Güzel dostum anlatmak istediğini anladım ama yanlış birkaç kelime olduğu için çoğu kişi anlamamış. Gülmeleri konusuna gelirsek forum maalesef böyle bir hal almış.
Virüs bir yazılımdır. Virüs terimini kenara bırakıp zararlı yazılım terimini ne zaman oturturuz zihinlere henüz bilmiyorum.
Sen diyorsunki örneğin; ekran siyah olsun, cd-rom açılıp kapansın, masaüstündeki dosyalara kısayol atasın ama kontrol edebileyim. Kısaca şaka yazılımı istiyorsun. "Zararsız virüs" terimi henüz literatüre girmedi maalesef. Anlatmak istediklerinizi cümleler ile "yeni terim üretmeden" anlatın. Sadece senin değil forumun geneli için durum böyle.
Siz yeni terim ürettikçe, diğer yeni terim üretenler "zararsız virüs yoktur adsasd" tarzında cümleler kurmaya devam edecekler. Zaten forumun durumu ortada, herkes kendi terimleriyle, anlaşılabilirlikten uzak Türkçelerle ,kendini anlatmaya çalışıyor.
Yapabilir miyim sorusuna vereceğim cevap; pekala evettir. Bunu buraya sormak yerine, Google Bard, ChatGPT gibi yapay zekalara sorarak hatta sunum için yazılacak program için örnek isteyerek sunumunuzu tamamlayabilirsin.
Kolay gelsin.