Zotac GTX 1080 Ti ve i7 6800K sistem Battlefield 1 düşük FPS sorunu

batikan86

Hectopat
Daha fazla  
  • Core i7 6800K 3.40 GHz işlemci
  • RAM 8x2 16 GB RAM, dual çalışmakta
  • Ekran kartı Zotac GTX 1080 Ti AMP Extreme
  • Corsair 850W power supply
  • 240 GB 960 Evo m.2 SSD
  • Windows 10 1709 sürümü
  • Nvidia sürümü 388.59

Bu sistemde Battlefield 1'de 1920x1080 çözünürlükte 60 FPS'i zor alıyorum. Bazı yerlerde 40 FPS'i görüyorum. Sorun ne olabilir?

Windows 10 1703 sürümüne döndüm çözülmedi. Nvidia eski driverleri test ettim çözülmedi. MSI Afterburner sürümünün eski sürümünü yükledim, test ettim sorunum yine çözülmedi.

Oyunu ultra ayarlarda açıyorum ve oyun içi grafik ayarlarında çözünürlük ölçeklendirmesini 200'e, kullanıcı arayüzü ölçeklendirmesini 100'e yani en sonlara getiriyorum. Bu ayarların ekran kartını çok zorladığını biliyorum ama bundan öncesinde GTX 1070 kullanıyordum ve bu kadar düşük FPS almıyordum.

Vsyc ayarı açık da olsa kapalı da olsa herhangi bir şey değişmiyor. Durum aynı.

Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios güncel ise Zotac sitesinden driveri indir temiz kurulum yap birde öyle dene. Dsr ayarlarından çarpanlardan hepsine tıkla. Dsr keskinlik %33 öyle dene.

Bios güncel ise Zotac sitesinden driveri indir temiz kurulum yap birde öyle dene. Dsr ayarlarından çarpanlardan hepsine tıkla. Dsr keskinlik %33 öyle dene.

Dsr ayarını nvdia denetim masasından mı yapacağım. Oyunla ilgili bir video yükleyeceğim birazdan buraya

Oyun içi değerleri at. Yazılımsal gibi geliyor sorun bana. Gerçi kart ZOTAC olduğu için sorun yaşanması normal karşılıyorum.

Arkadaşlar oyun içi resimler ektedir. Video koymayı beceremedim.Grafik ayarlarınıda çektim resimlerde. Bu arada oyunu full hd tv de oynuyorum. Vsyc açık ve kapalı haliyle resimler.Az sonra dsr ayarını yaparak tekrar resim koyacağım. Aşağıdaki resimlerle ilgili yorumlarınızı rica edeceğim.

Sorun yazılımsal olduğunu düşünüyorum.

Hocam peki nasıl düzeltebilirim. Nvidia nın sitesindeki driver ile zotac'ın sitesindeki nvidia driver arasında bir fark var mıdır ?
Bir de dikkatimi çeken birşey var dsr ayarının olduğu yerde 3d ayarlarında güç kullanımı optimum güç olarak otomatik ayarlanmış. Seçenekler olarak maksimum performans var . Acaba bununla alakalı bir sorun olabilir mi ?

Ayrıca bende nvme ssd var samsung 960 evo. Bilindiği üzere pcı express veri yolunu kullanıyor. Acaba bu ssd ekran kartını kısıtlama gibi birşey söz konusu mu ? İşlemcim 28 lane ama gigabyte ssd den tam performans alınabilmesi için yani anakartın pch veri yolunu kullanabilmesi için 40 lane işlemci takılmasını gerektiğini söyledi.
Acaba şimdi benim pch veri yolu aktif olmadığı için nvme ssd ekran kartı ile aynı veri yolunu kullanarak, ekran kartının performansını etkiliyor olabilir mi ?

Kusura bakmayın saçmaladıysam. Ama 1070 ekran kartımda bile daha iyi performans alırken şimdi bu kadar kötü performans alıyorum ve 1070 ekran kartını kullanırken sata 3 destekli ssd kullanırken şimdi 1080 ti ile nvme destekli bir ssd kullanıyorum. Donanım olarak tek değişiklik bu oldu bilgisayarımda.

Sorununuz tamamen yazılımsal. Benimde aynı sorunum vardı. Böyle güçlü bir kartta çözünürlük ne olursa olsun maksimum fps almamız gerekiyor. Bendeki 1080ti Aorus. Sitesinden ekran kartının biosunu güncelledim ve ordaki driveri indirdim. Cs goda 2k da 1200 fps almaya başladım 85 120 arası alıyordum bunları yapmadan önce. Dsr ayarını %33 yapıp bütün çarpanları işaretleyin. Bide öyle deneyin.

i7 7700 ve GTX 1080 düşük GPU performans Burdaki konuya hakim olun yazdıklarımı okuyun.

Hocam dsr yi açtıktan sonra oyunun menüsünden çözünürlüğü de 3840x2160 mı ayarlıyayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…