HD Tune Pro'daki AAM Ayarı Ne İşe Yarar ?

fozbek

Kilopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
1.886
Makaleler
6
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Developer
Merhaba, WD Black 2 TB harddiskim var. Uzun süredir kullanıyorum, hakkında ne yorumlar yapılmış araştırayım dedim. Harddiskin sesinin yüksek olduğunu ve sesini AAM ayarını düşürerek azaltabileceğimizi söylemiş biri yorumda. Denedim ve gerçekten çok fark var. Benchmark testi yaptım ve okuma hızında bir değişiklik olmadığını, erişim hızında yükselme olduğunu fark ettim. Bu ayar tam olarak ne işe yarıyor ? Ne gibi değişikliklere yol açıyor ? Bugün Öğleden sonra AAM ayarı en düşükte ve en yüksekteyken benchmark testi yapıp konuya ekleyeceğim.
 
AAM, disklerin erişim süresini olumlu yönde etkiler genelde, okuma yazma hızına pek etki etmez fakat disklerin sesini de arttırmaktadır. Değeri düşürürseniz erişim süresi artar ve disk sessizleşir. Arttırsanız diskin sesi artar ve erişim süresi düşer. Ben tavsiye etmem. Her zaman varsayılan değerde kalmasını yeğlerim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı