Ziraat Bankası'nın YouTube gibi servislerden fazla para çekmesi yasal mı?

klawye

Hectopat
Daha fazla  
Ziraat kredi kartı ile Epic Games'ten alınan oyunlardan ya da YouTube aboneliğimden %5 gibi bir komisyon kesiyor. Arayıp sorduğumda ise yurt dışı olduğı için kur farkını yansıtıyorlarmış güya. Bu durum tüm bankalarda aynı mı? Bu yaptıklarının sizce yasal bir dayanağı var mı? Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı?

Epic Games'i bilmiyorum ama YouTube'dan kesmesi çok ilginç. Ben Papara gibi platformlardan ödeme yapıyorum oralardan YouTube için komisyon ya da kur farkı almıyorlar.

Memleket iyice texasa döndü. Kim kimden ne tutturursa. Hani çok büyük para değil ama neden ve hangi dayanağa göre alınıyor. Zaten indirim kovalya kovalaya alabiliyoruz birşeyleri ona da bunlar çöküyor.

Dolar kuru bankaya göredir.
Örnek 5$ oyun var diyelim.
1$=35.48 ve 5$=177₺

Bankanın sayfasına bakarsanız;
1$=35.87 ve 5$=179-180₺ çıkar.
Yani 177 tl olan ürüne 200₺ kesmez tabiki ama..
Google yazan miktar dolar alan satan yok!!

Epic indirimlerinde God of War almıştım 50 ₺ fazla ücret yansımış. Ha büyük bir para değil ama bu şekilde yapmaları insanın kafasına takılıyor. Ayrıca ben ürünü tl karşılığı alıyorum. Bizim bankalar dolara geçti de bizim mi haberimiz yok.

Epic indirimlerinde God of War almıştım 50 ₺ fazla ücret yansımış. Ha büyük bir para değil ama bu şekilde yapmaları insanın kafasına takılıyor. Ayrıca ben ürünü tl karşılığı alıyorum. Bizim bankalar dolara geçti de bizim mi haberimiz yok.
Yapı Kredi dışındaki özel bankaların yurtdışı TL ödemelerden komisyon aldığını duymadım. Başka bir bankayı kullanmanızı tavsiye ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı