ZTE H298A dual bant geçişi olmuyor

Hayzınbörg1

Femtopat
Merhaba arkadaşlar belirttiğim modem ile 2.4 GHz ve 5 GHz Dual bant, tek SSID olarak kullanıyorum ama bir sorunum var. Şöyle ki uzak mesafede telefonlar 5 GHz'de kopuyor ama 2.4 GHz'e otomatik bağlanmıyor. 2.4 GHz bağlı iken de yakına gelince 5 GHz geçiş yapmıyor. Bu sorunu nasıl çözeriz yardımcı olabilir misiniz?

SSID ayırmayı deneyebilirsin. İkisinin de şifresini aynı yaparsan uzaklaşınca 2.4 GHz'e geçer ama yaklaşınca 5 GHz'e elle bağlanman gerekir.

Kanal değiştirmeyi deneyebilirsin. Etraftaki cihazlarla çakıştığından bağlanmıyor olabilir.
2.4GHz için 1,6 ve 11'i deneyin.

5GHz için 36, 40 ve 48'i deneyin.

Dediğiniz gibi ayırdığımda da elle bağlanmak gerekiyor. Ama ben otomatik olsun bunlarla uğraşmayayım istiyorum. Kanal denemelerini yaparım ama bir sonuç alacağımı düşünmüyorum açıkçası. Ayrıca 5 GHz de kopma mesafesinde bağlı kaldığı durumda bile 2.4 GHz'den çok daha hızlı. Örnek vermek gerekirse 2.4 GHz 10-15 Mbps arasında iken 5 GHz de 50-70 Mbps görebiliyorum. Ama bağlantı stabil değil kopuyor, sonrasında görmüyor ya da bağlanmakta sıkıntı oluyor. Daha güçlü bir router ile kopma sorununu çözebilir miyim sizce? Örneğin Mercusys MR80X AX3000 Wi-Fi 6 router alsam 5 GHz çekim sorunun çözebilir miyim? Mesafe yaklaşık 8 metre ve 1 duvar var. Kablo şansı yok, çok ters kalıyor. Mesh için uygun yer yok.

Mesh sistem size tek çözüm olur bence. Alacağınız router de aynı sorunu yaşayacaksınız. Routerlerin genel çalışma prensibi bu diyelim. Ama sizinki de pek sağlıklı çalışmıyor gibi bir nebze olsun etki eder yeni router.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı