Oyunlari bırakmak için tavsiye

KartalBarryVV

Picopat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
175
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Çok fazla oyun oynuyorum ve buna karşı çıkamıyorum. 1 el daha deyip giriyorum. Son el deyip bir daha giriyorum. Artık bırakmak istiyorum. Tavsiyeniz var mı? Oyunu siliyorum, silince indiresim gelmiyor. Fakat silemiyorum. Büyük bir döngü içindeyim. Ne önerirsiniz? Silemiyorum elim gitmiyor. Silmezsem de 1-2 saat gireyim çıkıyım mantığı olmuyor. Sürekli giriyorum. Oyun durduğu sürece.

Çok CS oynuyordum. Bir şekilde sildim. Yeni oyunlar indirdim. Hikaye, RPG tarzı falan. Sonra dayanamayıp indirdim. Ilk günden 4 5 saat oynamışım. Kurtulmak istiyorum bu durumdan. Oyunları bırakırken ne yaptınız? Veya nasıl süresini azalttınız? Herhangi bir şekilde tavsiyesi olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı sat kıyamazsan kaldır, oyun oynayarak geçirdiğin zamanları TV izleyerek kitap okuyarak ders çalışarak geçirebilirsin. Kendine yeni alışkanlıklar edin.
 
Hocam sizin kullanıcı adınıza bayağı küfür edilmişti ben de hafif bir eleştiri yapmıştım, bunu mu kullanacaksınız o eleştirileri yedikten sonra? Ben yıkılırım hocam o yorumları alsam, helal olsun yani. :D Ama kötü amaçlı söylemiyorum, bayağı hakaret etmişim gibi hissettim. :D

Hocam pek umursamıyorum böyle şeyleri. Ama 27 martta değiştirmeyi düşünebilirim. Dilay ismi gayet hoş geliyor kulağa siz ne dersiniz?
 
Hocam pek umursamıyorum böyle şeyleri. Ama 27 Mart'ta değiştirmeyi düşünebilirim. Dilay ismi gayet hoş geliyor kulağa siz ne dersiniz?

Hocam güzel geliyor da kız ismi gibi olmuş biraz. Yani daha böyle 'Dlaye' gibi yani çöp bir örnek oldu ama Dilay deyince sanki kendi isminiz gibi durdu. Daha süsleyip kullanabilirsiniz, 'Dlæy' olarak okunursa hoş bir hava katıyor.
 
Hocam mobilde AppDetox diye bir uygulama vardı. Belirlediğiniz zamana kadar oynatıyor oyunu, ama zaman dolunca tak diye kapatıyor. O gün bir daha açamıyorsunuz oyunu. Onun gibi bir şey varsa onu kullanabilirsiniz. Bir de stres çarkı falan alın. Ya da ilgileneceğiniz bir şey. Lego falan yapabilirsiniz, kocaman bir şey almıştım bayağı sarıyor. Tabii biraz pahalı ama sorun etmezseniz alın.
Öyle bir uygulamayı 1 yıl öncesine kadar kullanmıştım. Oyun ortasında attı diye tilt olup silmiştim. Tekrardan bulunca deneyeceğim.
Çözüm bulabileceğini pek sanmam.
Oyun oynadığın zamanı sınırlandırsan, biraz daha oynamak için kendini kandırırsın.
Oyunu silsen bile, canın istediği zaman paşa paşa geri indirirsin.
Yok kardeşim ben oynamayı bırakayım en iyisi desen, her zaman daha da artacak o oyun oynama isteğin.
Oyunları bırakmayı geçin de, kendinizi bağımlı olduğunuz oyun(lar)dan soğutabilirsiniz, böylece daha kolay olur bırakmanız, eğer gerçekten de bırakmak istiyorsanız.
Oyun eleştiri videolarına falan bakabilirsiniz bunun için.
Evet haklısınız. Deneyeceğim.
 

Geri
Yukarı