Zorunlu askerlik hakkında düşünceleriniz neler?

Üniversite okuyanları yedek subay mı ast subay mı artık hangi rütbe bilmiyorum. Er'in bir tık üstü diyeyim ben, eğer seçilirse bu şekilde ya da ihtiyaç olursa bu şekilde aldıklarından 12 ay ihtimali de var. Yoksa dediğin gibi er olarak ayrım kalmadı hepsi 6 ay.
Ülkemizdeki askeri sistem bence çok saçma. Örneğin ben acemi birliğindeyken kantin sorumlusu polis memuruydu! Ya adam zaten vatana hizmet ediyor polisi asker yapmak nedir.. Hadi bunu geçtik. Kardeşim atanmış öğretmen. Hem de beden eğitimi öğretmeni. Bu çocuğa bedelli olmasına rağmen istikamet verip mıntıka temizliği yaptırdılar. Türlü diye güzel bir yemek var. 20 kişinin önüne koy herkes en sevdiği sebzenin adını verir. Bizim ülkenin durumu da aynen budur.
 
Ben paralı yapmadım, 6 ay kısa dönem yaptım. 45 gün branş eğitimi aldım jandarma olarak. Normal asker 3 mermi atıp silaha bir daha el sürmezken biz 200 küsur mermi yaktık. Ama haklısın, temel eğitimden sonrası zaman kaybı. Dediğim gibi ben farklı bir açıdan değerlendirdim askerliği.
Az sık mermiyi tanesi 8₺...

Ülkemizdeki askeri sistem bence çok saçma. Örneğin ben acemi birliğindeyken kantin sorumlusu polis memuruydu! Ya adam zaten vatana hizmet ediyor polisi asker yapmak nedir? Hadi bunu geçtik. Kardeşim atanmış öğretmen. Hem de beden eğitimi öğretmeni. Bu çocuğa bedelli olmasına rağmen istikamet verip mıntıka temizliği yaptırdılar. Türlü diye güzel bir yemek var. 20 kişinin önüne koy herkes en sevdiği sebzenin adını verir. Bizim ülkenin durumu da aynen budur.

Beyler İçtimaaaaaaaa, tabur arkası acil içtima, yüzbaşı Mehmet patat istedi.
 
Sence Bireysel silahlanma olması mantıklı mı? Her gelene geçene silah verilir o zaman. Normal birisi gibi davranıp hele silah taşımanın legal olduğu durum olursa işte o zaman olacaklar kan dondurucu.
O kan dondurucu olayları yapacak manyaklar her türlü silahı bulur, yapar. Peki sen normal bir vatandaş olarak kendini ve özel mülklerini nasıl onlara karşı koruyacaksın?
 
Ulan sanırsın İskandinav ülkesiyiz.
Ukrayna'yı gördünüz. Ukraynalı arkadaşım Kiev bombalanacak deseler dalga geçmeyin derdik diyor.

Savaş gerçek ve kapıda. Ne olduğunu anlamadan gelir. Her Türk erkeği yürümeyi, emir komuta zincirini ve silah tutmayı bilmelidir.
Yarın bir gün savaş çıkınca herkes seferberlik cephesine gidecek..

HER TÜRK ASKER DOĞAR.
 
Ülkemizin konumu gereği halkımız kendini savunmaya hazır olmalıdır. Bunun tartışılacak bir yanı yoktur, bu ülkede yaşayanlar için söylüyorum; yarın bir gün olası bir savaş durumunda güvenlik kuvvetlerinin sizi kollayabileceğini düşünüyorsanız çok safsınız demektir. Elbette uygulamada silahlı kuvvetleri içinde yanlış şeyler olsa dahi bu ülke vatandaşlarının temel silah eğitimini alması gerekir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı