Zürih Üniversitesi ve Bursları

Katılım
30 Kasım 2015
Mesajlar
1.863
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Peki hazırlık sınıfında Fransızca seçersem Zürih Üniversitesi bana ``1 puanla Benoit kaçırmış olabilirsin, ama sen bizim kalbimizde kontenjan kazandın...`` diyerek tam burs sağlar mı?
 
Şahsen aklımda TOEFL benzeri bir sınav ile MIT`te fizik okumak var, MIT olmazsa en azından CIT, Princeton, Zürih, Koç, Bilkent veya varsa ODTÜ için fizik düşünüyorum. Aklımda fizik dışı bir yönelim yok, ancak günlük hayatta fena bir yönlendirme alıyorum tıp ve mühendislik üzerine. Hint filmlerindeki çocukların erkekse mühendis kızsa doktor olması geleneği gibi.
Yani şimdi açık konuşalım, bana Harvard`tan istek geldi, ``Haşmetli Sharpei efendimiz, sizi okulumuzda İlahi Fizik bölümüne davet ediyoruz. ``İlahi Söyleyince Büyüyen Çiçek`` projenizi çok beğendik. Okulumuza %150 burslusunuz, hadi kardeşime güzellik de bizden, yol yemek de bizden.`` şeklinde bir açıklama ile geldi hem de. Ama MIT hayalim. Haliyle kabul etmedim. Üzgünüm Harvard.
 
Son düzenleme:
Tabii yakışmazdı ya. Devletim ne güzel üniversiteler açıyor, inşaat mühendisliğinden iyi para kırabilecekken ne demeye Harvard`a gideyim?
Almanca dışında Çince ve Rusça düşünüyorum. Gitmek istediğim okulda iki etkinlik var, ilk olarak hazırlığı birincilikte bitirene ALEV Vakfı (Atatürk Liseliler Vakfı) İngiltere içinde yabancı dil kursu için %50 burs sağlıyor. Burs almayan da gidebiliyor aslında. Bunun dışında Çince dersinde de başarılı olursan 15 kadar öğrenciyi Pekin Eğitim Kampı`na götürüyorlar.
Bunun dışında asıl nokta, Rusça alırsam Kalinka gösterisi yapabiliriz. Şu öne bacak atarak yapılan zor dans. Zevkli bir gösteri olur...
 
Atatürk Lisesi için ikinci yabancı diller Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça olarak seçilebiliyor. Bunca süre bunun tartışmasını hesap kitabını yaptık. Hepsi de bu olanaklar içindi.
Aslında bana sorarsanız puanım yetiyor da. Ankara Atatürk Lisesi için müthiş yoğun bir talep var, ama yarısı kadarı içi boş 4-7 arası talepler. Sadece 4.9 sınırı altındakilerin kazanma şansı yerinde, 4.7 gibi bir değerdeyseniz de oldukça zor.
Ve yine ve yine ve yine aynı soru geliyor. Yüzdeliğimi göre göre bıktığınızı varsayarak yazıyorum iyice rahatsız olasınız diye aslanlar paşalar gibi 3.4, Atatürk Lisesi gelir mi?
 
Eğer fizik okuyacaksan ve yurt dışını düşünüyorsan sanayide devrim yapmış Almanya'yı öneririm. Bu sebeple Almanca'nın olması işine yarayabilir. Böyle bir düşüncen var mı? Eğer yoksa Rusça da iyi bir seçenek.

Ve yine ve yine ve yine aynı soru geliyor. Yüzdeliğimi göre göre bıktığınızı varsayarak yazıyorum iyice rahatsız olasınız diye aslanlar paşalar gibi 3.4, Atatürk Lisesi gelir mi?
Dostum yeni sistemi inan hiç bilmiyorum İyice çorba yaptılar. Okulun yükselebileceği değeri de bilmediğimden bir fikrim yok.
 
Almanya da düşündüm, ancak daha çok mühendislik odaklı kariyere uygun bir yer olduğundan çok da üstünde durmadım. MIT`te bazı çalışmalar belgelenmiş, ve tam da yapmak istediğim sistem düzeneğini sağlayacak türden bir çalışma. Umarım o Koreli abi öğretim görevlisi olmuştur.
Yani sahiden fena çorba. Eğitimciler ortak bir karara varamıyor. Deneyimli eğitimciler bile bir karara varamazken bu kadar tehlikeli bir eğitim ekosisteminde yarınımız Allah Kerim. Umarım kazanırım şu liseyi de saçlarım dökülmeden kurtulurum nakil falan uğraşmam...
O halde Rusça`yı eleyebilirim. Fransızca da elenmiş olsa, geriye Çince ve Almanca kalıyor. Muhtemelen o beğenmediğim Almanca`ya döneceğim. Tilki gibi kafalar.
O halde bir düşüneyim. Eğer eğitim kampına çalışacaksam Çince, öbür türlü Almanca girişirim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı