Core 2 Quad Q9550 OverClock Yapma

Enes Doğan

Kilopat
Katılım
31 Mart 2014
Mesajlar
1.724
Makaleler
11
Çözümler
1
Yer
Denizli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle belirteyim. Bu konuyu daha önceden de açmıştım. Ancak o zamanlar pek anlamıyordum bu işlerden. Bilgisayarımda müzik dinlerken patırdama sorunu vardı. Ses kartı alınca geçeceğini düşünüyordum, aldım düzelmedi. Sonradan farkettim ki işlemciyi en azından %10 luk bir yük altına sokmam müziği düzgün dinlememe yardım ediyor. Yükü kaldırınca direk müzikte patırdamalar, ağır çekimde oynatmalar başlıyor. Evet biraz garip. Neyse sonradan karar verdim ki şu işlemciye O.C yapmam belki bu sorunumun önüne geçer. Hem işlemcinin performansını biraz arttırmış olurum bahaneyle.

Kendim Voltaj vermeden çok değerler denedim. Anakartımın koruma sistemi var buna karşı. Değerler işe yaramazsa sistem 4 kere reset atıyor, sonra varsayılan değerlere geri döndürüyor. O.C bölümüne girince değerlerin yanlış olduğunu söylüyor, varsayılanla açıyor sistemi. Bu yüzden hiç korkmadan değerleri girmeye çalıştım. Evet O.C, deneme yanılma yöntemidir ama deneye deneye bir türlü tutturamadım. Voltaj versemde, vermesemde bir türlü sistemi açabilecek değerleri tutturamıyorum. 3.20, 3.50, 3.60, 3.70 değerlerini denedim. Bunları Voltajsız'da denedim, kendimce ufak Voltaj artışları yaparakta beceremedim. Sistem başlamıyor O.C yaptıktan sonra. Size danışmak istedim tekrardan. Eski konuda Frekans bile arttırmaya korkuyordum, sonra cesaretimi kazandım denedim. Zaten korkmama gerek yokmuş, anakart izin vermiyor yanlış bir şey yapıp sistemi açmama. Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.
@BilgisayarKurdu
Açılınca verdiği hata bu:
10979222_1015319918482217_1363384996_n.jpg
 
Her oynatıcıda, internette, oyunlarda, her yerde. Gerçekten çok sinirleniyorum bilgisayara. Mesela YouTube'dan, Technopat video'su izliyorum. Sesini yükseltmeye başladılar mı, patır patır ses çıkarıyor. Müzik dinlemez oldum bunun yüzünden. Bass'ların içine ediyor resmen. En az ve iş görecek yöntem arıyorken, Steam ile çözüme kavuşuyorum. Steam'dan oyunları yedekleye basıyorum. O işlemi yaparken %10 ve altı değerlerde işlemciye yük bindiriyor. Bilgisayarın tüm sesi düzeliyor. Müzik dinlemek için önce Steam'ı açmak inanın gerçekten çok koyuyor. Diyalize bağlı bir insan gibi sanki. Bunun çözümü yok gibi, alıştım yavaş yavaş. Bu yük bindirince de düzeldiğini yeni yeni fark ediyorum. 4 aydır felen sesleri öyle dinliyordum. Gerçekten Backup alırken farkettim işe yaradığını. :)

@BilgisayarKurdu Çok net olmasada bir video çektim O.C menüsünü ve verileri otomatik sıfırlamasını.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uzun bir uğraştan sonra anakartımı değiştirdim. Hızlıal.com'dan almıştım. Öncelikle anakart arızalı olduğu için arena bilgisayara kargoladım. Ödemeyi ben yaptığım halde kargoyu kabul bile etmemişler. Neyse geri geldi. Biz de hızlıal'ı aradık, durumu anlattık. Onlara yollamamızı istediler. Ses çiplerinin arızalı olduğunu, üreticinin para iadesi yapılması gerektiği söylendi dediler. 1 gün içinde kartıma para geri verildi. 1 sene bedava anakart kullanmış oldum. Sata kablolarıda bende kaldı. :)

Şimdi bu sefer şu lanet olası mavi BIOS'tan kurtulmak için ''Asus P5G41T-M LX'' aldım. Daha işletim sistemini kurmadan direk O.C yapmak istedim. Asus'un hazır O.C olması beni zaten mutlu ediyor. %20 yaptım direk sistem açılmadı. :) Sonra %15'e düşürdüm. 3.26 Ghz ile kullanıyorum. Bellekler de 1536 Mhz'de çalışıyor.

Neden 775 pinde dolaşıp duruyorsun diyecekseniz, işlemci alacak durumum yok. Q9550'de işimi yeterince görüyor. Bu işlemcinin çöpe gitmesini istemiyorum. :)
11016314_1027508290596713_1416133581_n.jpg

Ekran Görüntüsü (75).png
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı