ZyXEL VMG3312-B10B web arayüzü yanıt vermiyor ve görüntülenemiyor

UnicornKnight

Kilopat
Daha fazla  
ZyXEL VMG3312-B10B model (TTNet/Türk Telekom'dan alınma) modem router'ı halihazırda kullanmakta olduğum farklı bir aboneliğe (Turkcell Superbox) köprü/bridge olarak kablolu şekilde bağlayarak kullanma düşüncesi ihtiyaç haline geldi. Zira Turkcell Superbox'ın Huawei modem router'ı bulunduğu yerde (pencere önü) şahane çekiyor ve asli kullanıcısı olan Desktop PC'ye de şahane bir bağlantı sağlıyor. Ancak bu Huawei modem/router'ın Wi-Fi özelliği cidden acınacak raddede kötü olduğu için ev içindeki diğer bileşenlerim olan cep telefonlarım ve salondaki televizyona bağlı medya oynatıcı için her iki modda da (2.4GHz'de de, zaten daha kısa mesafede yüksek verim verebilen 5GHz'de de) zayıf sinyal kuvveti sağlayabilmekte. Eski aboneliğimden kalma ZyXEL'in evin dışından/bahçeden dahi sağlıklı erişim sağlayabilen Wi-Fi'sinden istifade etmek için aklıma ürünü Huawei modeme kablolu şekilde (bunun için 10 ve 15 metre civarı iki adet yepyeni CAT 6 kablom mevcut) köprü/bridge modunda bağlayarak kullanmaya düşüncesi geldi, fakat ben yurtdışında olduğum sırada Türk Telekom bu modeme dışarıdan erişip her ne yapmışsa (o süreç apayrı bir konu başlığı gerektirecek kadar uzun, özeti sapasağlam 35Mbps bağlantıyı 1Mbps veremeyecek hale getirmiş olmaları) şu anda 192.168.1. 1 üzerinden modem router'ın web arayüzüne girilemiyor.

Evdeki 2 farklı Windows 10 kurulu sisteme araya başka bir cihaz vs koymadan haricen ve doğrudan, üstelik kabloda sorun olabileceğini düşünerek -ki hepsi ayrıca denendi, tamamen sorunsuzlar, zaten yeniler de- farklı farklı sağlam kablolar deneyerek tekrar tekrar denedim. Olmayınca modemin Reset butonuna tarif edildiği şekliyle basıp ışıklarını da takip ederek reset işlemini gerçekleştirdim ancak yine de başaramadım. Arkadaşlarımdan biri modem arayüzünde önceden modeme erişim sağlayan cihazlardan birinin "tanınan cihaz" olarak atanması ve bu cihaz dışındaki cihazların erişimine izin verilmemesi ile ilgili bir ayar olduğunu, eski ISS'm olan TTNet/Türk Telekom'un bu işlemi uzaktan gerçekleştirmiş olmasının (kurcalanmasın ve varsa yaptıkları değişiklikler görülüp tespit edilemesin diye! ) çok yüksek ihtimal olduğunu söyledi. Düşünün ki ben bu modemin parasını onlara ödedim ve aldım, kiralık modem vs değil! Şu terbiyesizliğe bakar mısınız! Ancak bunun nasıl aşılacağını kendisinin de bilmediğini ekledi.

Sizlerden ricam bu sorunu nasıl aşıp modem arayüzüne ulaşabileceğim konusunda bana yardımcı olmanızdır. Zira bir defa modem arayüzüne ulaştıktan sonra ilgili köprü/bridge ayarını yapmak hepi topu iki üç yere tıklayıp ilgili seçenekleri işaretleyerek/seçerek uygula demekten ibaret basit bir şey. Lakin dediğim gibi, daha modem router arayüzüne erişemezken böyle bir şey maalesef mümkün olamamakta.

Çözüm için muhtemel yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…