Çözüldü Zorin OS Lite 15 sürümüne Wine yüklemeyi nasıl yapabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Nasıl düzeltebilirim bu durumu sayın hocam?
Kod:
cd /etc/apt/sources.list.d
Bununla o dizine git,
Kod:
ls *.list.save
ile o uzantılı dosyaları seç
Kod:
sudo rm -rf dosyaadi.list.save

Ben böyle çözüm bulmuştum, sen de deneyebilirsin. Daha iyi yol bilen varsa, söylesin.
O listeler gitmiştir en kötü, yeniden eklersin onları. Bir şeyler izliyordum, yeni gördüm.
Ohh hocam. Hocam bu arada birkaç ayarlama yaptım. Birden Ubuntu yükseltmesi geldi. Tüm güncelleştirmeleri açtım. Ubuntu güncellemesi falan baya şey geldi. Herşeyi yüklüyorum. Onları silmeden önce açmama rağmen gelmiyor hata veriyordu. Silinikken daha fazla işime geliyor açıkçası. Şimdi Ubuntu 20.04 tabanını yüklüyor. Source.list'i tekrar eklemiş sanırım az önce öyle bir şey söyledi bilgisayar. 1800 yeni paket kurulacakmış. Güzel açıkçası. Bakalım ne olacak. Çok korktum açıkçası şimdi gidip bilgisayarı bozsaydık dalga konusu olurdu.
Hocam aklıma öyle akıllıca bir fikir geldi ki kendimle gurur duydum. Şu an deniyorum.
Hele bundan sonra 😂.

Beyazla çizdiğim bölge hocam. Daha rahat okunsun diye beyazla çizdim. Buyrun. Olmadı sanırım.
O hata değil. /etc/apt/sources.list.d klasöründe .list.save uzantılı dosyalara, ya çakışıyor, ya da bozukluk var. Onları silsen de sorun yok, yeniden oluşturulurlar.

Ve en altta olan yazı ise, bilgisayarında bozuk paket tutulduğunu gösterir.

O hata değil. /etc/apt/sources.list.d klasöründe .list.save uzantılı dosyalara, ya çakışıyor, ya da bozukluk var. Onları silsen de sorun yok, yeniden oluşturulurlar.

Ve en altta olan yazı ise, bilgisayarında bozuk paket tutulduğunu gösterir.

Kod:
Bununla o dizine git,
Kod:
ls *.list.save
Kod:

Ben böyle çözüm bulmuştum, sen de deneyebilirsin. Daha iyi yol bilen varsa, söylesin.

Çözüm
Kod:
Bununla o dizine git,
Kod:
ls *.list.save
Kod:

Hocam ben dün gece onların hepsini sildim. Bugün yeniden oluşturulmuş. "sources.list.d klasörüne girince boş klasör geliyor. Dosya yok içeride. Sorun çözülmüş anlamına mı geliyor bu? Çünkü bende dün gece aynen sizin dediğinizi yapmıştım. Tek fark vardı ben apt klasöründeki herşeyi silmiştim. Haliyle onları da sildim.

Hocam ben dün gece onların hepsini sildim. Bugün yeniden oluşturulmuş. "sources.list.d klasörüne girince boş klasör geliyor. Dosya yok içeride. Sorun çözülmüş anlamına mı geliyor bu? Çünkü bende dün gece aynen sizin dediğinizi yapmıştım. Tek fark vardı ben apt klasöründeki herşeyi silmiştim. Haliyle onları da sildim.
Herşeyi niye sildin :D?
Neyse apt update yapınca güncelleme oluyor mu? Belki yeniden oluşur.

Herşeyi niye sildin :D?
Neyse apt update yapınca güncelleme oluyor mu? Belki yeniden oluşur.
Hocam zaten herşeyi sildikten sonra üstüme bir kötülük düştü 😃. Dedim şimdi system32 gibi bir şeyi sildiysek yandık. Bunları sildikten sonra bir de yeniden başlatma gerekiyor diye bir mesaj geldi birkaç dakika sonra. Bir de o şekilde tırstım. Zaten panikten herkesi etiketledim 😂.

Şimdi yazılım güncellemesi kısmına girdim. Güncelleme gelmiş diyor ama güncelleme ayrıntılarına tıklayınca 0kb yazıyor güncellemede. Sanırım paket kaldırıyor. "İnstalling snap-store snap" yazıyor şu an. Birkaç tane şey kaldırdı. Şimdi bunu yükledi. Herhalde paket kaldırdı. Şimdi yeniden başlatıyorum.

Bu arada terminal Türkçe olmuş. İlginç. Şimdi şöyle bir mesaj geldi:
16121679188484598349996231229871.jpg

Sanırım sorun yok değil mi 😄?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı