Zaten çok çalışılmış konular geri nasıl kolay hatırlanır?

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Zaten çok çalıştığım ve hatta testlerini tamamen doğru yapabildiğim konuları bile bir süre sonra unutmaya başlıyorum. Geri dönüp şöyle 2-3 konu anlatım videosuna, çözdüğüm testlere baksam hatırlamaya yeter ama uzun vadede ve çalışılmış konu sayısı arttıkça bu yorucu bir hâl alabiliyor. Sizin bildiğiniz, unutulan konuları kolayca hatırlamayı sağlayacak bir konu var mı?

Zaten çok çalıştığım ve hatta testlerini tamamen doğru yapabildiğim konuları bile bir süre sonra unutmaya başlıyorum. Geri dönüp şöyle 2-3 konu anlatım videosuna, çözdüğüm testlere baksam hatırlamaya yeter ama uzun vadede ve çalışılmış konu sayısı arttıkça bu yorucu bir hâl alabiliyor. Sizin bildiğiniz, unutulan konuları kolayca hatırlamayı sağlayacak bir konu var mı?
Unutulan konuları tekrar hatırlamak için tekrar çalışmalısın başka yolu yok.

Unutulan konuları tekrar hatırlamak için tekrar çalışmalısın başka yolu yok.
Tekrar çalışmak problem değil. Hatta çok zor bir konudan sonra zaten bildiğin konuyu hatırlamak için geri dönmek içten içe iyi hissettiriyor. Problem, bunun uzun vadede fazla süre harcaması. Kısaltmanın yolunu arıyorum ben.

Ben genelde not çıkarıyordum o konuyla ilgili kilit alanları. Ve tekrar günlerinde videoyla birlikte bakıyordum. Bazen videosuz baktığım bile oluyordu o kadar belirli bir not çıkarıyordum ki. Sen de 1 gününü tekrar günü olarak ayarlayıp o gün sadece unuttuğun konulara göz gezdirebilirsin.

Kısa ve öz notlar tutmak. )Not tutarken birden fazla renk kullanmak daha dikkat etmeni sağlıyor.. Örneğin not tutarken anahtar kelimeleri farklı renklerle yaz, altini ciz, formülleri yuvarlık içine al, vs.) Ve bu notları haftada bir veya iki haftada bir en az bir kere göz gezdirip, üzerine bi test çözmek...

Cabuk unuttuğun konular varsa onların konularını kolay görebileceğin yerlere as. En basitinden odandaki duvara. Sadece anlık gözünün notlara takılması bile konuyu unutmanı yavaşlatır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı