Zotac vs ASUS RTX 2060

Hangi kart daha iyi?

• Oy verenlerin toplamı
    20
Bütçe
7350

jesuisefe

Kilopat
Merhaba dostlarım, vatan'da gezinirken dikkatimi 2 sistem çekti. 1. Sistemde Zotac 2060 AMP ekran kartı, 2. sistemde ise ASUS STRİX RTX 2060 GAMİNG ekran kartı takılıydı. Bu iki ekran kartının arasında 800 küsür TL fiyat farkı mevcuttu. Versus.com adlı siteden baktığımda ucuz olan Zotac ekran kartının daha yüksek performans verdiğini gözlemledim. Gerçekten çok garibime gitti, anlam veremedim, çünkü Zotac kart tek fanlı bir kart da değildi. Baya bi düşündüm, en sonunda Zotac ekran kartını almaya karar verdim, ancak bu fiyat farkının soğutma vb. şeylerden kaynaklandığını düşünmüyor değilim. Bu nedenle buraya bu yazıyı yazıyorum, sizce neden bu fiyat farkı?

Sistemlerin Linki;
1. SİSTEM: AMD R5 2600-ZOTAC RTX2060 6GB-GIGABYTE B450M-S2H-KINGSTON 480GB-CRUCIAL 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
-
2. SİSTEM: AMD R5 2600-ASUS STRIX-RTX2060-A6G-ASUS PRIME B450M-K-WD 1TB DİSK-CRUCIAL8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgi

Strix daha üstün bir modeldir ama arada 800 TL fark çok fazla o farkla 2060 SUPER alınır.

Merhaba dostlarım, vatan'da gezinirken dikkatimi 2 sistem çekti. 1. Sistemde Zotac 2060 AMP ekran kartı, 2. sistemde ise ASUS STRİX RTX 2060 GAMİNG ekran kartı takılıydı. Bu iki ekran kartının arasında 800 küsür TL fiyat farkı mevcuttu. Versus.com adlı siteden baktığımda ucuz olan Zotac ekran kartının daha yüksek performans verdiğini gözlemledim. Gerçekten çok garibime gitti, anlam veremedim, çünkü Zotac kart tek fanlı bir kart da değildi. Baya bi düşündüm, en sonunda Zotac ekran kartını almaya karar verdim, ancak bu fiyat farkının soğutma vb. şeylerden kaynaklandığını düşünmüyor değilim. Bu nedenle buraya bu yazıyı yazıyorum, sizce neden bu fiyat farkı?

Sistemlerin Linki;
1. SİSTEM: AMD R5 2600-ZOTAC RTX2060 6GB-GIGABYTE B450M-S2H-KINGSTON 480GB-CRUCIAL 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
-
2. SİSTEM: AMD R5 2600-ASUS STRIX-RTX2060-A6G-ASUS PRIME B450M-K-WD 1TB DİSK-CRUCIAL8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgi
1. Sistemi alıp RAM takviyesi yapmanı tavsiye ederim.

İlk kasaya en az 8GB RAM takviyesi daha yapılması önerim, aynı zamanda ileride depolama alanının artırılması da gerek.

İkinci kasaya en az 8GB RAM takviyesi daha yapılması önerim, ancak bu kasada SSD yerine HDD kullanılmış. HDD size sorun yaşatmaz ancak bilgisayarın tepki süresi ve yükleme hızları, SSD'li sisteme göre fazlasıyla yavaş kalacak.

Bunları bilerek kararınızı verin. Bu durumda ilk sistemi alıp, alır almaz 8GB RAM eklemenizi öneririm. Her ne zaman depolama konusunda sorunlar yaşarsanız, ikincil SSD'yi alabilirsiniz.

Peki Zotac ekran kartı beni üzer mi?
Üzmez, niye üzsün ki? Zotac'da gayet kaliteli bir firma ilk zamanlarında çabuk bozulan kartlar üretsede bu işte eskilerden ve kendilerini geliştirdiler şuan MSI, ASUS seviyesindeler.

Üzmez, niye üzsün ki? Zotac'da gayet kaliteli bir firma ilk zamanlarında çabuk bozulan kartlar üretsede bu işte eskilerden ve kendilerini geliştirdiler şuan MSI, ASUS seviyesindeler.
Recep Baltaş bir konu başlatmıştı onun için sormak istedim, Sapphire/Zotac kartlarını önermiyorum demişti. Sizlerin de fikrini almak istedim, yanıtınız için teşekkürler.

Recep Baltaş bir konu başlatmıştı onun için sormak istedim, Sapphire/Zotac kartlarını önermiyorum demişti. Sizlerin de fikrini almak istedim, yanıtınız için teşekkürler.
Sapphire konusunda katılıyorum ama Zotac konusunda katılmıyorum . Zotac önceden patır patır bozulan kartlar üreten bir firmaydı ve bende uzun süre önermedim. Ama zamanla kendilerini gayet iyi geliştirdiler. Şuan ASUS, MSI gibi firmalarla aynı seviyede denilebilir. Yine aralarında bazı belirgin farklılıklar olsa da gayet başarılı üreticiler ve 5 yıl garanti vererek kendilerine güvendiklerini ve müşterilerine önem verdiklerini gösteriyorlar. Biraz firmanın Savunucusu gibi oldum ama üzmeyeceğine emin olabilirsin, 2060 Gaming ve 1060 AMP kullandığım kartlardandır, bunuda belirteyim, kartlardan memnunum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı