Zorunlu Askerliğin Gereksiz Olduğunu Düşünmek

Ben de profesyonel orduya geçilmesi ve zorunlu askerliğin kalıcı olarak kaldırılması gerektiğini düşünüyorum fakat bunun birkaç günde yapılamayacağının da farkında olmak gerekir. TSK´nın farklı zamanlarda farklı oranlarda personel açığı ya da fazlası olabiliyor. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ihraç edilenler personel açığı oluşturdu ve devlet bunun için yedek astsubaylık diye bir sistem çıkarttı. Eskiden sadece yedek subaylık vardı ancak astsubay açığı oluşunca bu sorunu gidermek için böyle bir yola gittiler. Çok fazla muvazzaf ve sözleşmeli personel olması da devletin üzerindeki maddi yükü arttırır. Sürekli alım yapılarak her bir personele maaş, sosyal sigorta, emeklilik, lojman ve diğer hakların verilmesi sorun yaratır. Bir bakıma devletin “askerliğini yap, kışlada barın ve sonra güle güle” demesi işine geliyor. Zamanla bu sistemin değişeceği kesin ancak adımlar yavaş yavaş atılıyor.

Zorunlu askerlik cidden saçma zamanında kaç şehit verdik bunun yüzünden acemi er köyden yeni çıkmış silah kullanmasını bilmeyen çocuğu doğuda karakolda nöbet tutturmak kaldırılması lazım zorunlu askerliğin doğu haricinde görev yapanlarda zaten 6 ay patates soyuyor sonra askerlik yaptım herkesin yapması lazım diyor.

Türkiye'de ne gerekli ki askerliğe sıra gelsin? Zorunlu askerlik başlı başına saçmalık zaten. İnsana bir şey katmadığı sürece zorunlu olmamalı.

Şöyle düşün askerler bu zamana kadar hep seni korudu ve onlara bir borcun var bu sefer de sen onları koruyorsun.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar, düşüncem başlıktaki gibi. Lütfen ''Vatan haini, askerden kaçıyorsun ılık mısın, neyden korkuyorsun?'' vs. vs. argümanlarda bulunacaklar konuyu görmezlikten gelsin.
Böyle düşünmemin en büyük sebebi zorunlu askerlik adı altında insanlara tabiri caizse amelelik yaptırılması. 6 aylık süreçte verilen silah bilgisinin, ekipman bilgisinin ''Bakın bu tüfek, bu da mermi, 2 el ateş edin, tamam eğitim bu kadar şimdi yerleri süpürün''den öteye gitmemesi. Adam askerden geliyor, ben askerlik yapmamış olduğum halde adamdan daha fazla silah bilgisine sahibim. Bir diğer sebep ise tamamen zarar ziyan olması. ''Devletin malı deniz, yemeyen keriz'' mantığında olan insanların askeriyede akla hayale sığmayacak israflar yapması.
Sonuç olarak savaş zamanında önemli olan ileri marş, sol sağ sol sağ, sakalını kes, siperlerde çöp var süpürün mevzusu değildir. Savaş zamanında askerin silahını nasıl kullandığı, bireysel kaldığı zamanda kuracağı strateji, anlık kararlar verebilmesidir. Yer süpürmek, kaldırım taşlarının arasındaki çimleri yolmak, yemekhanede patates soymak savaşta hiçbir işe yaramayacak.
Tam anlamıyla profesyonel orduya geçmemiz gerek. Kendisine asker ünvanı verilen insanın işinin öldürmek olduğu bir sisteme ihtiyacımız var. Bundan dolay düşüncem zorunlu askerliğin gereksiz olduğu.
Kesinlikle parası neyse verip bedelli yapmak daha mantıklı bence.

Evet arkadaşlar, düşüncem başlıktaki gibi. Lütfen ''Vatan haini, askerden kaçıyorsun ılık mısın, neyden korkuyorsun?'' vs. vs. argümanlarda bulunacaklar konuyu görmezlikten gelsin.
Böyle düşünmemin en büyük sebebi zorunlu askerlik adı altında insanlara tabiri caizse amelelik yaptırılması. 6 aylık süreçte verilen silah bilgisinin, ekipman bilgisinin ''Bakın bu tüfek, bu da mermi, 2 el ateş edin, tamam eğitim bu kadar şimdi yerleri süpürün''den öteye gitmemesi. Adam askerden geliyor, ben askerlik yapmamış olduğum halde adamdan daha fazla silah bilgisine sahibim. Bir diğer sebep ise tamamen zarar ziyan olması. ''Devletin malı deniz, yemeyen keriz'' mantığında olan insanların askeriyede akla hayale sığmayacak israflar yapması.
Sonuç olarak savaş zamanında önemli olan ileri marş, sol sağ sol sağ, sakalını kes, siperlerde çöp var süpürün mevzusu değildir. Savaş zamanında askerin silahını nasıl kullandığı, bireysel kaldığı zamanda kuracağı strateji, anlık kararlar verebilmesidir. Yer süpürmek, kaldırım taşlarının arasındaki çimleri yolmak, yemekhanede patates soymak savaşta hiçbir işe yaramayacak.
Tam anlamıyla profesyonel orduya geçmemiz gerek. Kendisine asker ünvanı verilen insanın işinin öldürmek olduğu bir sisteme ihtiyacımız var. Bundan dolay düşüncem zorunlu askerliğin gereksiz olduğu.
Zorunlu askerlik, dünyanın en saçma şeylerinden biri zaten.
Osuruk kokan odalarda, doğudan, güneydoğudan gelen kekolarla hapis hayatı yaşayıp komutana karılık yapmanın nesi vatan borcu oluyor anlamak güç.
Hayır, öğrettikleri bir şey de yok, en fazla üç mermi sıktırıyorlar talimi bitiriyorlar.

Gün boyu çay getirip götürüyorsun, tuvalete su döküyorsun, boş angaryalarla uğraşıyorsun.
Hayır insana verilen değer ortada, en kötü gıdaları en pahalı fiyata yiyen biziz, en kıytırık şeye en yüklü miktar parayı biçen biziz ki bunu da bize lüks görüyorlar, üstüne ne bir psikolojik destek sunuyorlar ne de adam akıllı toplumsal çözüm sunuyorlar.

Bu ülkede herkes birbirinden nefret ediyor, birbirinin kuyusunu kazıyor.
İnsan olarak değer görmüyorsun resmen hayvan muamelesi görüyorsun
Biz niye bunlar için bu çilelere katlanıyoruz ?
Neden sadece sayıdan ibaret olmak zorundayız? Sefasını kim sürüyorsa cefasını o çeksin.

Bence olması gereken sistem bana göre; isteyen yapmalı, istemeyen devlete atıyorum 20-25k para ödemeli. Doğru olan sistem bu diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı