Zorunlu Din Dersi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verebileceğim tek (en gerçekçi) tavsiye: Alsın eline cep boy bir kitap, derste onu okusun. Seviyorsa tarih kitapları okusun, hem kendini geliştirir hem de vakit kolay geçer. Dilekçe, ikna falan bunlar kolay gözüken zor işler. Umarım ileride hiçbir insanın dışlanmadığı, fişlenmediği, daha özgür bir dünya kurarız hep birlikte.
 
Bence kardeşin için üzülmelisin. Sen ona Kur-an'ı Kerim'i oku dediğine göre Ateist değilsin. Daha çocuk o uyar bence @Uyurgezegeze Beni tanımıyorsun nerelere gittiğimi bilmiyorsun. Kafanı kaldır etrafa bak. Aldığın nefeste bile Allah'ın izi var.
 
Öğretmeni yardımcı olabilir. Olmazsa hani hoşgörü diniydi falan diyebilir. Hoca ya söylemek istemezse derse katılmasın. Hocalar zorlayamaz sonuçta.
 
Geçen seneydi yanlış hatırlamıyorsam, yanıma geldi ve bana dinde gördüğü bazı çelişkileri söyledi. Sence de çok saçma değil mi gibisinden. Ateist olmak istiyorum ben dedi. Bende ona önce Kur-an'ı objektif bir şekilde okumasını, sorgulamasını söyledim. 1 ay sonra Kuran-an'ı okuduğunu söyledi, hala ateist olmak istiyor musun diye sorduğumda evet dedi. Dindeki çelişkileri görmek için 15 yaşında olmak yetiyormuş meğerse. Gurur duydum. :aşk:

Deistlik bile ateistlikten mantıklı ha. :D En azından tüm bu uyuma tesadüf demiyorlar. :D
 
Bence kardeşin için üzülmelisin. Sen ona Kur-an'ı Kerim'i oku dediğine göre Ateist değilsin. Daha çocuk o uyar bence @Uyurgezegeze Beni tanımıyorsun nerelere gittiğimi bilmiyorsun. Kafanı kaldır aldığın nefeste bile Allah'ın izi var.

Değerli arkadaşım, hiç bir ateist Kur-an veya diğer kutsal kitapları okumadan ateist olmaz. Yer yüzündeki 3 büyük dinin kutsal kitabını okudum ve şu an a kadar var olan dinleri (bir kısmını) araştırdım. Dediğim gibi biz ateistler aslında sizin dininizi sizden daha iyi biliyoruz. İşin trajik yanı bu bence. Neyse olayı tartışmaya dökmeye gerek yok. Sonra ceza yemeyelim :)

@Melih Özönder ilgili kısmı buldum, birazdan fotoğraflarını çekip upload edeceğim.
 
@Silinen üye Deistim ama boş değilim. Ben senden daha fazla şey biliyorumdur. Tevrat, İncil ve Kuran'ı okudum. Hiç biri mantıklı gelmediği için deist oldum.
İmkanım olsa ben gider konuşurum müdürüyle vs. ama farklı şehirlerdeyiz :yumruk: Hayır ders de ders olsa, kitaplarına bakayım dedim, içinde ateizmin yaygın olduğu yerlerde satanizm gibi zararlı akımlar ortaya çıkar yazıyor. Zihniyet bu. Hayır benim anlamadığım neden müslümanlığa övgü varken diğer dinler sanki öcüymüş gibi gösteriliyor? Benim bildiğim laik bir devlette her din eşit miktarda okutulur, gösterilir, tarif edilir. Bu kitaplarda vs. bildiğin diğer dinler yanlıştır, tek doğru din islamdır diyor. Saçmalığa bakar mısınız :yumruk:
Ne saçmalığından bahsediyorsunuz siz ? Kuran-ı Kerim'de herşey açıklanmış Allah katında tek geçerli Din İslam'dır bu yüzden de yeni nesilin geleceğini düşünüyorlar. Gidip din hocasının ateistliği mi öğretmelerini bekliyorsunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Özgürlükten kasıt nedir?
Her istediklerini yapabilme kafalarına göre yaşayabilme. Ateist olmanıza kimse bir demez buda özgürlüktür ama 15 yaşında bir çocuğu ciddiye almazlar diye düşünüyorum. Evet bulunduğum sohbetlerde hocalarımızda @Zeki Mürmeyen dediğin gibi söylüyordu. Allah sonumuzu hayır etsin kıyamet almetleri bunlar her halde. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı