Windows XP IP Çakışması

th3m4r1n3

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2014
Mesajlar
136
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450m s2h
Amd Ryzen 5 5600
Patriot 8x2 16gb ram
RX 550 2gb
FPS 550W PSU
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
PC masaüstü. IP çakışması hatası alıyorum. XP kurulu. Ayrıca laptop var, onda da bazen IP çakışması hatası alıyorum. Laptop windows 7 kurulu. Masaüstü kabloyla bağlanıyor laptop kablosuz bağlantıyla internete erişim sağlıyor. Çözümü arama motorlarında aratıp baktım ip değişmek lazım dediler ama bugüne kadar böyle bi problem olmuyordu. Belki çözüm yolu olabilir ama bi çözüm değil bence çünkü daha önce ip değiştirme falan gibi teferruatlarla uğraşmıyordum. Bu sebepten format attım PC'ye masaüstündekine ama gene aynı problem devam ediyor. IP çakışması hatası alınca internet bağlantı var gözüküp sitelere Google'a erişim sağlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ağ ayarlarında IP alma ayarının otomatik olduğundan emin ol. Bu şekilde:

upload_2015-3-1_21-20-3.png


Sonrasında modemde de DHCP'nni devrede olduğundan emin ol. Modemin Firmware'ini güncelle eğer güncel sürüm varsa. Olmadı modemi resetle.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı