ya da direkt aksiyon ile öldürebildiğiniz bir gizlilik oyunu. Kel kafasında barkod olan harika bir ajanı kontrol ediyorsunuz. İndirimde 7 TL'ye düşüyor.


Kıyamet sonrası bir dünyada geçen arabamızın ön planda olduğu bir oyun. Oyun genel olarak basit bir yapıda diyebiliriz. Kısıtlı bir açık dünyası var oyundaki en önemli nokta da arabalar diyebiliriz. Çatışmaların çoğusu arabalar üzerinden dönüyor. Ve yakın dövüş Batman Arkham serisinin yakın dövüşünü kendine adapte eden bir oyun. 2011-2017 arası çıkan hemen her yakın dövüş oyununda gördüğümüz bir mekanik oldu bu yakın dövüş artık. Eğer çok fazla oynamadıysanız bu yakın dövüşe sahip oyunları fazlasıyla zevk verir. İndirimde 15 TL'ye düşüyor.


Tomb Raider serisini kökünden değiştiren bir oyun grafik ve mekanikleri de hala fena değil. Aksiyonun ön planda olduğu bir oyun bu oyunda bulmacalar yok denecek kadar az diğer oyunlarına nazaran. Ve indirimde 5 TL gibi bir fiyata düşüyor.


Oynadığım en iyi 5 oyundan biri. Bulmacaları olan ve aşırı abartmayan oyunlardan birisi ve aksiyonla da çok iyi harmanlamışlar. Ne 3. oyun kadar fazla ne de ilk oyun kadar az tam yerinde. Hikayesini de şahsen beğendim. Tek sıkıntı aksiyon biraz daha iyi olabilirmiş. Ama 2015 seviyesine göre gayet iyi hatta grafikleri günümüzde bile çok iyi gözüküyor. İndirimde 20 TL'ye düşüyor.


Üçlemenin son oyunu Lara bu oyunda çok daha olgun ve olaylar çok daha ciddi ve dünyayı ilgilendiriyor. Seri olarak ve oyunun sonlarına doğru karakter gelişimini ciddi şekilde hissediyorsunuz. Bulmacaları biraz fazla olmuş aksiyon biraz daha azalmış fakat genele baktığımızda yine kaliteli bir oyun görüyoruz. İndirimde 50 TL.


İndirimde bu paketi 15 TL'ye alabilmek çok büyük nimet 100 TL'ye bile değer 3 oyun toplam size 75 saat geçirtebilecek bir seri. Çıktığı dönemde oyunların hemen hepsinin kopyalamaya çalıştığı bir dövüş sistemine sahip ve bu Batman'e cuk oturmuş. Bence en iyi oyunu Arkham City. Bir oyunda bu kadar ana düşman görünce şaşırmıştım gerçekten. 3. oyununda en iyi yanı batmobile diyebilirim fakat bazı yerlerde çok saçma işler yaptırtıyor oyun batmobile ile o çok canımı sıkmıştı. Ama genel anlamda çok iyi bir seri ve fiyatı inanılmaz uygun 3 oyun için.


Köklü korku oyunu serisinin en yeni oyunu Resident Evil Village. Sizleri bilmiyorum ama bence bir korku oyunu FPS olunca çok daha korkutucu oluyor. Ben oyunlarda maalesef çok korktuğum için oyunun sadece demosunu oynadım o yüzden oyunla ilgili pek bir şey söylemeyeceğim. Fakat türü seviyorsanız kesinlikle eğlendirecektir. İndirimde 135 TL.


Yine pek bilgimin olmadığı bir seri. Souls oyunlarını zor oldukları için oynayamayan biriyim. Ama oyunun videolarını izlediğime göre atmosferi gerçekten çok iyi Dark Souls serisinin. Grafik anlamında Remastered'la beraber günümüze de uyarlanmış. Türü seviyorsanız alın. Ve evet bu oyun indirime girmek ne demek bilmiyor. Oyun en son indirime gireli 1 yıldan fazla olmuş oyun zor diye indirime de zor sokuyolar.


Serinin 2. oyunu ile devam ediyoruz. Evet ilk oyun için dediklerimin hepsi bu oyun içinde geçerli. Ve evet bu da indirime gireli 1 yıldan fazla olmuş harika.


Ve serinin 3. oyunu. Yine dediklerimin hepsi geçerli. Fakat böyle diyorum diye oyunlar birbirinin tamamen aynısı sanmayın. Souls oyunlarında en önemli şey Boss'lar olduğu için ve her oyunda bosslar değiştiği için seven hala bayılarak oynuyor. Ve bilin bakalım en son indirime gireli ne kadar olmuş, 1 yıldan fazla. Şaşırdık mı? Hayır.


Sonunda Dark Souls'tan çıkabildik. Fakat souls türünden kaçış yok. Yine from Software'ın yaptığı bir oyun Sekiro. Adamlar kendi çıkarttığı türde insanlar bıkmışken değişikliği yine kendileri getirdi dodge mekaniği ile. Aksiyon anlamında hem dodge ile hem de karakterimizin çok daha çevik olması ile birçok şeyi değiştiren bir oyun olmuş Sekiro. Fakat karakter daha çevik olsa bile birçok souls oyuncusuna göre en zor oyun bu. Ama bu oyun indirime girmeyi unutmuyor. İndirimde fiyatı 145 TL.


Sonunda souls türünden çıktık. Ve RPG türünün modern RPG'nin en baba oyununa geldik diyebilirim. İyi sinematik ve ara sahnelerle RPG deneyimi yaşamak gerçekten çok iyi hissettiriyor. Çok büyük bir dünya tabii ki. Erken erişimden çıkar çıkmaz zam beklediğim bir oyun. Oyunun bir eksiği de kalmadı her an erken erişimden çıkarabilirler diye düşünüyorum. Bu oyunda şu ana kadar hiç indirime girmedi.


