ZTE H3601p vs ZyXEL VGM3625-T50b

erslan ali

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500f 5.2ghz/ biostar b650mp-e pro / Gigabyte aorus rtx 3060ti / wd blue 500gb m2ssd / Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB/ zoko amiral kasa/ 7x gamemaster fan/ raijintek cratos atx 3.0 850w 80+ gold
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar başlıktata görüldüğü üzere hangi iki modem seçilmeli?
TurkNet 1000MPS kullanmaktayım.
130 M.2 3*1 evde kullanacağım köşe odada kalacak kısmen evin orta kısmı denilebilir.
İki modemde elimde mevcut birini kullanacağım.
Diğereini iş yerine götüreceğim.

Çekim alanı yeterli ise ZTE wifi 6 olduğundan tercih edilebilir. Ethernet portu sayısı sorun değilse ben ZTE derdim. Bende Gigafiber'de Zyxel 3625 t50b var. 5Ghz de modem yakınlarında 550, genel olarak 400 veriyor diyebilirim. Aslında Telekom altyapısındayken Zyxel DX3301-T0 Wifi 6 kullanıyordum, şahane modemdi. Gigafiber gelince iade etmek zorunda kaldım.

Yani blimiyorum sanki bana ZTE 5GHz ve 2.4 GHz yönetimini düzgün yapamıyor gibi geldi
Port sayısı önemli değil
Samsung S23'te 800 verdi yakınlarda ZTE
Yarın bir de ZyXEL ile deneyeceğim bakalım hangisi daha iyi sonuç verecek
Bu arada ZTE yakın mesefade iyi ama uzakta hız bayağı düşüuor 2 duvar ve 10 metre ileride mesela.

Menzil olarak Zyxel daha iyi çıkabilir. Ya menzil, ya wifi 6. Karşılaştırarak karar vereceksiniz. S23'te Zyxel'in yakından performansını ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250106_165156_Chrome.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 19
Menzil olarak ZyXEL daha iyi çıkabilir. Ya menzil, ya Wi-Fi 6. karşılaştırarak karar vereceksiniz. S23'te ZyXEL'in yakından performansını ekliyorum.

Hocam bilgiler için sağaloun son bir sorum var Wi-Fi 6 kısaca benim ne işime yarayacak
Ayırca bilgi dahilinizde ise kağıt üstünde WI-FI6'yı saymazsak zyxelmi daha iyi ZTE mi?
Sayıglar...

Hocam bilgiler için sağaloun son bir sorum var Wi-Fi 6 kısaca benim ne işime yarayacak
Ayırca bilgi dahilinizde ise kağıt üstünde WI-FI6'yı saymazsak zyxelmi daha iyi ZTE mi?
Sayıglar...
Wifi 6 daha yüksek hızlar görmenize yarayacaktır. Test ettiğiniz de üzere, ZTE 800 verirken Wifi 5 Zyxel 550 verdi. Wifi 6'nın menzili daha az olur genelde Wifi 5'e kıyasla. Zyxel daha geniş menzil ve eğer parasını verdiğim bütün hızı wifide de göreceğim gibi bir takıntınız yoksa daha iyi diyebiliriz.

Teşekkürler hocam ZyXEL'e geçiyorum o zaman ben menzil ve satbilitee daha önemli.

Teşekkürler hocam ZyXEL'e geçiyorum o zaman ben menzil ve satbilitee daha önemli.
Bende VMG3625-T50B Var. Yakında Gigafiber kurulumuna gelecekler, onların vereceği wifi 6 modem mi yoksa elimdekinden mi devam edeceğim testlere göre hareket edeceğiz sanırım... Sizin düşünceleriniz nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…