ZyXEL VMG3312-B10A Kablosuz Hız Sınırlaması

Seccad Karaköz

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Aynı işlemi bende yapmak istiyorum ama biraz daha basit anlatsanız çok iyi olur. Modemimin markası ZyXEL VMG3312-B10A

Son düzenleyen: Moderatör:
ZyXEL VMG3312-B10A
ZyXEL http://www.zyxel.com/tr/tr/guidemo/WMG3312-B10A/index.html adresinde direk arayüzün demo sürümünü koymuş. Buradan sırayla yapman gereken ayarları sıralıyorum:
  1. Ağ Ayarı > QoS
  2. QoS = Etkinleştir
  3. WAN Yönetimi = (Buraya Wireless ağı üstünden paylaştırılacak olan internet hızının bant genişliğini belirliyorsun. 1MBps ~= 102,4kbps)
  4. LAN Yönetimi = (Buraya kablo ağı üstünden paylaştırılacak olan internet hızının bant genişliğini belirliyorsun. 1MBps ~= 102,4kbps)
  5. Uygula
diyerek QoS sistemini aktive ediyorsun. Şimdi WAN üstünden bir cihaz ile speedtest.net sitesine gir ve test yap. Belirlediğin ayarlar çıkacak mı, çıkmayacak mı diye.

Yanlış Bilgi
Modemlerde download yönünde hız sınırlaması yapılamıyor, upload yönünde yapabilirsin ancak Qos ile.

Hocam aynı modemi bende kullanıyorum deneme amaçlı "1024" 1mbps yazıp uyguladım hem kablolu hem kablosuz 1mbps hız verdi. Bağlı olan aygıtlara özel ( MAC adresine tanımlama yaparak ) tek tek girmek gerekmez mi ?

Bu şekilde tüm ağın hızı etkileniyor.

Hocam bu ayarlar normalde yapması gerekiyor , fakat yazılım vs sorun var bence, sınır koyduğunda ethernet bağlı pc'de net kesiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…