PC'ye çıkan ilk PS özel oyunu Horizon Zero Dawn. Şu anda indirimde 108 TL'ye satılıyor. Birçok insan tarafından Sony'nin başyapıtları kadar iyi bulunmasa da o seviyeye yakın görüldü. Açık dünya da en gelişmiş robotlar bulunurken insanların hala kabile halinde yaşamasını araştırdığımız bir hikayesi var en basit tabiriyle. Yeni oyununda elbet PC'ye geleceğini düşünürsek 108 TL'ye hemen kapmanızı tavsiye ederim.

Yine bir Sony özel oyunu. Sony özel oyunları arasından PS4 neslinin en az beğenilen büyük oyunu diyebilirim Days Gone için. Fakat ben Horizon Zero Dawn'dan daha başarılı buluyorum. Hikaye anlamında devamın hep merak ettiren bir oyun. Yapay zeka anlamında zombilerin insanlardan daha zeki olması maalesef insanlarla olan aksiyonda bayağı bayıyor insanı. Fakat indirimde 108 TL'ye düşmüşken almanızı tavsiye ederim. Açık dünyada yapabileceğiniz bolca da görev var.


Ve artık listemizin son oyunu God of War. Listeyi bana göre dünyanın en iyi oyunu olan bu harika başyapıt ile bitirelim dedim. Pek fazla bir şey anlatmaya gerek yok bu oyun ile ilgili. Bana göre yakın dövüş aksiyonu piyasadaki en iyi tatmin ettiren oyun. O baltayı ilk vuruşunuz var ya, işte orada bitiyorsunuz. Hikaye anlamında da çok iyi olunca, başyapıt olmak kaçınılmaz. Şu anda indirimde ve 200 TL. Günümüzde çıkan oyunların 600-700 TL'nin aşağısında olmadığını görünce bu oyuna bu fiyat değer.

Ve evet listemiz bitti. Eğer eklemek istediğiniz yakın zamanda zam yemesini beklediğiniz, yurt dışına göre bizde daha ucuza satılan oyunları yazabilirsiniz.
 
Baldur's Gate 3, Sekiro, Dark Souls Remastered ve II'yi almayı planlıyorum ama Dark Souls ve Sekiro için indirim beklesem mi bilemedim. Sekiro sık sık giriyor ama indirim donemlerinde giriyor genelde yakında da bi etkinlik yok, artar mı acaba indirime girmeden
 
Baldur's Gate 3, Sekiro, Dark Souls Remastered ve II'yi almayı planlıyorum ama Dark Souls ve Sekiro için indirim beklesem mi bilemedim. Sekiro sık sık giriyor ama indirim donemlerinde giriyor genelde yakında da bi etkinlik yok, artar mı acaba indirime girmeden
Baldurs gate ve dark souls’ların indirime gireceğini sanmıyorum. Sekiro için net konuşamam ama diğerlerini alıp sekiro’yu marta kadar bekletebilirsiniz. İlkbahar indirimi vardı o zamana kadar indirime girer bence.
 
Gerçekten emek vermişsin. Genelde listelerde oyunun ismini yazar geçerler, takdir ettim yaptığını. Ben de geçenlerde bi' konuya yazdığım listeyi atayım. Bir kısmı zamlandı ama birilerine fikir verebilir hâlâ.
@Cübbeli Federal @celeritas

Öneri listeme biraz bakıp aşağıdaki listeyi yaptım. İndirimde olmayan ama zam riski olduğu için eklediğim yapımlar ağırlıkta. Malum çoğu oyunun indirimi yakın zamanda bitti. Steamdb sitesinden indirimde fiyatlarının kaça düştüğüne bakabilirsiniz. Yanlışım yoksa neredeyse hepsi 100 TL altı oluyordu. Fiyatı yüksek olan oyunları koymadım. Zaten zamlanınca o fiyatlara gelecek bu oyunlar.
@metehaun
Baldur's Gate 3 için zam olmayacak. En azından destek öyle dedi bana. Onu biraz bekletip başka şeyler alabilirsin.
 
Baldur's Gate zaten erken erişimde olduğundan girmez. Dark Souls'ları mı şimdi alsam Sekiro'yu mu ona karar veremedim sadece, Activision'a da güvenmiyorum Sekiro'yu onlar yayınlamıştı. Hepsini aynı anda almak da ağır gelir biraz.
 
Baldur's Gate zaten erken erişimde olduğundan girmez. Dark Souls'ları mı şimdi alsam Sekiro'yu mu ona karar veremedim sadece, Activision'a da güvenmiyorum Sekiro'yu onlar yayınlamıştı. Hepsini aynı anda almak da ağır gelir biraz.
Taksitle Steam cüzdan kodu alanlar vardı o şekilde de yapabilirsiniz. Oyunları şimdi alır taksitle cüzdan kodunu ödersin.
 
Gerçekten emek vermişsin. Genelde listelerde oyunun ismini yazar geçerler, takdir ettim yaptığını. Ben de geçenlerde bi' konuya yazdığım listeyi atayım. Bir kısmı zamlandı ama birilerine fikir verebilir hâlâ.

@metehaun
Baldur's Gate 3 için zam olmayacak. En azından destek öyle dedi bana. Onu biraz bekletip başka şeyler alabilirsin.
Steam sayfasında da “No, pricing will not change during the development of the game or upon release.” (Hayır, fiyatlandırma oyunun geliştirme aşamasında yada yayınlanışında değişmeyecek.) demişler ama bu dolar olarak bence, size türkiye fiyatı da mı değişmeyecek dediler?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı