Xbox ONE vs Sony PS4

PS4 alıp pişman olmayın ama herkesin kendi tercihi. Xbox One öneririm ben size. İkisinin de performansı aynı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sony şunları yazdığından beri onlardan nefret ediyorum: Bazıları 900p oyun çalıştırırken Ps4 xxx adlı oyunu 1080p çalıştırıyor. Bu sözden sonra Xbox One İngiltere'de Ps4'ten 500000 tane fazla sattı. Ey Sony sende bulunmayan çoğu özellik Microsoft'ta var. Zaten neredeyse exclusive diye bir şey kalmadı hep abudik gubudik oyunlar yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle konsolu bizim buradaki yakın bir yerden alacağım. 1300 TL ye. İşte çözünürlük başımı yakıyor. Evet controller ile oynayacağım fakat grafik ve çözünürlük çok önemli çünkü bütçem çok kısıtlı. Bu 635m li bilgisayardan sıkıldım. Sanırım PS4 alacağım. BF4 de bile hadi onu geçtim PES 2015 gibi bir oyunda nasıl 720p olur hiç anlamıyorum. Gönlüm Xbox One dan yana ama Performans yüzünden PS4 alacağım sanırım.

Neden PES 2015 ve 720p olayına bu kadar takıldınız, yani bir oyunda böyle oldu diye? Aynı cihaz GTA 5, 1080p de oynatabiliyorsa belli ki PES işinde başka işler dönüp bilerek yapılmış bir harekettir. 2 cihazında grafikleri az çok yakın denebilir, 900p-1080p karışık çıkıyor geneli. PSN hizmeti online yapısı pek iyi değil, Xbox Live ise akıyor diyorlar. Eğer PS Ex. oyunlarına merakınız yoksa o film gibi oyunlara kesinlikle Xbox One almalısınız. Kol kalite farkı ve online hizmeti daha güzel.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden PES 2015 ve 720p olayına bu kadar takıldınız yani bir oyunda böyle oldu diye? Aynı cihaz GTA 5, 1080p de oynatabiliyorsa belli ki PES işinde başka işler dönüp bilerek yapılmış bir harekettir. 2 cihazında grafikleri az çok yakın denebilir, 900p-1080p karışık çıkıyor geneli. PSN hizmeti online yapısı pek iyi değil, Xbox Live ise akıyor diyorlar. Eğer PS Ex. oyunlarına merakınız yoksa o film gibi oyunlara kesinlikle Xbox One almalısınız. Kol kalite farkı ve online hizmeti daha güzel.
Bir oyun değil 5-6 oyunda böyle.
 
İkisi de performans olarak aynı fakat Sony Türkiye desteği biraz daha fazla. Açıkçası ben PS4 derim fakat hakkaten o kol için Xbox One alırdım, birazda exc. tarafına bakmak gerek. O yüzden PS4 almanı tavsiye ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de performans olarak aynı fakat Sony Türkiye desteği biraz daha fazla. Açıkçası ben PS4 derim fakat hakkaten o kol için Xbox One alırdım, birazda exc. tarafına bakmak gerek. O yüzden PS4 almanı tavsiye ederim.

Xbox One'a çıkan exclusive oyunlar daha cezbedici. Forza Serisi yeter şahsen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım kesinlikle ps4 almalısın. Artıları Xbox One'a göre çok fazla. Oyunlarda çok yüksek performans veriyor. PS4 bir oyunu 1080p'de(Çok nadir 900p olabiliyor) açarken Xbox One 720-900p'de açıyor. Şimdi laf atanlar olur"bu farkı fark edemezsiniz"diye. Bal gibi de fark edilir. Ben ikisini de oynadığımdan biliyorum. Nedense koldaki touchpad hiç konuşulmuyor. Gayet yenilikçi ve hoş bir şey. Yeni nesil oyunlarda da kullanılacaktır.Ayrıca Xbox halk arasında TUĞLA diye tabir ettiğimiz bir güç adaptörü ile gelirken PS4 Xbox One'dan daha ince olmasına karşın güç adaptörü içinde duruyor. Yıl olmuş 2015 ve Xbox'ın kolu hayla pil ile çalışıyor. Oyun oynarken pil biterse ne yapacaksınız? En az 5-10 dakika bakkala gidip pil alıp geleceksiniz. Yaklaşık 1500 tl verdiğiniz bir alette bu tür şeylerin olmaması gerek. Sony PS4'de kolun şarzı bitse bile hemen bir kabloya bağlayıp şarz edebilirsiniz. O kadar abarttığınız kadar da kolların arasında fark yok. Sony Türkiye'ye çok destek verirken Microsoft çok az destek veriyor. Bunun en somut kanıtı işse Türkçe destekli oyunlardır. Sony kolunu baya geliştirmiş ve Xbox One'ın kolunu nerdeyse yakalamış. Zaten satış rakamları bile açıklandı. PS4 10.000.000 adet satış yaparken Xbox One 5.000.000 adet satış yaptı. Bu yazdıklarım herhalde sana doğru yolu göstermiştir. Aranızda bana Sony fanboyu diyenler olur fakat ben iyi olan tarafı savunurum. Mesela önceki nesilde Xbox 360 PS3'ten daha iyi gibi. Eğer bu farklar doğrultusunda hala Xbox One'ı seç diyorsanız affedersiniz ama siz bir Microsoft/Xbox fanboyusunuz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı