1.000 TL AMD/Nvidia Ekran Kartı Öneri

zlm

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba...
Ekran Kartı satın alacağım ve elimde 1.000TL kadar bir para mevcut. EVGA GTX970 SC ACX 2.0 indirime girdiği için alma kararı almıştım 1195TL'ye çıkıp.. ancak 3.5 GB sebebiyle kararsız kaldım birde mart ayı gibi AMD R 3xx serisi çıkacağını bir kaç konuda okuyunca kararsız kaldım ve size danışmak istedim.

Elimdeki Sistem:
İşlemci: Intel i5 4690K
PSU: HP Smart Element 750W 80+Bronze
Anakart: MSi PC Mate z97
İşlemci Soğutucu: CM Hyper 212 EVO (Çift fan kullanıyorum.)
Kasa: Zalman Z11+ HF1
SSD: Kingston SSDNow 300V 120GB 450MB/450MB
RAM: G.Skill Ripjaws 2x4 1600Mhz CL9

Kullanım Amacım ise; önceliğim youtube kanalı üzerinden güncel oyunları bitirip paylaşmak ve bazı durumlarda ise twitch yayını yapmak. oyunları iyi bir görsel efektle paylaşmak istiyorum. ilgi ve alakanız için teşekkürler.
 
tabii ki güncel kart satın almak daha mantıklı ama bana kısa sürede lazım.. sanırım amd 3xx serisi kesin bir tarihi yok yanılmıyorsam. çıkış tarihi hakkında bilgisi olan var mı acaba?
 
Mart ayında piyasaya sürülmesi, Türkiye'ye gelmesi ve piyasa fiyatının ne olacağı belli değilken.en iyisi gtx970 almak.. ama ileride ne olur bilemiyorum. en iyisi biraz daha incelemeleri takip etmek ve hemen karar vermemek. :)
 
Bu konuda eğer acelen yoksa AMD'nin yeni çıkaracağı kartları beklemen daha doğru olucaktır, çünkü Nvidianın 900 serisi çok büyük yankı yarattı piyasada AMD buna cevap verecektir. Eğer düşüncem doğru çıkarsa AMD'nin yeni kartları daha iyi fiyat/performans'lı olarak gelecektir. Çünkü ekran kartı pazarında Nvidia'ya başka rakip yok mecburlar sağlam kart çıkarmak için. Eğer çıkardığı kartların güç tüketimleride düşük olursa iyide satıcağını düşünüyorum .
 
R9 3xx serisi mart gibi çıkmayacak, ikinci çeyrekte çıkacağı söyleniyor ama kim bilir ne zaman çıkar.
Çıksa bile ithalatçıların politikası malum, tamamen müşteri yolma üzerine.
2. çeyrekte 380x çıkacak, ve r9 290x'in güncellenmiş versiyonu olacak. Fiyatının da 300 dolar olacağı söyleniyor.
 
MSI R9 290X 4G alma kararı aldım ancak 2013 çıkışlı bir kart olduğu için tereddütteyim. gönlüm hala GTX970'de ama onunda 3.5 GB sıkıntısı yine tereddüte düşürüyor beni. sürekli ekran kartı değiştirebilen birisi değilim. şimdi satın alacağım ve tahmini 3-4 senede değişmeyi düşünmüyorum. götürdüğü yere kadar artık.
 
R9 3xx serisi mart gibi çıkmayacak, ikinci çeyrekte çıkacağı söyleniyor ama kim bilir ne zaman çıkar.
Çıksa bile ithalatçıların politikası malum, tamamen müşteri yolma üzerine.
2. çeyrekte 380x çıkacak, ve r9 290x'in güncellenmiş versiyonu olacak. Fiyatının da 300 dolar olacağı söyleniyor.

Mart ayında piyasaya çıkacak demedim zaten. Tanıtımı yapılacak, gerçek özellikleri ve performansı ortaya çıkacak.

Ayrıca piyasaya çıkmasıyla hem GTX900'lerin hem de R7/R9 200'lerin fiyatını da aşağıya çekecek.

Yerinizde olsam her halükarda beklerim. R9 300'ü beğenmezseniz bile, bu kartların ortaya çıkmasıyla GTX980'i daha düşük bir fiyata alabilme şansınız olacak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı