Pahalı gaming laptopa gerek var mı?

ANIL007

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Uzunca bir soru yazmak isterdim ama konuya direkt dalacağım.

23 yaşındayım, şimdiye kadar yaşadığım hiçbir yerde uzun süre kalmadığım için PC alma gereği duymadım, mobil cihazlar üzerine yoğunlaştım ve oyun vs gibi ihtiyaçlarımı bu mobil platformlar üzerinden giderdim. Hep bu yönde harcamalar yapıp bu konuda profesyonelleştim. Oyun oynamayı da eskiden beri çok severim ve bu son baharda nasipse sınıf öğretmeni olarak atandıktan sonra güzel bir oyun laptopu almayı düşünüyorum.

Bugün bir araştırma yaptım ve ciddi anlamda performans sunan GTX980M gibi bir ekran kartına sahip son teknoloji bir oyun laptopunun yaklaşık 10.000₺ gibi bir rakama satıldığını öğrendim.

Şimdi soruma gelecek olursak, başlıkta da belirttiğim üzere gerçekten oyun ihtiyacını giderebilmek ve önümüzdeki 3 4 sene içinde çıkacak oyunlar dahil şimdiki oyunları mükemmel performansta çalıştırabilmek için bu kadar para vermek şart mıdır? Daha uygun fiyatlara (3-4bin ₺) yine benzer performansları alabileceğim oyun laptopları var mıdır? Yurt dışı ya da ikinci el seçeneklerini de göz önünde bulundurarak cevap verirseniz çok mutlu olurum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

İyi Sosyal'ler.
 
Son düzenleme:
Oyun laptopunda Sosyal'de en çok tercih edilen marka MSI'dır. Monster pek önermeyiz ama dediğiniz fiyat civarında GTX 970M'li bir modeli var. MSI'ın bu fiyata, böyle bir laptopu bulmak imkansız diyebilirim sıfır olarak. Dediğim laptopun linki www.monsternotebook.com.tr: MONSTER® TULPAR T5 V1.4.1 15.6" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR bu.

Yine de dediğim gibi, Victor olsun, Monster olsun, MSI kadar yazılım desteği sunmuyor. Ancak siz sadece performans istiyorsunuz anladığım kadarıyla, o yüzden böyle bir model önerdim. Dediğiniz fiyat aralığında MSI'ın GTX 965M'li modeli de var. İsterseniz onun linkini de paylaşabilirim.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı. Tabiki ben de sosyalde daha çok tercih edilen markayı tercih etmek isterim. Fiyat 5000₺ civarına da çıkabilir. Bir kere alıp pişman olmamak için sanırım MSI tercih etmek gerekiyor. Peki msi markasının önerebileceğiniz ve gtx 980m ekran kartlı bir modelinden kalır yanı yok diyebileceğiniz bir modeli var mı?
 
Zaten sınıf öğretmeni oldunmu ister istemez uzun süreli kalacaksın. İş için ucuz bi laptop oyun için masaüstü daha iyi olur bence.
 
Oyun laptopunda Sosyal'de en çok tercih edilen marka MSI'dır. Monster pek önermeyiz ama dediğiniz fiyat civarında GTX 970M'li bir modeli var. MSI'ın bu fiyata, böyle bir laptopu bulmak imkansız diyebilirim sıfır olarak. Dediğim laptopun linki www.monsternotebook.com.tr: MONSTER[emoji768] TULPAR T5 V1.4.1 15.6" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR bu.

Yine de dediğim gibi, Victor olsun, Monster olsun, MSI kadar yazılım desteği sunmuyor. Ancak siz sadece performans istiyorsunuz anladığım kadarıyla, o yüzden böyle bir model önerdim. Dediğiniz fiyat aralığında MSI'ın GTX 965M'li modeli de var. İsterseniz onun linkini de paylaşabilirim.


Alıntı yapmayı unutmuşum düzenleme de yapamıyorum. Bir önceki mesajıma bakar mısınız.
 
@Silinen üye anladım ben de baktım dediğiniz gibi bulamadım. Msi'den sonra monster mi geliyor peki? Ne gibi bir eksiği olabilir ki neye dikkat etmemi önerirsiniz. (İnternetten de araştıracağım)
 
MSI var, Asus var, açıkçası önde gelen birkaç model daha var. Monster kasa kalitesinden şikayet alıyor daha çok, onun dışında çok da kötü yanı yok. MSI kasa kullandığı modelleri bir de Clevo modelleri var. Clevo modellerinin malzeme kalitesi kötü oluyor.Ancak, 5000 lira civarına MSI'da GTX 970M'li model bulamazken, Monster'da GTX 980M'li model bulabiliyoruz. Tabii ki MSI fiyat farkının tamamnı olmasa da hakediyor ancak, sizin aradığınız dediğim gibi performans. @ANIL007
 
@Silinen üye evet dediğiniz gibi sanırım monster ya da victor marka laptopların ısınma ve yazılım gibi sorunları olabiliyor. İkinci el ya da yurt dışından alınabilecek son model msi'lere odaklanacağım sanırım bulamazsam monstere bakacağım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı