Rehber Zelda Tears of the Kingdom PC'de oynama rehberi | Yuzu | 2K 60+ FPS

ilk bölümde ilerliyorum ve suya değdiğim anda oyun çöküyor 10 saniyeden fazla oynanmıyor (tabi suyun ilerisine gitmeye çalışmazsam)bunu bir çözümü var mıdır?

Giriş​

Öncelikle diğer konu (Ryujinx) güncel değil. Şu an Yuzu platformu çok daha stabil. O yüzden bu rehberden devam edeceğiz.

Bazı önemli detaylar ve sistem gereksinimleri ve sistemim​

Öncelikle bu oyunun şu anda klavye & mouse desteği yok, Zelda BotW rehberimdeki program çalışabilir belki denemedim fakat o kısma değinmeyeceğim.

Kontrolcü desteği:​

Jiroskop destekli bir kontrolcüye ihtiyacınız var bunlar:

• DualSense
  • DualShock 4
  • Switch Pro Controller (Replika da olur)
Replika Switch Pro kontrolcüsü alabilirsiniz, fiyatı da ucuz. Steam de sorunsuz kullanabilirsiniz her oyunda. Fakat tetiklerinden dolayı yarış oyunlarında gitmez.

Sistem gereksinimleri:​

Bunlar benim belirlediğim sistem gereksinimleridir.

• Ryzen 5 1600 AF / 10400F. Altında bir işlemciyle denemeyin derim. (İkisi denk değil demeyin şimdi ikisi de 6/12 multi core önemli.)
  • RTX 2060 veya RX 6600. (Daha altında Reddit'de oynayanlar varmış 30 FPS olarak)
  • 16 GB RAM.
  • 25 GB SSD. Aslında total 17 GB fakat cache ile şişip hemen 20 GB oluyor zaten, şiştikçe diskteki boyutu daha da artacaktır.
Benim sistemim:
5800X3D + 6700 XT + 32 GB RAM bu ayarda sisteme sahipseniz 2K 70 FPS alabilirsiniz açık alanda 60'a kadar düşüyor fakat yeterlidir.

Olası sorunlar​

• Anlamsız FPS drop olabilir.
  • İlk gördüğünüz her şeyde ekran anlık donar. (Aslında sorun değil, shader compiled işlemi normaldir. İnternetten hazır shader bulabilirsiniz.)

Oyunun dosyaları, Yuzu, prod.keys ve Switch Framework​

Oyunun dosyalarını tabii ki paylaşamam, zaten daha çıkmadı bile fakat çok kolay bulabilirsiniz. Prod.keys ve Framework dosyaları da daha önce konum silindiği için onları da paylaşamam fakat çok kolay bulunuyorlar.

Yakında emülatör bazlı bir forum sitesi açacağız, orada linkleri de bulabileceksiniz fakat Technopat üzerinde rehberlerim devam edecek.

Prod.keys ve Framework sürümleriniz aynı olmalıdır. Benim kullandığım sürüm: 16.0.2 sürümüdür.

Yuzu EA sürümü gereklidir.
Oyunun 1.1.0 sürümü gereklidir!

Gerekli dosyalar​

BaşlıkBağlantıAçıklama
Yuzu Early Access Emülatörümüzün anlık olarak güncellenen sürümünü indiriyoruz.
Gerekli modlar0100F2C0115B6000.zip (VirusTotal)60 FPS ve grafik hataların fixini içerir. Bulabildiğim en sağlam moddur. Yavaşlama sorunları yok.
Config dosyalarıcustom.zip (VirusTotal)Özel düzenlenmiş ayar dosyası.
PS4&DualSense ve Xbox arayüzüZelda_TOTK_Xbox_PS_Layout.zip (VirusTotal)Oyun Nintendo oyunudur, dolayısıyla tuşları Switch kontrolcüsüne göredir. Biz Xbox ve DS4&DualSense arayüzlerini yapabiliriz.

Yuzu Kurulum​

Öncelikle iki adet klasör oluşturuyoruz:
  • publish
  • games
Yukarıdaki tablo linkinden veya güncel olarak GitHub linkinden indirin.

1. İndirdiğiniz Zip dosyasından klasör içindekilerin tamamını bu oluşturduğumuz publish klasörüne atıyoruz.
  2. Publish klasörüne girip user adlı bir klasör daha oluşturuyoruz ve yuzu.exe dosyamızı bir kere açıp uyarıları onayladıktan sonra programı kapatıyoruz.
  3. games klasörüne de indirdiğiniz oyun dosyaları ve update dosyasını atıyoruz.

Prod.keys dosyalarının yüklenmesi​

Yuzu'ya uygun indirdiğiniz key dosyalarını yüklememiz gerekli.

DosyaHedef
prod.keyspublish/user/keys
title.keyspublish/user/keys

Oyunun yüklenmesi​

Her şeyi doğru yaptıysak Yuzu'yu açtığımızda uyarı vermemesi gerekiyor.

1. İlk başta "oyun klasörü eklemek için çift tıkla" yazısına tıklıyoruz ve games klasörünü seçtikten sonra eğer oyun gözükmezse sağ tıklayıp "alt dizinleri tara" seçeneğine basıyoruz. Bu aşamadan sonra oyun gözükmesi lazım.
Eki Görüntüle 1787450

Eğer oyun gözükmezse büyük ihtimalle indirdiğiniz key dosyaları sorunludur, başka bulmanız gerekiyor.

1. Daha sonra Dosya > NAND'a yeni dosya kur diyoruz.
  2. İndirdiğimiz güncelleme(NSP dosyası) seçiyoruz ve ardından kur diyoruz.

Modların yüklenmesi​

1. Oyun sağ tıklayın ve "Mod konumu dosyasını aç" butonuna basın.
  2. Yukarıda verdiğim 0100F2C0115B6000.zip dosyasının içindeki FPS++ ve Visual Improvements klasörünü buraya atın.
  3. Eğer indirdiyseniz Zelda_TOTK_Xbox_PS_Layout.zip dosyası içindeki hangi kontrolcüyü kullanıyorsanız o klasörü de buraya atın.
Not: Bu modlar birbiriyle uyumludur. İnternetten başka mod indirirseniz birini engelleyebilir. Bu sebepten dışarıdan mod indirecekseniz uyumu kontrol etmeniz gerekiyor.

Config dosyasının yüklenmesi​

1. user/load/config klasörüne geçin.
  2. Size vermiş olduğum custom.zip dosyasının içindekilerini bu klasöre taşıyın.
Her şeyi yaptıysanız şimdi oyuna sağ tıklayıp Özellikler deyin. Eğer doğru yaptıysanız burada modları göreceksiniz. Modları göremiyorsanız aşamaları tekrarlayın.
Eki Görüntüle 1787468

Oyunun ayarları​

Oyun sağ tık > Özellikler diyoruz.

Genel​

AyarDeğer
Çok çekirdekli hız emülasyonuAçık

Grafikler​

AyarDeğerAçıklama
APIAMD: Vulkan
Nvidia: OpenGL veya Vulkan
Kullanılan API. Öncelikle Vulkan deneyin. AMD için kesin Vulkan seçin.
Disk pipeline cache kullanAçık
Asenkronize GPU emülasyonunu kullanAçıkBu grafiksel hataları düzeltiyor.
ASTC kaplama çözümünü hızlandırAçıkDokulardaki hataları düzeltiyor.
ÇözünürlükEkran kartınızın gücüne göre seçin.
Pencereye uyarı filtreleFSRFSR açabilirsiniz.
Kenar yumuşatma yöntemiSMAA
FSR Sharpness0FSR keskinliği.

Gelişmiş grafikler​

AyarDeğerAçıklama
Keskinlik düzeyiNormal/Highİki ayarda da deneyin, daha fazlası bozulmaya yol açıyor.
Enable Async presentationVulkan seçtiyseniz açın.Hataları giderir.
Force maximum docksVulkan seçtiyseniz açın.Hataları giderir.
Asenkronize shader derlemesini kullan (Hack)AçıkDaha hızlı shader derlemesi sunar.
Hızlı GPU saati kullan (Hack)AçıkKartı tam olarak kullanmanıza olanak tanır. Fakat düşük bir kartınız varsa bunu açmayabilirsiniz.
Anisotropic filtering16X

Eki Görüntüle 1787504Eki Görüntüle 1787505Eki Görüntüle 1787506

Kontrolcü ayarları​

Yukarıdan Emülasyon > Yapılandır diyoruz ve soldan Kontroller seçeneğini seçiyoruz.

AyarDeğer
Kontrolcüyü bağlaSeçin ve Pro Controller işaretleyin.
Giriş cihazıKontrolcünüz bağlıysa listeden görebilirsiniz, seçin.
Buton ayarlarıPS için: A = X | B = Yuvarlak
Xbox için A = A | B = B

Eki Görüntüle 1787531

Daha sonra kaydet deyip OK tuşuna basın.

Her şey tamamsa oyunu açıp oynayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1787536Eki Görüntüle 1787537Eki Görüntüle 1787541Eki Görüntüle 1787538

Kısayol oluşturma​

1. Yuzu.exe dosyasını kısayol oluşturun.
  2. Sağ tık > özellikler deyin ve hedef kısmına:
Kod:
D:\Games\Yuzu\publish\yuzu.exe -u 1 -f -g "D:\Games\Yuzu\games\Tears of The Kingdom\TOTK [0100F2C0115B6000][v0].xci"

Yolları kendinize göre düzenlemeniz gerekmektedir.

Kısayol için ikon: zeldatotk.ico (VirusTotal)

Artık bu kısayoldan direkt tam ekran olarak başlatabilirsiniz oyunu.

@Astiva @Blaze the Cat @Teccno

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlk sinematikten sonra biraz ileride su birikintisi var ama değdiğim anda oyun donup kalıyor ve bir çözümünü bulamadım. Biliyorsanız size sormak istedim?

Hocam oyun klavye ve mouse ile oynanabiliyor mu? Deneyen var mı, bir yolu var mı?

Evet Yuzu üzerinden başka bir programa ihtiyaç olmadan ayarlayabiliyorsunuz. Yuzu totk keyboard+mouse diye aratın videosu çıkıyor ama kol ile oynamak daha rahat. Bende replika Switch Pro Controller var onunla oynamıştım.

Merhaba, öncellikle elinize sağlık benim bir sorunum var silah değiştirince ya da item değiştirinceki ekran açılınca oyunun arka planı siyah oluyor. Normalde bulanık şekilde oyun arka planı gözükmesi lazım başına gelen var mı?

Arkadaşlar sorunu çözdüm, Zelda totk 60 FPS Black screan fix diye aratarak bulabilirisiniz. O modu ekleyin düzeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kara ekran sorunu için evet Black Screen Fix indirebilirsiniz fakat bu mod ile Xbox, PS5 tuş düzeni uyumsuz maalesef.

O bakımdan konuya eklemedim.

BİM'e 9 Haziranda 330 liraya Polosmart PS4 kolu geliyor, bunda jiroskop özelliği var mı? Ne düşünüyorsunuz fiyat performans olarak?
PS4 kontrolcüsünde doğal olarak jiroskop bulunması gerekiyor oyunların neredeyse tamamı kullanıyor bu özelliği. Onun dışında çakma DualShock 4’lerin hissiyatı genelde cacık oluyor.

Son düzenleme:
Emülatörler sıkıntılı ya da bilgisayarım yetersiz. 30FPS stabil versin üstünde gözüm yok.

Geri
Yukarı