Zotac RTX 4060 ısınıyor

semmm

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım denemek için Witcher 3 oyununu indirdim. Zotac RTX 4060 ekran kartımın ısındığını fark ettim, Ultra ayarlarda 76-80 civarında işlemci sıcaklığım 50 derecelerde geziyor, bir de FPS 60 sabit nasıl düzeltebilirim onu?

IMG_20240725_223140.jpg

IMG-20240725-WA0033.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın oyunda çıktığı frekansı ve voltajı MSI Afterburner ile izle. Sallıyorum 2500MHz çıktı en fazla 2400MHz yap. 1050 voltaj çıktı. 1040 yap. Örnek verdim bu değerleri girme bu arada. Testi bitene kadar hata vermezse voltajı -10 daha düşür. Hata verene kadar yapabilirsin. Videodan yardım al, ama adamın girdiği değerleri girme kendininkine oyun içinde bakman gerekiyor.

Şu an Valheim oyununda da denedim 75-80 derecelere çıkıyor kalite ayarlarında da acaba aldığım model de mi sorun var Zotac RTX 4060 Twin Edge.
Eki Görüntüle 2264429

Twin Edge ısınan bir model ve kasanında hava akışı kötüyse bu yaz sıcağında ısınır. Zotac NVIDIA partneri korkun olmasın sadece giriş seviye ürününü almışsın. AMP Extreme airo gibi modeli olsa ısınma sorunun olmazdı.

Kartın oyunda çıktığı frekansı ve voltajı MSI Afterburner ile izle. Sallıyorum 2500MHz çıktı en fazla 2400MHz yap. 1050 voltaj çıktı. 1040 yap. Örnek verdim bu değerleri girme bu arada. Testi bitene kadar hata vermezse voltajı -10 daha düşür. Hata verene kadar yapabilirsin. Videodan yardım al, ama adamın girdiği değerleri girme kendininkine oyun içinde bakman gerekiyor.

Twin Edge ısınan bir model ve kasanında hava akışı kötüyse bu yaz sıcağında ısınır. Zotac NVIDIA partneri korkun olmasın sadece giriş seviye ürününü almışsın. AMP Extreme airo gibi modeli olsa ısınma sorunun olmazdı.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Hocam grafikleri düşüğe aldım şu an düşükte ve 85 derece.
Eki Görüntüle 2264422

Grafikleri düşürmek ekran kartınızın kullanımını düşürmez. FPS sabit iken düşer sadece. Grafik düşürürseniz FPS artar başka bir şey olmaz. Zotac NVIDIA'nın muhtemelen en kötü ekran kartı soğutmasını yapan marka. 80 derece normal yazın. Undervolt yapıp düşürebilirsiniz baya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı