Zorin OS NVIDIA driver hatası

Av2xnn

Picopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım GTX 1050 ekran kartını kullanıyor ve hakkında kısmında Grafik'in yanında da Intel Graphics yazıyordu bende acaba bilgisayarım grafik sürücüsünü Intel olarak mı kullanıyor diye düşündüm internette biraz araştırdım ve Çözüldü: Linux Mint'te GPU Sürücüsünün Yüklendiği Nasıl Anlaşılır?
Bu konudaki

Kod:
sudo apt install nvidia-driver-390 nvidia-settings nvidia-prime

Kodunu gördüm bende sorgulamadan direk terminale yapıştırdım hata verdi tam olarak hatayı hatırlamıyorum sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve internet gitti Wi-Fi gözükmedi bilgisayar asıl şimdi ekran kartını kullanmıyormuş gibi FPS'i düştü ve hakkında kısmında artık grafiğin yanında LLVMpipe gözüküyor. Aynı komutun remove versiyonunu yaptım yeniden başlattım ama çözülmedi çok büyük bir sorun içerindeyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarım GTX 1050 ekran kartını kullanıyor ve hakkında kısmında Grafik'in yanında da Intel Graphics yazıyordu bende acaba bilgisayarım grafik sürücüsünü Intel olarak mı kullanıyor diye düşündüm internette biraz araştırdım ve Çözüldü: Linux Mint'te GPU Sürücüsünün Yüklendiği Nasıl Anlaşılır?
Bu konudaki

Kod:

Kodunu gördüm bende sorgulamadan direk terminale yapıştırdım hata verdi tam olarak hatayı hatırlamıyorum sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve internet gitti Wi-Fi gözükmedi bilgisayar asıl şimdi ekran kartını kullanmıyormuş gibi FPS'i düştü ve hakkında kısmında artık grafiğin yanında LLVMpipe gözüküyor. Aynı komutun remove versiyonunu yaptım yeniden başlattım ama çözülmedi çok büyük bir sorun içerindeyim
Hangi hatayı verdi, bunu bilmeden bilemeyiz. Anlattığından hiçbir şey anlamadım.

Anlattığından hiçbir şey anlaşılmıyor...
Anladığım kadarıyla dxdiag Ekran sekmesinde ekran kartınızı Intel Graphics olarak gördünüz. Bu sorun yanlış driver veya yüklenmemiş olan driverdan dolayı yaşanır. Driver güncelleyip tekrar kontrol edin.

Bu konudaki.

Kod:

Kodunu gördüm bende sorgulamadan direk terminale yapıştırdım hata verdi tam olarak hatayı hatırlamıyorum sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve internet gitti Wi-Fi gözükmedi bilgisayar asıl şimdi ekran kartını kullanmıyormuş gibi FPS'i düştü ve hakkında kısmında artık grafiğin yanında LLVMpipe gözüküyor. Aynı komutun remove versiyonunu yaptım yeniden başlattım ama çözülmedi çok büyük bir sorun içerindeyim.

Bash:
nvidia-smi

Bash:
C:\Users\ACER>nvidia-smi
Tue Feb 11 23:59:58 2025
+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 560.70                 Driver Version: 560.70         CUDA Version: 12.6     |
|-----------------------------------------+------------------------+----------------------+
| GPU  Name                  Driver-Model | Bus-Id          Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp   Perf          Pwr:Usage/Cap |           Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|                                         |                        |               MIG M. |
|=========================================+========================+======================|
|   0  NVIDIA GeForce RTX 3060 ...  WDDM  |   00000000:01:00.0  On |                  N/A |
| N/A   49C    P8             12W /   98W |     523MiB /   6144MiB |      1%      Default |
|                                         |                        |                  N/A |
+-----------------------------------------+------------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                                              |
|  GPU   GI   CI        PID   Type   Process name                              GPU Memory |
|        ID   ID                                                               Usage      |
|=========================================================================================|
|    0   N/A  N/A      2308    C+G   ...Brave-Browser\Application\brave.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A      3956    C+G   ... Stream\103.0.3.0\GoogleDriveFS.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A      6360    C+G   ...\cef\cef.win7x64\steamwebhelper.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     12024    C+G   C:\Windows\explorer.exe                     N/A      |
|    0   N/A  N/A     12032    C+G   C:\Windows\System32\ShellHost.exe           N/A      |
|    0   N/A  N/A     13500    C+G   ...nt.CBS_cw5n1h2txyewy\SearchHost.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     13524    C+G   ...2txyewy\StartMenuExperienceHost.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     15524    C+G   ...t.LockApp_cw5n1h2txyewy\LockApp.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     16192    C+G   ...siveControlPanel\SystemSettings.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     16752    C+G   ...5n1h2txyewy\ShellExperienceHost.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     17824    C+G   ...Brave-Browser\Application\brave.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     17988    C+G   ...CBS_cw5n1h2txyewy\TextInputHost.exe      N/A      |
|    0   N/A  N/A     18340    C+G   ...s\System32\ApplicationFrameHost.exe      N/A      |

C:\Users\ACER>
Buradaki gibi bir çıktı alıyorsan zaten kurulmuştur.

Anlattığından hiçbir şey anlaşılmıyor...
Anladığım kadarıyla dxdiag Ekran sekmesinde ekran kartınızı Intel Graphics olarak gördünüz. Bu sorun yanlış driver veya yüklenmemiş olan driverdan dolayı yaşanır. Driver güncelleyip tekrar kontrol edin.
Dxdiag? Linux bu.

Dxdiag? Linux bu.
İşletim sistemi belirtmemiş, konu anlaşılır olmadığı için paylaşılan linke bakmadım 😅. Ama Linux'ta da durum aynı şekilde.

Bu konudaki

Kod:

Kod:
sudo ubuntu-drivers autoinstall
kodu ile güncel son sürümü yükler misin?

İşletim sistemi belirtmemiş?

1739309264857.png

Zorin OS, bir Linux dağıtımıdır. Linux'la alakanız yoksa boşuna tartışmayın.

Bilgisayarımda normalde GTX 1050 ekran kartı var. Bilgisayarda öylesine gezinirken ayarlar kısmından hakkındaya tıkladığımda grafik sürücüsünün Intel Graphics olduğunu gördüm. Bende acaba bilgisayarım yanlış sürücüyümü kullanıyor normalde NVIDIA sürücüsü kullanması gerekmezmi diye düşündüm. Bunu biraz araştıdım ve Çözüldü: Linux Mint'te GPU Sürücüsünün Yüklendiği Nasıl Anlaşılır? bu konuyu buldum buradaki adam

Kod:

Kodunun girildiğinde hangi ekran kartının sürücüsünü yüklediğini söylüyordu ama yüksek ihtimalle bu driver benim GTX 1050 ekran kartım ile uyumlu oldmadığından hata verdi ve driver kurulumunda hata verdi ve bilgisayarın FPS'i düştü internete giremez oldum Wi-Fi gözülmüyordu. İnternete giremediğimden dolayı da komudu tekrar yazıp hataya bakamıyorum. Terminal loglarına bakabileceğim bir yer varsa ve söyler iseniz bakabilirim

Ayrıca eğer cevap gelmez ise bilgisayarı formatlamayı göze alabilirim önemli bir veri yok zaten

bilgisayarı formatlayabileceğimi söylemiştim ama şimdi farkettimki internet olmadığı için iso dosyasıda indiremiyorum lütfen yardım edin

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı