Zorunlu Askerliğin Gereksiz Olduğunu Düşünmek

Evet arkadaşlar, düşüncem başlıktaki gibi. Lütfen ''Vatan haini, askerden kaçıyorsun ılık mısın, neyden korkuyorsun?'' vs. vs. argümanlarda bulunacaklar konuyu görmezlikten gelsin.
Böyle düşünmemin en büyük sebebi zorunlu askerlik adı altında insanlara tabiri caizse amelelik yaptırılması. 6 aylık süreçte verilen silah bilgisinin, ekipman bilgisinin ''Bakın bu tüfek, bu da mermi, 2 el ateş edin, tamam eğitim bu kadar şimdi yerleri süpürün''den öteye gitmemesi. Adam askerden geliyor, ben askerlik yapmamış olduğum halde adamdan daha fazla silah bilgisine sahibim. Bir diğer sebep ise tamamen zarar ziyan olması. ''Devletin malı deniz, yemeyen keriz'' mantığında olan insanların askeriyede akla hayale sığmayacak israflar yapması.
Sonuç olarak savaş zamanında önemli olan ileri marş, sol sağ sol sağ, sakalını kes, siperlerde çöp var süpürün mevzusu değildir. Savaş zamanında askerin silahını nasıl kullandığı, bireysel kaldığı zamanda kuracağı strateji, anlık kararlar verebilmesidir. Yer süpürmek, kaldırım taşlarının arasındaki çimleri yolmak, yemekhanede patates soymak savaşta hiçbir işe yaramayacak.
Tam anlamıyla profesyonel orduya geçmemiz gerek. Kendisine asker ünvanı verilen insanın işinin öldürmek olduğu bir sisteme ihtiyacımız var. Bundan dolay düşüncem zorunlu askerliğin gereksiz olduğu.

Evet günümüzde askerlik çok masum lanse ettirilmekte işin ucunda adam öldürmek/yaralamak var bu işi herkes yapamaz en basit göreve bile gerisinde gözü yaşlı insanlar bırakmayı, Vatan'ı için can vermeyi göze alanlar askerlik yapmalı. Sadece zorunlu diye askerlik yapanlardan hayır gelmez zaten.

Askeriye bir ekosistemdir. Amelelik olarak görülen şey aslında kendi söküğünü kendin dikmek gibidir. Acemi birliğinde gördüğüm israf vicdansız bir insanı bile ağlatabilirdi herhalde. Askeri bölgelerdeki de israfın önüne geçilmesi bence gereklidir. Öte yandan silahı bilmek pratikte çok farklı bir şey. Silahı kullanınca anlıyorsun çünkü oyundakilere benzemiyor. Yüzünü, göğsünü zedeleyenleri gördüm. Askerliğin amacı yarın savaş durumu olsa herkesin teknik, stratejik ve fiziksel yeterlilikte olmasını sağlamak. Ben inzibat eğitimi aldım ve uçak saldırısına kadar eğitim gördüm. Duyduğunuz bir şeyi başka yerlere mal etmeyin. Her yer aynı değil.

Askeriye bir ekosistemdir. Amelelik olarak görülen şey aslında kendi söküğünü kendin dikmek gibidir. Acemi birliğinde gördüğüm israf vicdansız bir insanı bile ağlatabilirdi herhalde. Askeri bölgelerdeki de israfın önüne geçilmesi bence gereklidir. Öte yandan silahı bilmek pratikte çok farklı bir şey. Silahı kullanınca anlıyorsun çünkü oyundakilere benzemiyor. Yüzünü, göğsünü zedeleyenleri gördüm. Askerliğin amacı yarın savaş durumu olsa herkesin teknik, stratejik ve fiziksel yeterlilikte olmasını sağlamak. Ben inzibat eğitimi aldım ve uçak saldırısına kadar eğitim gördüm. Duyduğunuz bir şeyi başka yerlere mal etmeyin. Her yer aynı değil.
Askerlik yapmadım, askerden gelen arkadaşım poligonda bana soruyor silahı. Mantıken yalayıp yutmuş olması gerekmiyor mu silahları? Senin aldığın eğitim asıl olması gereken şey. Askerlik yapan 100 kişiden 70'i senin aldığın eğitimi almıyor. 6 ay askerlik yapıp yere dayanmış silahla 2 el atış yapıp askerliği bununla bitiren adam var. Bu adam savaş zamanında ayakta durup silahı ateşlediğinde kime ne faydası olacak?

Bu adam savaş zamanında ayakta durup silahı ateşlediğinde kime ne faydası olacak?
Olmayacak çünkü askerlikle ilgili kavramın içini boşalttılar. 4 duvar arasında her türlü ameleliği yaptırıp üzere her türlü değerlere küfür edecek kadar hadsiz insanları doldurdular.

Eğitim, artık 3 mermi atmaktan ve tuvalette nöbet tutmaktan öteye geçmiyor. Kuru milliyetçileri boş ver. Kendileri gibi başkalarının ezilmesini istiyorlar.

Hala eskisi gibi terörle mücadelenin ana odağında erler var sanıyorlar. O günler geride kaldı çünkü içi boş bir kavram yarattılar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı