Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
RehberZelda Tears of the Kingdom PC'de oynama rehberi | Yuzu | 2K 60+ FPS
Elinize sağlık güzel bir yazı. Zelda tears of the kingdom, Yuzu üstünde inanılmaz iyi çalışıyor. Modlar ile sorunsuz 60FPS oynanıyor denilebilir artık.
ilk bölümde ilerliyorum ve suya değdiğim anda oyun çöküyor 10 saniyeden fazla oynanmıyor (tabi suyun ilerisine gitmeye çalışmazsam)bunu bir çözümü var mıdır?
Öncelikle diğer konu (Ryujinx) güncel değil. Şu an Yuzu platformu çok daha stabil. O yüzden bu rehberden devam edeceğiz.
Bazı önemli detaylar ve sistem gereksinimleri ve sistemim
Öncelikle bu oyunun şu anda klavye & mouse desteği yok, Zelda BotW rehberimdeki program çalışabilir belki denemedim fakat o kısma değinmeyeceğim.
Kontrolcü desteği:
Jiroskop destekli bir kontrolcüye ihtiyacınız var bunlar:
DualSense
DualShock 4
Switch Pro Controller (Replika da olur)
Replika Switch Pro kontrolcüsü alabilirsiniz, fiyatı da ucuz. Steam de sorunsuz kullanabilirsiniz her oyunda. Fakat tetiklerinden dolayı yarış oyunlarında gitmez.
Sistem gereksinimleri:
Bunlar benim belirlediğim sistem gereksinimleridir.
Ryzen 5 1600 AF / 10400F. Altında bir işlemciyle denemeyin derim. (İkisi denk değil demeyin şimdi ikisi de 6/12 multi core önemli.)
RTX 2060 veya RX 6600. (Daha altında Reddit'de oynayanlar varmış 30 FPS olarak)
16 GB RAM.
25 GB SSD. Aslında total 17 GB fakat cache ile şişip hemen 20 GB oluyor zaten, şiştikçe diskteki boyutu daha da artacaktır.
Benim sistemim:
5800X3D + 6700 XT + 32 GB RAM bu ayarda sisteme sahipseniz 2K 70 FPS alabilirsiniz açık alanda 60'a kadar düşüyor fakat yeterlidir.
Olası sorunlar
Anlamsız FPS drop olabilir.
İlk gördüğünüz her şeyde ekran anlık donar. (Aslında sorun değil, shader compiled işlemi normaldir. İnternetten hazır shader bulabilirsiniz.)
Oyunun dosyaları, Yuzu, prod.keys ve Switch Framework
Oyunun dosyalarını tabii ki paylaşamam, zaten daha çıkmadı bile fakat çok kolay bulabilirsiniz. Prod.keys ve Framework dosyaları da daha önce konum silindiği için onları da paylaşamam fakat çok kolay bulunuyorlar.
Yakında emülatör bazlı bir forum sitesi açacağız, orada linkleri de bulabileceksiniz fakat Technopat üzerinde rehberlerim devam edecek.
Prod.keys ve Framework sürümleriniz aynı olmalıdır. Benim kullandığım sürüm: 16.0.2 sürümüdür.
Yuzu EA sürümü gereklidir.
Oyunun 1.1.0 sürümü gereklidir!
Oyun Nintendo oyunudur, dolayısıyla tuşları Switch kontrolcüsüne göredir. Biz Xbox ve DS4&DualSense arayüzlerini yapabiliriz.
Yuzu Kurulum
Öncelikle iki adet klasör oluşturuyoruz:
publish
games
Yukarıdaki tablo linkinden veya güncel olarak GitHub linkinden indirin.
İndirdiğiniz Zip dosyasından klasör içindekilerin tamamını bu oluşturduğumuz publish klasörüne atıyoruz.
Publish klasörüne girip user adlı bir klasör daha oluşturuyoruz ve yuzu.exe dosyamızı bir kere açıp uyarıları onayladıktan sonra programı kapatıyoruz.
games klasörüne de indirdiğiniz oyun dosyaları ve update dosyasını atıyoruz.
Prod.keys dosyalarının yüklenmesi
Yuzu'ya uygun indirdiğiniz key dosyalarını yüklememiz gerekli.
Dosya
Hedef
prod.keys
publish/user/keys
title.keys
publish/user/keys
Oyunun yüklenmesi
Her şeyi doğru yaptıysak Yuzu'yu açtığımızda uyarı vermemesi gerekiyor.
İlk başta "oyun klasörü eklemek için çift tıkla" yazısına tıklıyoruz ve games klasörünü seçtikten sonra eğer oyun gözükmezse sağ tıklayıp "alt dizinleri tara" seçeneğine basıyoruz. Bu aşamadan sonra oyun gözükmesi lazım.
Eğer oyun gözükmezse büyük ihtimalle indirdiğiniz key dosyaları sorunludur, başka bulmanız gerekiyor.
Daha sonra Dosya > NAND'a yeni dosya kur diyoruz.
İndirdiğimiz güncelleme(NSP dosyası) seçiyoruz ve ardından kur diyoruz.
Modların yüklenmesi
Oyun sağ tıklayın ve "Mod konumu dosyasını aç" butonuna basın.
Yukarıda verdiğim 0100F2C0115B6000.zip dosyasının içindeki FPS++ ve Visual Improvements klasörünü buraya atın.
Eğer indirdiyseniz Zelda_TOTK_Xbox_PS_Layout.zip dosyası içindeki hangi kontrolcüyü kullanıyorsanız o klasörü de buraya atın.
Not: Bu modlar birbiriyle uyumludur. İnternetten başka mod indirirseniz birini engelleyebilir. Bu sebepten dışarıdan mod indirecekseniz uyumu kontrol etmeniz gerekiyor.
Config dosyasının yüklenmesi
user/load/config klasörüne geçin.
Size vermiş olduğum custom.zip dosyasının içindekilerini bu klasöre taşıyın.
Her şeyi yaptıysanız şimdi oyuna sağ tıklayıp Özellikler deyin. Eğer doğru yaptıysanız burada modları göreceksiniz. Modları göremiyorsanız aşamaları tekrarlayın. Eki Görüntüle 1787468
Oyunun ayarları
Oyun sağ tık > Özellikler diyoruz.
Genel
Ayar
Değer
Çok çekirdekli hız emülasyonu
Açık
Grafikler
Ayar
Değer
Açıklama
API
AMD: Vulkan
Nvidia: OpenGL veya Vulkan
Kullanılan API. Öncelikle Vulkan deneyin. AMD için kesin Vulkan seçin.
Disk pipeline cache kullan
Açık
Asenkronize GPU emülasyonunu kullan
Açık
Bu grafiksel hataları düzeltiyor.
ASTC kaplama çözümünü hızlandır
Açık
Dokulardaki hataları düzeltiyor.
Çözünürlük
Ekran kartınızın gücüne göre seçin.
Pencereye uyarı filtrele
FSR
FSR açabilirsiniz.
Kenar yumuşatma yöntemi
SMAA
FSR Sharpness
0
FSR keskinliği.
Gelişmiş grafikler
Ayar
Değer
Açıklama
Keskinlik düzeyi
Normal/High
İki ayarda da deneyin, daha fazlası bozulmaya yol açıyor.
Enable Async presentation
Vulkan seçtiyseniz açın.
Hataları giderir.
Force maximum docks
Vulkan seçtiyseniz açın.
Hataları giderir.
Asenkronize shader derlemesini kullan (Hack)
Açık
Daha hızlı shader derlemesi sunar.
Hızlı GPU saati kullan (Hack)
Açık
Kartı tam olarak kullanmanıza olanak tanır. Fakat düşük bir kartınız varsa bunu açmayabilirsiniz.
İlk sinematikten sonra biraz ileride su birikintisi var ama değdiğim anda oyun donup kalıyor ve bir çözümünü bulamadım. Biliyorsanız size sormak istedim?
Evet Yuzu üzerinden başka bir programa ihtiyaç olmadan ayarlayabiliyorsunuz. Yuzu totk keyboard+mouse diye aratın videosu çıkıyor ama kol ile oynamak daha rahat. Bende replika Switch Pro Controller var onunla oynamıştım.
Merhaba, öncellikle elinize sağlık benim bir sorunum var silah değiştirince ya da item değiştirinceki ekran açılınca oyunun arka planı siyah oluyor. Normalde bulanık şekilde oyun arka planı gözükmesi lazım başına gelen var mı?
Arkadaşlar sorunu çözdüm, Zelda totk 60 FPS Black screan fix diye aratarak bulabilirisiniz. O modu ekleyin düzeliyor.
PS4 kontrolcüsünde doğal olarak jiroskop bulunması gerekiyor oyunların neredeyse tamamı kullanıyor bu özelliği. Onun dışında çakma DualShock 4’lerin hissiyatı genelde cacık oluyor.