Zamlar Öncesi ISS'lere Genel Bakış

@go ask alice TurkNet'in bu sorunu çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Çözmezse de millet farklı İSS'lere yönelir. GigaFiber kullanıcıları için çok güzel sistem fakat 8 Mbps hız alan birisiyle, 1000 Mbps hız alan birisinin aynı parayı ödemesi kesinlikle adil değil.

@zKEBAB
Yanlış bir çıkarım olmuş. TurkNet ile ilgili bir ilişkim yok. Comnet ile olan ilişkim sadece abone-İSS ilişkisidir. Para veriyorum. Neden fanı olayım?
Saygılarımla.

@go ask alice TurkNet'in bu sorunu çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Çözmezse de millet farklı İSS'lere yönelir. GigaFiber kullanıcıları için çok güzel sistem fakat 8 Mbps hız alan birisiyle, 1000 Mbps hız alan birisinin aynı parayı ödemesi kesinlikle adil değil.
Evet. Duyarlıyız diyorlar ise herkes için paketler bulunmalıdır.

@333365 TurkNet'in fiyat politikasını düşünürken 100 Mbps alan adama verdiği hizmette Türk Telekom'a kira ücreti ödüyor. TurkNet kendi altyapısında daha ucuza hizmet veriyor. Olayın altyapı olduğunu düşünüyorum, bant genişliği değil.

@zKEBAB
Yanlış bir çıkarım olmuş. TurkNet ile ilgili bir ilişkim yok.comnet ile olan ilişkim sadece abone-ISS ilişkisidir. Para veriyorum. Neden fanı olayım?
Saygılarımla.

Hala kurumsal konuşuyorsun yok saygılarımla bilmem ne. Comnet fanı olduğunuz veya Comnet ile çalıştığınız profil fotoğrafınızda ki Comnet simgesinden belli zaten. Burada kimseyi kandıramazsın burada herkes cin.

Sakıncası yoksa ben de kendi düşüncem ve tahminlerimi eklemek isterim.

M*llenicom: PoP ağı ve bunlar arasındaki bağlantının çok kötü olduğunu düşünüyorum. En azından benim bölgemde rezaletti. Bana hız düşüşünün, paket kaybının ve yüksek pingin en şiddetli halini yaşatmıştır. Şikayet kayıtlarını da saniyeler sonra bot kullanarak sorun tespit edilememiştir deyip geçiştirdiler. Hiçbir insan evladı ilgilenmedi. Türknet'e geçmek için xDSL devre numarasını sordum. Yanlış numara vererek churn işlemini baltaladılar. E-devlet üzerinden fesih dilekçesi vererek kapattırdım ve bu yüzden diğer İSS için kurulum ücreti ödemek zorunda kaldım. Rezilliğin ve adiliğin kurumsallaşmış hali.

Türknet: Ulaşabildiğim tek altyapı olan VAE üzerinden(ADSL/VDSL) bana en iyi hizmeti veren bunlar oldu. Türk Telekom'un kendisinden bile daha iyi bağlantı(özellikle ping konusunda) sundular ve TT'nin aksine müşteri hizmetleri bilgisiz ve işe yaramaz aptal sürüsü değildi. Ancak bu güzelliğin sonunu getiren şeyler oldu. 2022'de çifte zam ile toplamda %70 zam yaparak TT port ve hat kiralama ücret zammı ile açıklanamayacak şekilde fiyat artışına gittiler. Senenin en yüksek oranda zam yapanı oldular. Bir avuç insana sundukları gigabit internetin maliyetini bizden çıkardıklarını düşünmeye başladım ve ayrılma fikrini irdeledim. Aynı zamanda benim gibi Türknet abonesi çok sayıda insandan da teyit ettiğim bazı KVKK ihlali şüpheleri var. Çok fazla sayıda numaradan arandım. Kimisi konuşmadan yüzüme kapattı, kimisi Dsmart, Digiturk TV veya diğer internet paketlerini itelemeye çalıştı. Verilerimizi sattıklarını düşünmeye başladım.

Gıbırnet: Türknet sonrası durağım oldu. M*llenicom kadar rezil olmasa da bağlantı kalitesi kötüydü. Yine ping dalga dalga dalgalanıyor ve zaman zaman paket kaybı çıkıyordu. Telefonlar, WhatApp'la veya online işlemlerle hiç fark etmeksizin ulaşmak çok zor. Telefonda 33 dk beklediğimi bilirim. Diğer iki kanaldan da 6-24 saat arası cevap verdiler. Mecburen ayrıldım.

Comnet: Ön ödemeli abonelik tarzını ve sinirlenen müşterilerin aboneliklerini feshedip internetsiz ortada bırakmak gibi aptalca yaklaşımları hiç hoşuma gitmedi. Bunların da şiddetli bir şekilde ping ve paket kaybı sorunu yaşattığını söyleyebilirim. Şikayetlerimi görmezden geliyorlar. Sorun yok deyip kapatıyorlar. Bunların da suyu ısındı. 90 günlük yasal süreyi bekliyorum. Bu süre dolunca başka İSS'ye geçiş hakkım doğacak.

Sonuç; Önümüzdeki ay başı ya Netspeed ile yeni maceraya atılacağım yada nispeten pahalı ama en iyi hizmeti aldığım Türknet'e geri döneceğim. Henüz kararsızım.

@bonz Ön ödemeli sistemi beğenmiyorum ben de. Fakat bana Türk Telekom'a taahhüt yaptırmaktan başka zamlardan nasıl korunabileceğimizi anlatabilir misiniz?

Yazayım mı daha ?

Screenshot_1.png

@zKEBAB Technopat Sosyal'de 28.10.2020 tarihinde üye olup Linux, PC, İSS, konu dışı kategorilerinde aktifliğim vardır. Konu sürem dolunca yeni konu serimi duyuracağım. Takipte kalmanızı öneririm.
İsmimin Caner olduğunu Comnet logosuyla uyumlu olduğunu ve basitlik takıntılı biri olduğumu da ileteyim.
İyi günler.

Bazılarının yardım konusu olduğunu idrak edebilirsiniz diye düşünüyorum.

@zKEBAB Technopat Sosyal'de 28.10.2020 tarihinde üye olup Linux, PC, ISS, konu dışı kategorilerinde aktifliğim vardır. Konu sürem dolunca yeni konu serimi duyuracağım. Takipte kalmanızı öneririm.
İsmimin Caner olduğunu Comnet logosuyla uyumlu olduğunu ve basitlik takıntılı biri olduğumu da ileteyim.
İyi günler.

Bazılarının yardım konusu olduğunu idrak edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Son 6 konundan 4'ü Comnet hala yardım konusu falan diyorsun. Niye bu kadar övüp övüp duruyorsun bu firmayı kuran babanın oğlu mu ? Ben diyorum ki Comnet fanı veya Comnet için çalışıyorsun. Üstüne üstlük Comnet simgesi kullanıyorsun bu soruma cevap bile vermedin.

Neyse övmeye devam et sen. :D Konuyu unfollow.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı