Rehber Zen.com ile Türkiye'de Apple Pay nasıl kullanılır?

Hocam 18 üstüyüm de dün iletişime geçtim destek ile dediler bizlik sıkıntı yok vs ama Apple wallet a ekleyemiyordum yine de. Şu anda yeniden denedim ve eklendi fakat şöyle bir sıkıntı var bu sefer de Apple Pay kart doğrulaması için telefonuna kod gelecek diyor ama gelmiyor her şeyde bir sıkıntı var.
Türk numarasıyla da alakalı olabilir hocam, ara ara deneyin bakalım belki çözülür.

Türk numarasıyla da alakalı olabilir hocam, ara ara deneyin bakalım belki çözülür.

Vallahi bilmiyorum hocam kod gelmiyor bizi arayarak doğrulayın diyor destek ama yurt dışı aramaları dakikası 50TL filan çok pahalı ayrıyeten kartın temassızını hala aktifleştirmedim aktifleştirdikten sonra tekrar deneyeceğim kod olayını gelmezse yapacak bir şey yok zenden devam edeceğim.

@tahaklkt hocam sizin kart geldi mi gelmediyse de geldiğinde siz de deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim bu wallet a ekleme kısmını özellikle bakalım sizde bir sıkıntı olacak mı umarım olmaz.

Son düzenleme:
Türkiye olarak değiştirirseniz olay patlar, eea dışı artık kart vermiyorlar. Buna ek olarak sizin sürekli Türkiye'de harcama yaptığınızı gördüklerinde bunu elbette sorgulayacaklar ve hesaba bloke getirilebilir, sürdürülebilir bir olay değil burada Almanya'ya da başka bir yerin adresini girmek. Tekrardan buna ek olarak sizden illaki bir gün adres kanıtı isteyecekler ve maalesef olmadığı için gösteremeyeceksiniz (Almanya veya farklı bir adres girdiyseniz o adresin kanıtını). Burada en mantıklı yapılacak şey artık kullanılan metot, keşfettiğim farklı bir metot var. HSBC UK'den hesap açmak, sürdürülebilirdir. Tamamıyla Türkiye adresiyle açacaksınız hesabı kur farkı fazla olacak, bir de global money hesabı açacaksınız iş çözülecek, komisyon minimuma inecek. Sterlin olarak göndermek için de Wise'ya da Papara'nın kendi içerisindeki yurt dışı para gönderme mevzusunu kullanabilirsiniz, buna ek olarak HSBC UK tarafında hesap açma yaş sınırı 16-17 gibi bir şeydi diye hatırlıyorum, mantıklı olan ve artık sürdürülebilir olan yol budur.

Aynı konuyu halihazırda 2 yıl önce açmıştım: Rehber: Türkiye'de Uluslararası Ödeme Yöntemlerini Kullanmak

Bu şekilde adresinizi Türkiye dışı girerek hesap açmanızı tavsiye etmiyorum, sürdürülebilir değil, her an patlayabilir. Bunun yerine HSBC UK hesabı açabilirsiniz. Müsait olduğum bir vakit rehber hazırlayacağım. Kolay gelsin, ellerinize sağlık.

Dedikleriniz doğru. Ancak HSBC UK de artık Türkiye'ye hesap açtırtmıyor. Wise de zen kadar sıkıntılı, paranız içerde kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı