Zotac GTX 1070 Ti Mini vs Sapphire NITRO+ Vega 56

Zotac GTX 1070 Ti Mini mi Rx Vega 56 Mı?

• Oy verenlerin toplamı
    25
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX in üstünlüğü bariz olarak kanıtlanmışken GTX 1070 Ti almak için neden bu kadar kendine baskı yaptığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

1070Ti'den çok daha ucuz ve daha güçlü. Yeni nesil ve RTX olmasıda cabası. Kart 2500TL çift fanlı modelleri var. GTX 1070Ti 3000'den aşşağı göremezsin.
Güçlü denilen de 5-6 FPS farkı o da birkaç oyunda bende 1070Ti öneriyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX in üstünlüğü bariz olarak kanıtlanmışken GTX 1070 Ti almak için neden bu kadar kendine baskı yaptığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Bariz derken ? Arada dağlar kadar fark yok.
Sonuçta daha güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Verdiğiniz para da hemen hemen aynıyken eski ve daha performanssız kartı önermeniz de gerçekten çok garip.
Hocam lütfen kullanmadan ön yargılı davranmayın 1070Ti ile her oyunu ultrada oynuyorum eski filan değil 2060 ın 1070Ti dan üstün olduğu yerler var 1070Ti ın daha üstün olduğu yerlerde var 2060 ı arkadaşımın bilgisayarında test ettim inanın arada çok fark yok.
Ama eğer ucuza bulduysa alsın bazı yerlerde indirimler var almasın demiyorum tabi ki :)

Bariz derken ? Arada dağlar kadar fark yok.
Olaya sadece FPS gözü ile bakmanı anlamıyorum. Arada yüksek MHz değerleri var. Dağlar kadar fark var anlayacağın. Üstelik en fazla 3GB VRAM kullanıyor oyunlar. Hiçbir oyun 6GB VRAM' i bırakın 8GB VRAM bile kullanmıyor. 3GB VRAM kullanan oyunlara 8GB VRAM alınca performansınız artmayacak.
Arada dağlar kadar fark var ve üstelik çok cüzi bir fiyat farkına GTX 1070 Ti dönemi bitti buna ister inanın ister inanmayın. Siz sanırım GTX 1070 Ti kullanıyorsunuz ve bunu savunuyorsunuz.

1070ti'a göre biraz daha güçlü ve yeni nesil bir kart ama 2-3 yıl sonra 6gb VRAM'i aşan oyunlarda bu güç bir işe yaramayacak ayarları düşürmek gerekecek. RTX teknolojisinden bahsetmiyorum bile RTX'in açık olup olmadığını anlamak oyundaki gölge kalitesinin iyi olup olmadığını anlamaya çalışmak gibi bir şey. Ama tabi 1070ti'ı 2500tl ye bulamasam RTX 2060
240 Hz monitör kullanıp GTX 1070 Ti almak tabiri caizse ahmaklık olur. 240 FPS alamayacağınız bir ekran kartına da gidip 2500 TL vermek bunun cabası. 6GB VRAM 4K da bile yeterli seviyede. Bence siz sadece VRAM kısmına takılmışsınız. Monitörünüz için 6GB oldukça yeterli. 1080P de 240 FPS alabileceğiniz bir ekran kartı alın. Bu arada o işlemci ile bu bahsi geçen 3 ekran kartına da darboğaz yapacaksınız haberiniz olsun.
Darboğaz konusunun farkındayım ileride sistemi tamamen değiştireceğim şuan idarelik takıp kullanacağım. Ayrıca 1070ti ile RTX 2060 arasında 9-10 fps farkı oluyor. Evet şu anlık 4k da bile çalıştırabiliyor ama şu anlık RTX 2060 ile AC Odyssey oynarken bile kart limitlerine yaklaşıyor. Evet genelde competitive 240hz 1080p oynuyorum ama yeni nesil oyunlarda kasayı 4k tv takıp grafikleri Ultra ayarlara çekmeyi de sevmiyorum diyemem.

2476 TL ile 2513 TL üstelik 7-8 fps fark var. Ucuz, yeni nesil ve daha performanslı. Burada yazanlar sizin iyiliğiniz için. Yoksa o adama ne sizin ekran kartınızdan.
Ben GTX 1060'ın 3GB versiyonunu kullanıyorum VRAM ile darboğaza düştüğümü hiç hatırlamıyorum. Oyunları ultra ya bile alsam 3GB bana hiç sorun çıkartmadı. 6GB'lık versiyonunu alsaydım sadece 6GB VRAM'im var diyebilecektim. Ama oyunlar 6GB VRAM kullanmıyor ki 8GB Ekran kartlarında muhtemelen 4K Ve ultra grafik ayarlarında 4GB VRAM kullanılır.
1070ti'a göre biraz daha güçlü ve yeni nesil bir kart ama 2-3 yıl sonra 6gb VRAM'i aşan oyunlarda bu güç bir işe yaramayacak ayarları düşürmek gerekecek. RTX teknolojisinden bahsetmiyorum bile RTX'in açık olup olmadığını anlamak oyundaki gölge kalitesinin iyi olup olmadığını anlamaya çalışmak gibi bir şey. Ama tabi 1070ti'ı 2500tl ye bulamasam RTX 2060

Darboğaz konusunun farkındayım ileride sistemi tamamen değiştireceğim şuan idarelik takıp kullanacağım. Ayrıca 1070ti ile RTX 2060 arasında 9-10 fps farkı oluyor. Evet şu anlık 4k da bile çalıştırabiliyor ama şu anlık RTX 2060 ile AC Odyssey oynarken bile kart limitlerine yaklaşıyor. Evet genelde competitive 240hz 1080p oynuyorum ama yeni nesil oyunlarda kasayı 4k tv takıp grafikleri Ultra ayarlara çekmeyi de sevmiyorum diyemem.
Tam da bu yüzden GTX 1070 Ti 4K da RTX 2060 'ın gerisinde kalacak FPS olarak.

Olaya sadece FPS gözü ile bakmanı anlamıyorum. Arada yüksek MHz değerleri var. Dağlar kadar fark var anlayacağın. Üstelik en fazla 3GB VRAM kullanıyor oyunlar. Hiçbir oyun 6GB VRAM' i bırakın 8GB VRAM bile kullanmıyor. 3GB VRAM kullanan oyunlara 8GB VRAM alınca performansınız artmayacak.
Arada dağlar kadar fark var ve üstelik çok cüzi bir fiyat farkına GTX 1070 Ti dönemi bitti buna ister inanın ister inanmayın. Siz sanırım GTX 1070 Ti kullanıyorsunuz ve bunu savunuyorsunuz.
Hocam yeni nesil Cyberpunk 2077 ve Metro Exodus'un önerilen sistem gereksinimlerine bir bakın isterseniz 2019 da önerilen vram 8gb oluyorsa bundan 2-3 sene sonrasını düşünmek zor olmaz.

Ben GTX 1060'ın 3GB versiyonunu kullanıyorum VRAM ile darboğaza düştüğümü hiç hatırlamıyorum. Oyunları ultra ya bile alsam 3GB bana hiç sorun çıkartmadı. 6GB'lık versiyonunu alsaydım sadece 6GB VRAM'im var diyebilecektim. Ama oyunlar 6GB VRAM kullanmıyor ki 8GB Ekran kartlarında muhtemelen 4K Ve ultra grafik ayarlarında 4GB VRAM kullanılır.

Tam da bu yüzden GTX 1070 Ti 4K da RTX 2060 'ın gerisinde kalacak FPS olarak.
Benim mesajı niye alıntı yaptınız? Ben RTX 2060 önerdim zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı