ZenBook 14 OLED mi MacBook Air M3 mü?

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Bu sene bilgisayar mühendisliğinde 1. yılımı bitirdim, şu anda kullandığım masaüstü bilgisayarımı satıp dizüstüne geçmek istiyorum bilgisayarı okulda/dışarıda da kullanabilmek için. Bir süredir bilgisayarları araştırıyorum, MacBook Air M3 ve ASUS ZenBook 14 OLED arasında kaldım.

Pil ömrü açısından ikisi de 10+ saat sunuyor, benim için fazlasıyla yeterli.

Mac 256 GB hafıza ile geliyor, ZenBook'a kıyasla çok düşük ancak ben 256 GB hafızayı bile dolduramam eminim buna, şu anda bile bilgisayarımın en dolu olduğu zamanda 290 GB kullanıyorum ki içerisinde silebileceğim çokça dosya var.

Uzun süredir oyun oynamıyorum bu yüzden oyun bilgisayarı almak istemiyorum, hem ağırlığı hem de pil ömrü açısından beğendiğim cihazların seviyesinde değil çoğu model.

Aslında en başından beri MacBook'a daha sıcak bakıyorum ancak Apple ile ilgili aklıma takılan tek konu MacBook'un ARM tabanlı bir yonga kullanıyor olması, ileriki yıllarda bazı derslerde sadece Windows üzerinde çalışan programları kullanmam gerekecek, bu derslerdeki işlerimi halletmek için Parallels gibi bir yazılım aracılığıyla Windows kurup işlerimi halledebilir miyim bilmiyorum orada da Windows'un ARM sürümü çalışıyor çünkü. Öte yandan da sadece 1-2 derste çıkabilecek bu sorun için ZenBook'u seçmek de içime sinmiyor Mac tarafını daha çok merak ediyorum.

Siz bu durumda hangi seçimi yapardınız? Eğer başka cihaz önerileriniz olursa onlara da açığım, 50 bin liraya kadar çıkabilirim.

Bu sene bilgisayar mühendisliğinde 1. yılımı bitirdim, şu anda kullandığım masaüstü bilgisayarımı satıp dizüstüne geçmek istiyorum bilgisayarı okulda/dışarıda da kullanabilmek için. Bir süredir bilgisayarları araştırıyorum, MacBook Air M3 ve ASUS ZenBook 14 OLED arasında kaldım.

Pil ömrü açısından ikisi de 10+ saat sunuyor, benim için fazlasıyla yeterli.

Mac 256 GB hafıza ile geliyor, ZenBook'a kıyasla çok düşük ancak ben 256 GB hafızayı bile dolduramam eminim buna, şu anda bile bilgisayarımın en dolu olduğu zamanda 290 GB kullanıyorum ki içerisinde silebileceğim çokça dosya var.

Uzun süredir oyun oynamıyorum bu yüzden oyun bilgisayarı almak istemiyorum, hem ağırlığı hem de pil ömrü açısından beğendiğim cihazların seviyesinde değil çoğu model.

Aslında en başından beri MacBook'a daha sıcak bakıyorum ancak Apple ile ilgili aklıma takılan tek konu MacBook'un ARM tabanlı bir yonga kullanıyor olması, ileriki yıllarda bazı derslerde sadece Windows üzerinde çalışan programları kullanmam gerekecek, bu derslerdeki işlerimi halletmek için Parallels gibi bir yazılım aracılığıyla Windows kurup işlerimi halledebilir miyim bilmiyorum orada da Windows'un ARM sürümü çalışıyor çünkü. Öte yandan da sadece 1-2 derste çıkabilecek bu sorun için ZenBook'u seçmek de içime sinmiyor Mac tarafını daha çok merak ediyorum.

Siz bu durumda hangi seçimi yapardınız? Eğer başka cihaz önerileriniz olursa onlara da açığım, 50 bin liraya kadar çıkabilirim.
Windows lazim size. Linux, Windows gerekli o bölümde. Macbook saçma olur.

MacBook olanı tercih ederdim. Zenbook deyince şu bi aklıma geldi :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows lazim size. Linux, Windows gerekli o bölümde. Macbook saçma olur.
Linux'u bu sene çok defa kullandık, ileride de gerekli olacağını biliyorum ama Mac tarafında sanal makine üzerinde kurup kullanmak çok mu zorlama olur? Parallels son sürümünde x86 emülatorü ile Ubuntu desteği vermeye başlamış

Using Rosetta to run x86-64 Linux software on Macs with Apple Silicon

ASUS tarafında direkt kurabilme imkanımın olması daha iyi tabii ama tasarım açısından cihaza pek ısınamadım, ondan Mac tarafında bir sorun gördüğümde çözmeye çalışıyorum ama çok sıkıntı yaratacaksa gerek yok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

😄 Bildiğim kadarıyla bu sorun Windows Modern Standby ile ilgili, böyle bir şey yaşarsam kapatırım en fazla çok büyük bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Pek de üreticiyle alakası yok sanki bunun ya.

Şimdi konu mühendislik ve Windows tabanlı uygulamalar olmasa Macbook der geçerim şahsen M1 çipli olanı kullanıyorum çok memnunum.

Benim kardeşim de mühendislik okudu, o dönemde yana döne bilgisayar aramıştık.
O zaman 8. nesil yeni çıkmıştı onu almıştık. Şahsi önerim Windows almanız.
Tabi bizim uzun pil ömrü gibi bir standardının yoktu o yüzden oyuncu bilgisayarı almıştık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı