Zotac GTX 1070 Ti Mini vs Sapphire NITRO+ Vega 56

Zotac GTX 1070 Ti Mini mi Rx Vega 56 Mı?

• Oy verenlerin toplamı
    25
Nvidia da Freesync desteği getirecek. Eğer problemin buysa. En baştaki mesajımı da oku derim bir daha sana 2 ekran kartı arasında GTX 1070 Ti önerdim zaten. Sadece konuya sonradan dahil olanlar ve işi benimle rekabete dökenler yüzünden konu dağılmış olabilir. GTX 1070 Ti ve Vega 56 arasında tercihimi belirttim ve alternatif sundum sana.
Sizin için demedim sizin yorumunuzu zaten okudum hocam. "Sadece konuya sonradan dahil olanlar ve işi benimle rekabete dökenler yüzünden konu dağılmış olabilir" benim kast ettiğim de buydu zaten.

Her monitör de olmadığını duydum bazı monitörlerde fps drop bazılarında ise ekranda kararma, gidip gelme oluyormuş ondan korkuyorum biraz. Zotac markasını hiç kullanmadım fan boyutu ve ebat olarak küçük olması biraz çekinmeme sebep oldu ama oylara bakınca önereni çok fazla her halde 5-6 derecelik bir ısı farkı olur.
Evet her monitörde %100 verimli değil fakat benim monitörüm destekleyenler listesinde olmadığı halde sorunsuz çalışıyor sizde de sorun olacağını sanmıyorum şimdiden hayırlı olsun.

VRAM olayına çok takılıyorsunuz. Bende GT 940M 4 GB versiyonu var ben bu kartın 3 GB VRAM kullandığını hiç görmedim. Keşke GTX 960m 2 GB VRAM versiyonu olsaydı diyorum.
Hangi grafik ayarlarında oynadığınıza göre ve hangi oyunları oynadığınıza göre Vram olayı değişiyor hocam. Ben şahsen 6gb vram'e sıcak bakmıyorum bundan 2-3 yıl önce çıkan RX 590 bile 8gb Vram kullanıyor. Benim şahsi görüşüm RTX 2060'ın 6gb olmasının sebebi Nvidia'nın pazarlama taktiği olduğu yönünde çünkü 2-3 yıl sonra 6gb 1080p ultra ayarlarda yeterli gelmeyeceği için insanlar kartı daha çabuk değiştirmek zorunda kalacak. (ben böyle düşünüyorum)
"Kullanamadıktan sonra VRAM'in ne anlamı var." 6gb Vram'li kartı yeni teknoloji ve GDDR6 için aldıktan 2 yıl sonra 6gb VRAM yüzünden oyunları yüksek ayarlarda oynayamadıktan sonra ne anlamı var 8gb alıyorsun future proof oluyor şimdi 8gb kullanamasan bile ileride gerektiği zaman kafan rahat edecek :) ayrıca kartta yeni nesil RTX 2060 karta 6gb Vram takmak bence dalga geçmek gibi bir şey özellikle RTX teknolojisini en düşük ayarlarda açsan bile 30-40 fps kaybına yol açtığını düşünürsek...

Son düzenleme:
240 Hz monitör kullanıp GTX 1070 Ti almak tabiri caizse ahmaklık olur. 240 FPS alamayacağınız bir ekran kartına da gidip 2500 TL vermek bunun cabası. 6GB VRAM 4K da bile yeterli seviyede. Bence siz sadece VRAM kısmına takılmışsınız. Monitörünüz için 6GB oldukça yeterli. 1080P de 240 FPS alabileceğiniz bir ekran kartı alın. Bu arada o işlemci ile bu bahsi geçen 3 ekran kartına da darboğaz yapacaksınız haberiniz olsun.
4k için 6GB VRAM kesinlikle uygun değil Rtx 2060 ın ray tracing açık testlerini izleyin VRAM kullanımı sürekli 6GBı zorluyor 1070Ti seçmek en mantıklısı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX in üstünlüğü bariz olarak kanıtlanmışken GTX 1070 Ti almak için neden bu kadar kendine baskı yaptığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
4k için uygun demişsinizde 5700Mb VRAM kullanımı ? Kesinlikle uygun değil

Hangi grafik ayarlarında oynadığınıza göre ve hangi oyunları oynadığınıza göre Vram olayı değişiyor hocam. Ben şahsen 6gb vram'e sıcak bakmıyorum bundan 2-3 yıl önce çıkan RX 590 bile 8gb Vram kullanıyor. Benim şahsi görüşüm RTX 2060'ın 6gb olmasının sebebi Nvidia'nın pazarlama taktiği olduğu yönünde çünkü 2-3 yıl sonra 6gb 1080p ultra ayarlarda yeterli gelmeyeceği için insanlar kartı daha çabuk değiştirmek zorunda kalacak. (ben böyle düşünüyorum)
"Kullanamadıktan sonra VRAM'in ne anlamı var." 6gb Vram'li kartı yeni teknoloji ve GDDR6 için aldıktan 2 yıl sonra 6gb VRAM yüzünden oyunları yüksek ayarlarda oynayamadıktan sonra ne anlamı var 8gb alıyorsun future proof oluyor şimdi 8gb kullanamasan bile ileride gerektiği zaman kafan rahat edecek :) ayrıca kartta yeni nesil RTX 2060 karta 6gb Vram takmak bence dalga geçmek gibi bir şey özellikle RTX teknolojisini en düşük ayarlarda açsan bile 30-40 fps kaybına yol açtığını düşünürsek...
2-3 yıl önce çıkan RX 590?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı