Zayıf biri nasıl spor yapmalı?

noliyeb

Decapat
Daha fazla  
15 yaşındayım, 55 kiloyum ve 169 boyundayım. Açıkçası çok zayıfım, kollarım falan çok ince. Bu yüzden bodybuilding'e başlamak istiyorum. Bu yaz evde şınav, mekik gibi hareketlerle idare ediyorum ama okul açıldığında Gym'e gideceğim. Bana genel olarak tavsiye verir misiniz? Kollarım omuzlarım iyice genişlesin kütle. Kazanayım istiyorum.

Bir de beslenme konusunda küçük bir sorum var. Genel olarak "bu işe girilecekse abur cubur vesaire bırakılacak" tarzı söylemleri çok duyuyorum. Ancak ben şeker hastasıyım, yani şeker benim hayatımın bir parçası gibi bir şey. En basitinden kan şekerim her düştüğünde zaman kaybetmeden yüksek şeker içerikli bir şeyler tüketmem gerekiyor (küp şeker, meyve suyu en çok kullandıklarım.) Bu gelişimimi ne kadar etkiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa başlıyorsanız çok sıkıntı olmaz hatta profesyonel yapmıyorsanız hiç sıkıntı olmaz. Bu abur cubur tabi ki yenmese daha iyi olur ama dediğiniz gibi şeyleri diyen ergen kitle var onlara bakmayın ben gayet de kafama göre takılıp büyüdüm. Böyle şeyleri 1 yıl geçmeden çok dert etmenize gerek yok fakat bu demek değil ki abur cubur yiyin. Hastalığınız varsa şeker tüketin tabi ki. Karbonhidratlı şeyler bol tüketin ve proteini bol alın. Karbonhidrat örneğin: Bulgur,Pirinç pilavı mısır unu olabilir. kilonuzun 1.5 katı protein alın. haftada 4-5 gün gym yeterli olur. Gerisi zamana kalıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı