Çözüldü ZTE H168A CRC internet ansızın kesiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Son zamanlarda bu sorun yoktu fakat internet 75 Mbps hıza yükselttikten 2-3 hafta sonra bu olay başladı internet ansızın kesiliyor sonra geri geliyor fakat indirme hızı 0,03-0,50 arasında dolaşıyor. Bu sorun modemden mi kaynaklanıyor yoksa Ankastre'den mi?

1695229982738.png

1695230069173.png

CRC hataları çok fazla acaba kabloda bir sorun bir ek vs. var mı?

Bir bölgede iki DSL kabloyu elektrik bandı ile birleştirmişler acaba orada sorun olabilir mi?

Bu arada sadece geceleri gidiyor internet nedense.

Bir bölgede iki DSL kabloyu elektrik bandı ile birleştirmişler acaba orada sorun olabilir mi?

Bu arada sadece geceleri gidiyor internet nedense.

Evet bantla bağlanılan kısmındaki banta biraz baskı uygulayınca CRC hataları çoğaldı ve DSL gitti geldi sorun kabloda gibi gözüküyor değişim yaptıktan sonra cevap vereceğim teşekkürler.

Tek bir parça olsun hocam kablonuz.

Elektrik bandına baskı uygulayınca düzeldi teşekkür ederim ama uzun vadede nasıl olacak bilemem.

Durum güncellemesi: 3 hafta önce Türk Telekom ekibi kabloya yak uygulamasına rağmen sorun çözülmemişti hatta port değişikliği bile yapıldı fakat ani bir zamanda bir anda CRC kaybı başlayıp internete erişemeyecek noktaya geliyordum.
Bugün CRC paket kayıpları başladığında bilgisayar üzerinden Speedtest yapmaya çalışırken 0.01 Mbps gibi bir sonuç alırken aynı zamanda telefondan hız testi yaptım 46 Mbps'i gördüm (normalde 74 Mbps alıyorum.) Sonrasında bilgisayara bağlı olan Ethernet kablosunu tak çıkar yapınca paket kaybının durduğunu gözlemledim ve internet hızı yavaş yavaş artıp stabil hale geldi sanırsam modemde sıkıntı var arkadaştan bir modemi alıp test edeceğim aynı şekilde o modemde de CRC kaybı internete girilmez hale getirirse kablo değişimi yapılacak.
Şu an modemin üstündeki Ethernet portları boşta şu an sadece Wi-Fi ile bağlı olarak test ediyorum şu anlık bir sıkıntı yok güncel hat değerleri şu şekilde:

1732381969610.png

Durum güncellemesi 2: 3 günden beri arkadaşımdan aldığım Keenetic Omni DSL ile test ediyorum internet hızı düşüklüğü, CRC kaybı (5-10 tane oldu 24 saatte) gibi sorunlar ortadan kalktı bilginiz olsun.

1732634772238.png

Fec hatası maksimum 120 bin civarında gördüm fakat internetten kopma, hız düşüklüğü vs. yaşamadığım için pek önemsemedim. Keenetic Extra DSL siparişi verdim yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı