Zombi istilası olsa ne yapardınız?

Hangisi?

  • Kafama sıkardım.

    Oy: 39 29,1%
  • Yorumda belirtiniz.

    Oy: 95 70,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    134
Google yazdım erkenden önlemi aldım buyurun sizle de paylaşayım.

Bir zombi istilasında 4 şey çok önemlidir:
1)silah
En az 2 çeşit silah taşıyacaksınız yanınızda. Biri menzilli diğeri yakın dövüş olmalı. (AK-47 ve katana iyidir mesela) menzilli için sürekli olarak mermi taşıyacaksınız, kurtuluşa giden rotanızda silah dükkanları mutlaka bulunsun.

2)zırh.
Sizi ısırıklara karşı koruyacak bir zırh çok önemlidir. Eğer hastalık hava yoluyla bulaşıyorsa duruma uygun bir maske bulmanız zorunludur. Özel saldırı ekiplerinin zırhları çok iyidir mesela.

3)yiyecek.
Aç olarak yaşayamazsınız değil mi? Zombiler de öyle. İnsanların çok olmasını beklediğiniz yerlerde zombilerin daha çok olmasını beklemelisiniz. Yiyeceği arayacağınız yer süper marketler olmamalı. Daha ufak dükkanlar, tercihen kasabalar ve köyler daha çok iş görür. Yiyeceğin virüs(varsa) içermemesine özen gösterini.

4)ulaşım aracı.
Araba, otobüs, tank, 4x4 fark etmez. Hareket edebilecek ve metalle kaplanmış olması yeter. Zaten ileride çeşitli korumalar takacaksınız nasıl olsa. Benzin depolamanız da gerekecek ama arabanın içinde yer ve ağırlık sıkıntısı yaşamayacaksınız nasıl olsa.

Bu 4üne sahipseniz bir zombi istilasından kurtulma ihtimaliniz %50. neden %50 peki?
A)diğer insanlar.
Diğer insanlar bu bolluğunuzu görüp size saldırabilirler. Unutmayın ki yaşama içgüdüsü çok etkili bir şeydir, hemencecik mermi yağdırırlar vallahi. Şahsi önerim arabaya davet edip arabada size saldıranı öldürmenizdir. İleride zombilere yem de yaparsınız hem.
B)açlık.
Ne sandınız ya, yemekler hızla bozulan şeyler. Bir müddet sonra konserve gibi uzun süre dayanacak şeylere yöneleceksiniz ama onlarda (evvet) en fazla süper marketlerde. Ya yiyeceksiniz ya da yenileceksiniz. Gene de bu en düşük ihtimalli olasılık.
C)kendiniz.
Bir müddet sonra intihar etmek isteyeceksiniz bütün bu vahşet, umutsuzluk, açlık gibi sebeplerden. Unutmayın, 5I onlar 1I kendiniz için.
D)zombiler.
Açıklama ihtiyacı duymuyorum.

"Peki bu 4 ihtiyacı karşıladık, bir de haritamız var ne yapalım nereye gidelim" diyorsunuz duyuyorum sizi. Peder gregory olmayın, şehirlerden hızla uzaklaşın yeterince yiyecek, mermi, yakıt bulduğunuzda. Gidilebilecek birkaç yer var, askeriyeler, adalar, dağ başları, radyodan duyduğunuz güvenli yerler, yerde bulduğunuz günlüklerin anlattığı güvenli yerler falan bunların hepsi gidilebilecek yerlerdir. Eğer erkekseniz askeriyeye gitmeniz çok faydalı olacaktır çünkü nerede düzen orada yaşama şansı. Ama buralara gitmeden önce yapmanız gereken şey (yukarıda da bahsetmiştik) düzgün bir rota. Yönetmenin, öhm, şansın çizdiği yollar genellikle(%99) güvensiz ve ölüm oranı yüksek yerler olur. Güvenli bir yerde yiyecek ve mermi bulabileceğiniz yerleri de dahil ederek haritanıza rota çizin ama asla bir tane çizmeyin. Zombiler de hareket eden varlıklar unutmayın. Rotalarınız çatılardan gidişi kapsarsa çok daha rahat edersiniz. Hatta araç olarak helikopter bulun, bir iki denemeye çalıştırmasını öğrenirsiniz nasıl olsa. Eğer rotanızı dağa doğru çizmeyi planlıyorsanız şehirden uzaklaşırken yanınıza testere, çivi gibi hırdatavat aletleri almanız faydalı olacaktır.

Şimdi geldik en garip yere, yoldaşlarınıza. Sanmayın ki hepsi birer zoey, birer bill, birer louis olacak. Birçoğu mızmız şımarık şeyler olacak. "ay 3 dakikadır koşuyorum çok yoruldum, ojem kırıldı, lanet olsun dostum kimseye güvenemiyorum sana hiç güvenemiyorum" tarzı şeyleri çok duyacaksınız. Bunları atın aracınızdan ölsünler. Ne gerek var, insanlığı daha düzgün insanlarla yeniden kurmanız daha faydalı olacaktır zaten. Ama böyle gizlilikten anlayan, teknik işlere yatkın birilerini bulursanız ayrılmayın. Malum arabanızı bu gibi kişiler güçlendirecek. Doktor bulursanız şanslı olduğunuzu unutmayın. Gene hatırlamanız gereken bir başka şey ise her gördüğünüzü arabanıza almamanız, zira a şıkkında açıklamıştım herkes potansiyel bir tehlike.

Zombi tehlike alanından başarıyla çıktınız, birkaç hafta geçti ne olacak şimdi diye meraklanıyorsunuz değil mi? Meraklanmayın. Yakında biri bombalama işlemine başlayacaktır. İşte o bombalamadan uzak durmanız en hayati olaydır, çünkü bombayla savaşamazsınız bildiğiniz üzere. Bombalama işlemi bittikten 7 gün sonra şehirlere tekrar inin, şehirleri kurtarma operasyonlarına katkıda bulunun.
 
İlk başta ailem aileleri ve arkadaşlarım ile hava üssüne giderim askeri güvenli bölge tahliye veya içerde vb varsa diye yoksa yagmalarim orayı sonra diğerki uslere yagmalarim yoğunca silah ve yemek stoku yaptıktan sonra arabalara atlar Ankara'ya doğru yola koyulurum ilk başta TBMM'ye gidip üs var mı diye bakarım yoksa cumhur başkanlığı külliyesi ne gidip yaşayan var mı diye kontrol ederim(büyük ihtimal vardır Cumhurbaşkanı orada çünkü) oradan dünya ile bağlantı kurmaya çalışırım ve cumhur başkanına orayı üs ve sığınak olarak kullanma teklifi ederim kabul edince orayı sığınak ve us yapıp dayanabildigimiz kadar dayanmaya çalışırım(yardım gelene kadar) ilacı bulununca orada çıkar normal hayatıma dönerim bu arada MediaMarkt'a gidip PS5 oyun ve televizyon alıp çocuklar ben arkadaşlarım aileleri Cumhurbaşkanı vakit geçirsin diye kurup oyun oynardık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı