Zen 3 AMD işlemcilerin Intel işlemcilere fark atması

Beklediğim işlemciler, R5 5600 ve i5 11400F. Ayrıca 4. nesil Ryzen'lerin rakibi 11. nesil Intel işlemcilerdir. Yani Intel henüz son sözünü söylemedi, bu sefer büyük ihtimalle 10NM'ye geçecekler. 7NM'de hiç kandırmasın sizi, 14NM'lik i5 10400F'nin Gaming performansı olarak 7NM'lik R7 3700X ile yarıştığı günleri de gördük...
Intel son sözünü söylesince AMD son söz söylemeye başlayacak 😁
Ben gayet uygun olduğunu düşünüyorum verdiği performansa orantılı.
Çok para ya düşer büyük ihtimal ama almayacağım

10900K gibi işlemciler referans alındı tek çekirdek performansı olarak.

Eki Görüntüle 695637

Açıkçası lansman videosunu çok detaylı inceleme fırsatım olmadı, o 10900K vs 5900X karşılaştırmasında 10900K'ya OC yapılmış mıydı, daha doğrusu iki işlemcinin de potansiyellerinin en uç noktası bu muydu diye sorsam daha iyi olacak gibi. Eğer stok bir şekilde test etmişlerse biraz saçma olmuş diyeceğim çünkü, o işlemcilere o kadar para döken adamlar hız aşırtma yapmadan duramazlar 😀. Gerçi adamlar adil bir kıyaslama için eşit saat hızlarında test etmişlerdir diye düşünüyorum ama bir sorayım dedim yine de.

11 nesil i5'i bekliyorum ben. Eğer Intel 9. nesil gibi her şeyi batırırsa AMD ezer, biçer, yer.

@283156 çok pahalı hocam.

9. nesilde tekli cekirdek konusunda basariliydilar. Ama coklu cekirdekte berbat olup 9100F ve 9900K haric fiyatlar cok yuksekti. Ama Intel AMD'nin kendini gectigini gorunce bir de bu 4. nesil islemcileri gorunce 11. nesilde yeni bir nesil islemcilere gececek ve cildiricak bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı