Zayıflayınca daha mı hızlı koşulur?

Boyu 172, kilosu ise 95 olan biriyim. Bu yüzden hem uzun süreli yürüyüşte tabanlarım falan yanıyor hem de futbolda falan 3-0 geriden başlıyorum. Şu an diyetteyim ve deneyimi olan arkadaşlar zayıflayınca hızda değişiklik olup olmadığını, olduysa ne kadar olduğunu söyleyebilir mi?
Kondisyona bağlı. Futbolda hızlı koşmak önemli mevkiye göre ama önemli olan kondisyon. Tüm maç boyunca aynı şartlarda oyunda kalabilmek. Bunun kilodan ziyade kondisyonla alakası var. Düzenli yapılan kardiyolarla kapasitenizi arttırırsınız.

Hayır. Kendimden örnek verirsem kilom üniversite zamanına kadar 80-95 arası değişiyordu ancak kiloma göre acayip bir hızım vardı. Üniversite zamanında 100 kiloya çıkınca zayıflamam lazım diyerek spora başladım ve 68 kiloya kadar düştüm. Eskisinden çok daha hızlı olacağımı düşündüm ama o işler öyle olmuyormuş. Şimdi fazlasıyla inceyim ve kas kütlesi yok denecek kadar az. Dolayısıyla koşamıyorum. Sen benim kadar da zayıflama ama bacak çalışmaya önem ver.
Zayıflarken kasları da eritmişsiniz. Öylesi iyi değil.

Zayıflarken kasları da eritmişsiniz. Öylesi iyi değil.
Aynen öyle. Spora başladıktan sonra çıktığım ilk maçı hatırlıyorum da hem güçten hem hızdan kaybetmiş olmama rağmen o kadar rahat hareket edebiliyordum ki. Biraz daha zayıflarsam daha da iyi olurum diye düşündüm. Dediğiniz gibi kasları komple eritmiş oldum. Şimdi de tekrar kilo alma planım var. Her şeyi dengeli şekilde yapmakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı